Мнение от svd90 »

Вчера пътувах с влак 8637 (Пловдив-Варна). Кагто тръгна влакът ,кондукторката ми провери билета,след има няма 20 минути дойдоха полицации и ми поискаха ЛИЧНА КАРТА . Носех я ,за щастие .Гледаха ,гледаха и мисля ,че си записаха нещо-номер евентуално нз,след това ми поискаха и картата за намаление към БДЖ...
Защо е това,имате ли някакво обяснение ?! :o
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Преди няколко години и нас с Наско така ни провериха.Влакът тръгна , а малко преди Тракия заедно с кондукторката вървеше и полицай.Тя ни провери билетите и картите за пътуване , а полицаят - личните карти.Аз веднага се пошегувах с думите: "Ако ме разпознаете , веднага ще си призная за тройното убийство преди една седмица" , а Наско му каза нещо от рода на: "Господин полицай , не съм аз ви откраднал фуражката вчера."(тъй като полицая беше без шапка). Той се захили и продължи.
Лично нито аз , нито Наско имахме логично обяснение за тази проверка.Това се случи само веднъж.Колкото пъти сме пътували с 8637 , никога повече не са ни проверявали по този начин.

Мнение от svd90 »

Ясно,на мен вчера за 1 път ми се случи такава проверка . Между другото не проверяваха на всички ЛК ,а избираемо само на някои от пътуващите :D
Техник
Обратна връзка:
Аватар
Техник

Мнение от bdz46 »

svd90 написа:дойдоха полицации и ми поискаха ЛИЧНА КАРТА . Носех я ,за щастие .
Какво нередно виждаш? Длъжен си да я носиш.
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

Издирват криминално проявени, нищо странно няма. :wink:
Всички истински мъже бачкат в БДЖ!
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

То , че е длъжен , длъжен е , но колко хора я носят реално? Преди година в едно заведение влязоха полицаи и започнаха да правят проверки по масите.На всяка маса имаше по 2-ма или 3-ма , които нямаха лични карти.На нашата от 9 души , само аз и едно момиче имахме , а един мъж си носеше удостоверението от затвора , че изтърпява наказание лишаване от свобода.Това удостоверение замества личната карта на пуснатите в отпуски или по домашни причини.
Майка ми например винаги си носи преснимано копие на личната карта , тъй като вече 3 пъти я губи и 3 пъти плаща глоба при издаването на нова.
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

Ами който не си я носи ще му пишат акт и ще си плати като поп, за да не я забравя следващия път. :wink:
Всички истински мъже бачкат в БДЖ!
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

На един познат му бяха съставили акт , писма му идваха от публичен изпълнител и нищо.След като погледнах акта , видях , че са изминали 5 години и го посъветвах да не плаща. Изминаха още 2 години и актът се погаси по давност. :D
Иначе конкретно - много малко хора носят личните си карти в себе си.Това го установявам почти ежедневно , главно при срещи с клиенти , на които се оформя пълномощно.
Техник
Обратна връзка:
Аватар
Техник

Мнение от bdz46 »

Nikss написа:Ами който не си я носи ще му пишат акт и ще си плати като поп, за да не я забравя следващия път. :wink:
Я плати, я не...
Аз имам наказателно постановление от преди 6 години за изтекла валидност на ЛК. Нямам против да си го платя, но държавата има интерес да ме търси и да си иска парите. Аз няма да тръгна да плащам доброволно.
Все още никой не ме е търсил.
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Още една година , Тодоре и задължението ще се погаси.
Ей , тези "неприятност" имат много дълъг давностен срок.Основният за всички видове задължения по закон е 5 годишен , но административно - наказателните постановления за вземания от държавата и общините надвишават общата 5 годишна давност.

И един пример - мой познат от Пазарджик през май 2002 г. спрял с колата във Велинград на улицата.Отишъл да купи цветя за подарък на жена си , понеже имала рожден ден.През това време явно до колата му е спрял полицейски патрул и бил съставен акт за неправилно паркиране.Тъй като собственикът го нямало , полицаите закачили изрязъка от кочана на една от чистачките и си заминали.Най - вероятно или вятърът го е отнесъл или някой минувач го е взел и човекът си дошъл до колата , не забелязал нищо нередно , качил се вътре и си заминал.
През 2008 г. се наложило да вади скица и кадастрална карта за недвижим имот от общината.Длъжностните лица му казали , че докато не си плати задължението по някаква глоба за неправилно паркиране , не могат да му издадат документа.Човекът безкрайно се учудил и се поинтересувал каква ще е тази глоба , тъй като не си спомнял скоро време да са го глобявали.С много усилия и нерви , в компютрите бил изнамерен актът с дата , месец и година на съставянето.Човекът щял да падне , когато разбрал , че това е станало във Велинград през май 2002 г. (преди 6 години) и не знаел какво да прави.След консултация с адвокат , изчакал да изтече още една година от датата на съставянето на акта и през юни 2009 г. извадил скицата.Късмет , че не му е трябвала спешно.
Публикувай отговор

Обратно към “Нещата от живота | Matters of Life”

Информация