Бихте ли се включили в протеста?На последния протест аз лично участвах и въпреки лошото време се събрахме доста хора и успяхме да блокираме основните пътни артерии в Бургас.А ето и точките за които се борим:
1. Протест за ВИСОК СТАНДАРТ на ЖИВОТ и РАБОТНИ МЕСТА.
2. Създайте условия на младите, да се върнат в България.
3. Искаме СОЛИДНИ ГЛОБИ за МОНОПОЛИТЕ и КАРТЕЛИТЕ
4. За европейските цени, ИСКАМЕ ЕВРОПЕЙСКИ ЗАПЛАТИ (500 EU мин. запл.)
5. 20 г. мизерия ни стигат, искаме да живеем в социална и развита страна
6. Развита средна класа като лек срещу безработицата и бедността.
7. България 2020 - СРЕДНО РАЗВИТА ЕВРОПЕЙСКА СТРАНА!
8. Европейски лихви и европейски кредити за заемополучателите в България!
За повече информация http://gorivo.net/ -този форум с удволствие би си партнирал БЛФ
П.С. Искам да поясня ,че протеста не се организира или субсидира от политически партии.Зад него седят шепа хора на които им е писнало да мизеруват и да бъдат тъпкани.Ако прецени модератор да изтрие темата ,но според мен това е тема която касае всички ни и е мястото и точно в този раздел "Нещата от живота"
Нека поне един път бъдем единни и се държим като Народ ,а не като племе.
1. Протест за ВИСОК СТАНДАРТ на ЖИВОТ и РАБОТНИ МЕСТА.
2. Създайте условия на младите, да се върнат в България.
3. Искаме СОЛИДНИ ГЛОБИ за МОНОПОЛИТЕ и КАРТЕЛИТЕ
4. За европейските цени, ИСКАМЕ ЕВРОПЕЙСКИ ЗАПЛАТИ (500 EU мин. запл.)
5. 20 г. мизерия ни стигат, искаме да живеем в социална и развита страна
6. Развита средна класа като лек срещу безработицата и бедността.
7. България 2020 - СРЕДНО РАЗВИТА ЕВРОПЕЙСКА СТРАНА!
8. Европейски лихви и европейски кредити за заемополучателите в България!
За повече информация http://gorivo.net/ -този форум с удволствие би си партнирал БЛФ
П.С. Искам да поясня ,че протеста не се организира или субсидира от политически партии.Зад него седят шепа хора на които им е писнало да мизеруват и да бъдат тъпкани.Ако прецени модератор да изтрие темата ,но според мен това е тема която касае всички ни и е мястото и точно в този раздел "Нещата от живота"
Нека поне един път бъдем единни и се държим като Народ ,а не като племе.
Най-обичам боба ,леба и да ................ се возя във влак 

ОХ!!!
Това е много сериозна тема , която би ни отнела много време пък и не е този форум мястото й за разискване !
Единствено хипотетично развитие може да се очаква по т.3 , но след като знаем ,че никой не е успял да се справи съм силно скептичен.
С думи прости : Трябва да се стимулира промишлеността в страната за да се произвежда нещо реално за да се стимулира растежа на Брутния Вътрешен Продукт. В момента поради изгодните данъци в страната ни много чуждестранни фирми откриха дъщерни такива в България откъдето минават много фиктивни търговски потоци с цел натрупване на печалба в тях и плащане на по-ниски данъци , а не се постигна ефекта да бъдат открити нови предприятия за производство и наемане на местна работна ръка и стимулиране на местната икономика ! Ама пак казвам темата е обширна и не е за тук !
Това е много сериозна тема , която би ни отнела много време пък и не е този форум мястото й за разискване !
Единствено хипотетично развитие може да се очаква по т.3 , но след като знаем ,че никой не е успял да се справи съм силно скептичен.
С думи прости : Трябва да се стимулира промишлеността в страната за да се произвежда нещо реално за да се стимулира растежа на Брутния Вътрешен Продукт. В момента поради изгодните данъци в страната ни много чуждестранни фирми откриха дъщерни такива в България откъдето минават много фиктивни търговски потоци с цел натрупване на печалба в тях и плащане на по-ниски данъци , а не се постигна ефекта да бъдат открити нови предприятия за производство и наемане на местна работна ръка и стимулиране на местната икономика ! Ама пак казвам темата е обширна и не е за тук !
Публикувах я тук ,защото знам ,че има хора от всички краища на страната и ще я видят много хора.Според мен не трябва да се предаваме и да казваме "това се невъзможни неща".Трябва да се борим ,било то чрез протести или каквито и да е други мирни ,подчертавам мирни начинания до постигане на желания резултат.Няма невъзможни неща,просто нашия манталитет е такъв ,че сме свикнали да мълчим,да си траем и някой друг да ни свърши черната работа,а след успеха да грабим и с двете шепи от благините извоювани от някой друг.Крайно време е да повярваме в себе си и да се вземем в ръце.Не може примерно гърците да вдигат масови безредици затова ,че няма да им дадат 14-та заплата ,а ние да се радваме ,че сме взели 12-та заплата (300евро) на време и без закъснение.Смешно е дори ,че по едно време си честитяхте - "Честита заплата".Не стига ,че е малка ,а за капак и я изплащаха със закъснение.Да не говорим и за здравните осигуровки -вземат ти една торба пари и накрая като ти се наложи да отидеш на лекар и те карат да плащаш 3 цифрени суми.Това нормално ли е според вас?Вече не се издържа -трябва да променим нещо,но за да успеем трябва да сме единни.

И аз не бих зачеквал тази тема тук, но не мога да се въздържа и да не кажа, че точка 3 е най-голямата глупост.
Нали ако се доберем въобще до ГЛОБИ за картелите и монополистите, всъщност пак ние ще ги платим!!!!
Защото те формират ВСЯКАКВИ свой парични потоци на базата на нашите плащания към тях.
Някой мисли ли въобще с главата си!!!
Така че нека мерките срещу тях да са от съвсем друго естество (всяко друго но не и глоби)!!!
Нали ако се доберем въобще до ГЛОБИ за картелите и монополистите, всъщност пак ние ще ги платим!!!!
Защото те формират ВСЯКАКВИ свой парични потоци на базата на нашите плащания към тях.
Някой мисли ли въобще с главата си!!!
Така че нека мерките срещу тях да са от съвсем друго естество (всяко друго но не и глоби)!!!
напуснал Сдружение "Клуб Железопътен Моделизъм - България"

Администратор
Има смисъл от този протест, дано се съберат достатъчно хора, че държавната власт да се замисли защо тия хора излизат на площада. То не бяха повишаване на цените на тока, на водата, на билетчето, на горивото, на хляба, на сиренето, на цигарите(макар, че не пуша)... Днес държавата отново гръмко обяви, че вместо да вдигне качеството на висшето образование у нас, тя ще вдигне неговата цена. И пак обикновените хора цакани.
До кога?
До кога?
64.19

И аз подкрепям подобен протест.монопола може да се пребори именно с непосилни глоби и не без участието на властта.Именно заради изказвания че неможе нищо да се направи защото видиш ли всяка глоба ще се изкарва от гърба на клиента или работника и там има начин държавата да се справи след всяка глоба 1-2годишно наблюдение на работодателя или монополиста.Не една и две фирми мерят с двоен аршин тук и в седалищата на фирмите тук заплатата 300лв а там 3000евра.Неможе така докога трябва да търпим господа с робско мислене ДОКОГА.Смятам че е крайно време на властта да се покаже че не техният джоб определя нещата в държавата а населението и,трудовите хора които все пак си плащат данаците.Мисля че е време да се премахне тази минимална заплата която поставя всички под общ знаменател, трябва да се замени с такава определена за всяка професия.Стига са ни сравнявали само данаците с свропейския съюз да ни сравнят и заплатите.Стига сме хранили господа ромите а нас българите кой ще види,Стига сме пълнили бездънният чувал на здравната каса а да се направи здравеопазването на всеки според осигуровката.
Ако не съм някъде командировка следващият път и аз ще участвам в протеста
Ако не съм някъде командировка следващият път и аз ще участвам в протеста

Искренно съжалявам за българската железница не ми се гледа как тя се съсипва умишлено за да печели някой от това
КАК ВИ ЗВУЧИ ТОВА? МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА В ЛИТРИ БЕНЗИН: БЪЛГАРИЯ – 98 литра, ГЕРМАНИЯ – 846 литра, САЩ – 1230 литра, Гърция – 560 литра.Колко още да търпим?Решението е на 15.05 да излезем всички и да им покажем,че не сме съгласни и че не може повече да се продължава така .

Администратор
Обществена тайна е, че българите имат най-нисък стандарт на живот от всички страни-членки на ЕС. Въпреки това всекидневно различни позьори ни убеждават, че у нас стандарта бил по-добър, тъй като ние още не сме въвели по-високите акцизи за горива, тютюневи изделия и алкохол, каквито били въведени в други страни от еС. Но пропускат, че ние сме и страната с най-ниски доходи на глава от населението при разходи, съпоставими с развитите страни-членки. Като кажеш на някой чужденец, че у нас минималната заплата е 120 Евро, той се изсмява и си мисли, че се шегуваме с него. А пенсиите? Един германски пенсионер със една средна пенсия може да си позволи всяко лято да ходи на море, а всяка зима - на планина, докато у нас един пенсионер със средна за страната пенсия може да отиде... до магазина, касата на Енергото, ВиК-то, да си купи един кучешки салам, преоценен хляб, кисело мляко със съмнително съдържание и да си седи вкъщи.
64.19

Администратор

В тая държава няма стимул младите да останат, поради ниските заплати. Няма промишленост да осигури работни места. От износител на селскостопанска продукция се превърнахме във вносител. Купуваме си домати от Гърция и Турция,а преди сме изнасяли, за Гергьовден си купуваме агнешко от Нова Зеландия ,а преди го изнасяхме....
В Пазарджик на пазара е нещо страшно - почти всички домати , краставици , кромид и ябълки са или от Гърция или от Турция.Чесънът е сръбски , оризът пък е от Китай.Магазините масово за заляти с лютеница , която е или македонска , или турска.На маргарина "Калиакра" пише , че е произведен в Румъния , но аз знам защо е така.Преди време този маргарин се произвеждаше у нас.Но някакъв бос от Северното Черноморие поискал доста голяма сума пари годишно да му бъде превеждана от завода , за това че произвежда български маргарин.След подадени жалби от собствениците на предприятието , се оказа за пореден път , че държава и мафия са се сраснали непоклатимо и че никой нищо не може да направи срещу натиска на този бос , който безнаказано вилнееше из Варна , Добрич , Каварна и Блачик.За капак на всичко един ден беше взривена колата на единия от собствениците на "Калиакра" и последваха нови финансови претенции от страна на мафиота , който счел , че бил "обезпокоен" от местните власти , като поиска двойно по - голяма сума за това , че фабриката фукнционира.При тази обстановка , собствениците изнесоха производството в съседна Румъния и дори не искат да се връщат у нас.И както вече се вижда по кутиите , родният някога маргарин "Калиакра" вече не се произвежда в България.
Колкото до това , което си забелязал , месото е от различни държави - Турция , арабските страни , Австралия и Нова Зеландия и от къде ли не още , само българско ще намериш рядко.
Колкото до това , което си забелязал , месото е от различни държави - Турция , арабските страни , Австралия и Нова Зеландия и от къде ли не още , само българско ще намериш рядко.
http://gorivo.net/3-min-pain/ Това клипче просто казва всичко.А въпроса е :толкова ли е трудно да излезем на улицата и да им покажем,че сме недоволни?Клипа е страхотен! Но уви... видяхме колко ''българи'' излезнаха навън на 28.04. и изгубиха част от ''безценното'' си време за кафета, клюки и мрънкане пред телевизорите... Не мисля, че от тези 7 млн. човека някой ще се трогне! Единствено може да обсипват форума с мъдри идеи и критичното си мнение и да се правят на големи философи, но кой от тях ще излезе навън? А и от какво се страхуват? Обричаме се на глад и мизерия, мълчейки... Явно така ни харесва, обичаме мазохизма...

Информация
Модератори