ако има родолюбиви форумци нека за последно да направим едно пътуване преди стачката, ако има такава, но за всеки случай ето какво предлагам аз: за хората от Стара Загора Габрово и Казанлък-мисля, че поне от тези градове ще има осигурени автобуси от съответните общини за пътуване до връх Шипка по случай 3 март-Националния празник на Република България, който иска може да дойде да ми прави компания, аз мисля да пътувам от Казанлък до Шипка и обратно. За първи път ми хрумна такава идея все пак съм историк. Ето моето предложение за хората, които не са от Старозагорско или Габровско. Който е навит е добре дошъл да ми прави компания.

пускам 2 последователни съобщения за да не се получи флууд. Предлагам пътуване по следната схема: сф-горна оряховица-тулово-казанлък и обратно. От Казанлък с автобуси до Шипка и обратно. На 2 срещу 3 март с БВ 2627 сф-горна оряховица 23:30-04:15. Аз на 2 март цял ден ще бъда в сф така, че не ми е проблем. На 3 март сутринта горна оряховица-тулово с ПВ 40101 05:05-07:58-връзка с чайката RБВ 3620 бургас-карлово-сф, който ще използваме в участъка от Тулово до Казанлък, където пристигаме в 08:25. Автобуси за Шипка има от 09:30 до 10:30, които се връщат от 13:00 до 14:00. Билета в двете посоки е 4 лева. Връщането в Казанлък за тези, които са от Северна България може да стане на 16:35 с ПВ 30135 Казанлък-Зимница и на Тулово връзка с Хебъра БВ 4640. За тези, които са от сф на 17:34 с БВ 3622. Тези, които искат да ми правят компания са добре дошли помислете все пак.

Има 2 варианта Весо да се прибереш от Казанлък до Пловдив, но няма да можеш да дойдеш до Шипка, защото от 11:00 часа започват тържествата. БВ 3622 на 18:42, където с ПВ 82211 може да продължиш за Пловдив на 19:50 и ще си там в 21:22. Или БВ 3622 на 21:05 е в сф и после се прибираш с БВ 8627 22:40 от сф, но ако питаш мен по-добре през Карлово късно ще ти е през сф. И аз обмислях да отида през Габрово до Шипка но нали целта е максимално дълго да пътувам не съм за 1 лев. Може би от Стара Загора ще е още по-скъп автобуса не знам. Весо ако искаш има още един вариант да се приберем заедно, но с друг влак а именно ПВ 30135 Казанлък-Зимница, където поне до Тулово ще може да си правим компания за Пловдив правиш връзка на Тулово с ПВ 40103 и на после на Стара Загора с RБВ 8614 Слънчев бряг. Аз от Тулово ще се прибера с БВ 4640 Хебъра за Варна. Но не знам дали е добър вариант напоследък имам информация че Слънчевия понякога закъснява, така, че както си прецениш.

Ето ви маршрута на замисленото от мен за утре 27 март пътуване до Димитровград и Кърджали, който е свободен може да дойде да ми прави компания. Най-удобен транспорт до Димитровград имат хората, които са от Южна България- За тези, които са от Бургас БВ 8610. Един съвет от мен: използвайте БВ 8610 до Ямбол, защото после 1 час престой на Михайлово ще е доста неприятно 6:50 тръгва от Бургас, пристига в Ямбол 8:29. След това продължаваме с ПВ 80104+ПВ 40251 на Михайлово. Пристигаме в Димитровград в 11:51 и след това влака за Кърджали е в 14:55-ПВ 40163. За тези, които са от Пловдив могат да ползват и ПВ 10243 и от Първомай с автобуси. В Димитровград ще са в 12:30. За София RБВ 8611 до Пловдив. Аз от Шумен мисля да ползвам ПВ 30150 до Карнобат и после ПВ 80120 до Ямбол-познатата схема ПВ 80104+ПВ 40251+ПВ 40163. На връщане от Кърджали на 20:07 ПВ 40166 до Димитровград 22:30 и след това на 23:25 БВ 4646 за Русе. Който иска може и на Стара Загора да направи връзка с БВ 8626 за София, БВ 8637 за Варна. А иначе на ГО-лямата гара връзка с RБВ 2640. Не забравяйте, че тази нощ минаваме към лятно часово време и не случайно съм го измислил така-ще имаме шанса за същите пари да се возим с 1 час в повече. Така, че който дойде няма да съжалява има какво да се види
НИКОГА НЕ ПРЕМИНАВАЙ НА ОХРАНЯЕМ ЖП-ПРЕЛЕЗ ПРИ СПУСНАТА БАРИЕРА!
Скъпи приятели .
Има ли желаеши за провеждането на форумно пътуване до Черквица на 04.06.2011г.събота.
Предлагам за Софийската група варианта 2613 София 10.05 - Плевен 12.59 ще имаме 1 час да поснимаме и разгледаме туй - онуй, след което Плевен 14.03 - Черквица 15.12. с 23102.
Разглеждал съм снимки на Весо/ доколкото помня от този участък/ природата е невероятна с пътуване в близост до река Дунав.
Връщане с 23203 и 2614 Черквица 15.40 ч. София 20.28 ч. с престой на Плевен около половин час.
Пускам поканата над 2 седмици по-рано за да имат време желаещите да си го предвидят в програмата ! За желаещите среща на 04.06.2011г. в 9,50 ч. под таблата на ЦГ , аз лично ще дойдо с 6620 и ще закъснея с 5 минутки .
Надявам се да не съм единствен.
Има ли желаеши за провеждането на форумно пътуване до Черквица на 04.06.2011г.събота.
Предлагам за Софийската група варианта 2613 София 10.05 - Плевен 12.59 ще имаме 1 час да поснимаме и разгледаме туй - онуй, след което Плевен 14.03 - Черквица 15.12. с 23102.
Разглеждал съм снимки на Весо/ доколкото помня от този участък/ природата е невероятна с пътуване в близост до река Дунав.
Връщане с 23203 и 2614 Черквица 15.40 ч. София 20.28 ч. с престой на Плевен около половин час.
Пускам поканата над 2 седмици по-рано за да имат време желаещите да си го предвидят в програмата ! За желаещите среща на 04.06.2011г. в 9,50 ч. под таблата на ЦГ , аз лично ще дойдо с 6620 и ще закъснея с 5 минутки .

днес завърших семестриално бакалавър. Затова реших за последен път с една максимално дълга обиколка да се възползвам от намалението си, докато все още спадам към категория учащ. Тъй като не е сигурно дали ще взема държавния изпит, но все пак картата си ми е валидна до 30.09.2011 година. После може би пак ще си вадя карти за намаление, но вече ще е 30 лева, вместо 1 лев. Ето и моето предложение. Може би на 2 срещу 3 юни с БВ 2626 до Мездра и съответно оттам ПВ 70102 до Видин. Не смея да рискувам с БВ 2636 ако закъснее 70102 няма да ме чака, а и по-добре да имам повече време в Мездра за закуска. Във Видин ако все още работи ферибота, четох че са пуснали градски транспорт от жп гара Видин до ферибот ще премина в румънския град Калафат. Мислих и едно вътрешно пътуване в Румъния през Крайова, но е възможно да нямам финансова възможност за това. Затова отново връщане във Видин и с ПВ 70103 или БВ 7625 зависи кога се върна пътуване до София. След това с БВ 8627 до Айтос и с Чайката-експрес през Дъбово със съответното прекачване на автобус или до Русе или до Габрово, което ще позволи да се приберем до 4 или 5 юни. Мислих и вариант до Банско, но е твърде голям престоя на Септември със схемата 8627 и ПВ тръгващ от Септември на 2:45. Който иска може да дойде да ми прави компания.
Миналата година пътувах с ферибота от Видин до Калафат. Много е натоварен и се чака доста, тъй като голяма част от тировете, автобусите и колите за Западна Европа пътуват с него. Много време ни отне и проверката на личните документи и закупуването на винетка за колата. Цената е доста солена - около 15 евро на човек. Самия Калафат е алсолютно безинтересен град без никакви забележителности.
Ако ти се пътува с ферибот за Румъния, ти препоръчвам Никопол - Турну Мъгуреле. Много е по-спокойно и става в пъти по-бързо. Цената обаче е също около 15 евро. От Турну Мъгуреле може да отидеш с влак до Букурещ и оттам да се прибереш през Дунав мост и Русе.
Ако ти се пътува с ферибот за Румъния, ти препоръчвам Никопол - Турну Мъгуреле. Много е по-спокойно и става в пъти по-бързо. Цената обаче е също около 15 евро. От Турну Мъгуреле може да отидеш с влак до Букурещ и оттам да се прибереш през Дунав мост и Русе.
Преди няколко години когато с Росен от Видин и други форумисти ходихме на ферибота , цената беше 5 лв на човек.Толкова ли са я вдигнали? Не успяхме да се качим , понеже в часът , в който трябваше по разписание ферибота да тръгне от нашия бряг , той все още се товареше на румънския.Разписанието почти никога не се спазва , а пътуване 7620 - разходка до Калафат - 7625 е почти невъзможно.
За колата естествено се плаща отделно , тъй като 5-те лева са само за лице , което иска да се качи на ферибота.А и като знам какви са цените на влаковите билети в Румъния , от Турну Магуреле до Букурещ , ще ми излезе цяло състояние.
За колата естествено се плаща отделно , тъй като 5-те лева са само за лице , което иска да се качи на ферибота.А и като знам какви са цените на влаковите билети в Румъния , от Турну Магуреле до Букурещ , ще ми излезе цяло състояние.

за пешеходец мисля, че е по-евтино, аз няма да съм с кола и без това нямам шофьорска книжка. Ако се замислим за варианта Никопол-Турну Мъгуреле не знам доколко е редовен този ферибот, например мисля, че Свищов-Зимнич се движи само петък, събота и неделя. За да стигна до Никопол трябва или през Свищов с влака и оттам автобус или Черквица, а разписанията са твърде несъвместими. В Турну Мъгуреле ако се кача на влак, задължително се прави смяна на Росиори норд или поне така си мисля. Мислих и вариант Силистра-Кълъраш, поне там съм минавал с ферибота, но така и не можах да се ориентирам като ходих къде са гарите Кълъраш-сюд и Кълъраш-норд и коя им се води централна, там мисля, че се прави връзка на Кюлнита, но пак влаковете са много нарядко. Освен това ако сте забелязали, защо са махнали МБВ 383-382 от разписанието на бдж, да не би вече да са само за международно съобщение. Не знам защо е отнело много време проверката на документи след като на пешеходец му искат само лична карта. Само ме притеснява като сляза от ферибота има ли маршрутки до града. Например в Кълъраш маршрутката е 2 леи, но едно такси може и 15 да вземе. Засега съм пътувал вътрешно в Румъния от Букурещ-норд до Констанца и ми излезе 37 леи.
Много моля , ако има желаещи да ме придружат в това пътуване да индикират това по някакъв начин ! Дали тук , на ЛС , на Скайп или по телефона .stankos написа:Скъпи приятели .
Благодаря ви предварително !

Информация
Модератори