Чудех се дълго преди да пиша или не... Ако не му е мястото на моя пост тук си има хора, които да се заемат.
Та... Моят проблем е следният. Искам мнението именно на Вас, минали, бъдещи и настоящи жепейци по повод на една моя разработка. Имам нужда да знам как точно разбирате влаковете. Тук не става дума за психоанализа, а за реална мисъл. С какво свързвате влаковете? Коя песен, човешка мисъл, филм, книга свързвате най-силно с гарите, мотрисите, локомотивите? Приемам всякакви мнения, стига да имате време да ми отговорите.
Та... Моят проблем е следният. Искам мнението именно на Вас, минали, бъдещи и настоящи жепейци по повод на една моя разработка. Имам нужда да знам как точно разбирате влаковете. Тук не става дума за психоанализа, а за реална мисъл. С какво свързвате влаковете? Коя песен, човешка мисъл, филм, книга свързвате най-силно с гарите, мотрисите, локомотивите? Приемам всякакви мнения, стига да имате време да ми отговорите.

За мен лично влаковете са хоби което ме откъсва от ежедневието,напомнят ми за отминали времена,времена на развитие на по-спокоен начин на живот,където не е било толкова комерсиализирано всичко.Не мога да назова конкретно книга или филм но,се сещам за една песен"бързат нощни влакове,към нови срещи"и тн. не мога да се сетя кой я пее.
За мен влаковете и гарите символизират много неща. Например влака за мен символизира свободата- когато поискам мога да избягам надалеч и да се чувствам свободен, отворения прозорец през лятото и постоянния полъх на вятъра в косите е все едно летя. Релсите и влаковете напомнят и приноса на информация и съобщения, влакът винаги може да ти донесе информация и да ти разкаже откъде идва, накъде отива и от какво е съставен. От друга страна влаковете символизират и аграрното състояние на държавата, през прозореца е красиво юли да гледам полето, осеяно от слънчогледи, та било и бустани с дини или полета от царевица и зеле. Влакът всява и гордост понякога, например, пътувайки през Искърското дефиле красотите на клисурата понякога ме карат да се гордея, макар и с малкото природа, която ни е останала. Но най-много от всичко за мен влакът означава ВЪЗМОЖНОСТ. Възможност за среща, за промяна, за сбъдване на мечта. И ако спрат или намалят влаковете, това за мен ще означава не друго, ами редуциране на възможностите ми да срещна хора, да се чувствам свободен, да избягам, да сбъдна мечти и да полетя със затворени очи с полъх в косата ми. Дано да ти помогнат моите виждания за влаковете.
Информация
Модератори