Глобален модератор
Глобален модератор

Мнение от Tramway »

rexkos написа:Въпросната 80-ка в четвъртък беше на "Слънчев бряг". За ревизия ли е спряна ?
VESO написа:Най - вероятно. Но защо ли не е отишла в (без) Надежда , а се намира в Септември? :roll: :?
Ревизии не са правят в завод. В завод са правят средни и капитални ремонти.
Парната машина няма проблеми с ТД, пантографи, прегряване и охлаждане.
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Днес , същата 80-ка (50 52 84 80 003 - 2) беше в композицията на 10114 и се прибираше към София.
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Тази нощ в композицията на 8626 непосредствено зад локомотива имаше 18-метров вагон за превоз на трудноподвижни лица.След като влакът пристигна в София , огледах вагона и установих , че това бе 50 52 84 33 001 - 4 с гара на домуване "Русе".Изчаках да разкачат състава и фотографирах вагона отблизо.Ето негова снимка.

Някой знае ли дали и на други влакове има подобни вагони? :roll:

Мнение от plastikat »

мене пък ми прави впечатление че в Бургас на техническа гара се подмята един син инвалиден по никое време ,ту е там ,ту го няма ,но гаранция не е от слънчевия бряг понеже съм ги засичал едновременно няколко пъти
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

От кой тип е вагона - "ABbds" (стандартните) или "Bbds" (18-метровите)?

Виж на първата страница 3-тото мнение , където съм описал кои са инвалидните вагони и кажи на кой от тях прилича виденият от теб.Може би пътува с някой от влаковете , тъй като напоследък доста често засичам композиции без фургони.Такива са в определени дни 8610 , 8612 , 8613 и 8615 , а 4641 и 4640 окончателно останаха без 57-ца и първите 3 купета на вагона зад локомотива се използват за колетни пратки.

Мнение от plastikat »

Светлосин е но ще те излъжа дали е 18 метров или смесен със първокласно отделения ,тия дни като минавам от там пак ще погледна. Мене лично ме съмнява че ги ползват и като фургони и по тоя начин с един куршум два заека .Хем инвалидите са доволни ,хем не разхождат и фургон :roll:
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

То и колко ли инвалиди са хукнали да пътуват с БДЖ. :lol:
Виж за другата цел - превоз на велосипеди , мога да потвърдя от лични впечатления , че се използва.А основно знаем за какво са тези вагони - за да може превозната бригада и представителите на "Транспортна полиция" да седят там и да не дават на някой да влиза.

Мнение от plastikat »

Съмнява ме и една друга работа ......Електричките на пътническите влакове возят бая колети ,а когато пуснат композиция от вагони и локомотив им е бая трудно с колетите ,та мисълта ми е ,че е възможно и по пътническите влакове да го разхождат

Мнение от 43.309 »

Тези вагони ги пускат и ги ползват като фургони.Цяло лято беше така.
Аватар
07
Аватар

Мнение от 07 »

43.309 написа:Тези вагони ги пускат и ги ползват като фургони.Цяло лято беше така.
А според една директива на ЕС всички БВ трябваше да возят вагон за превоз на трудно подвижни лица.... май си плачем да ни запалят вратните жили от ЕК...
Акредитиран фотограф
Акредитиран фотограф

Мнение от 44.123 »

Един път видях такъв вагон на 9620/9623 обаче беше синият Горнооряховски. И след това се сложи окончателният край на фургона към този влак и на фургоните по 9-та линия.
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

Да, нека върви на 9620/9623, а Янтрата ще върви без него (не, че някой се е засилил да го ползва, ама не ща да си слагам велосипеда примерно на платформата на последния вагон!). Спомням си, че по времето когато се движеше на 2608 (сега 2640) 2 от 3-те купета се окупираха от фуражконосещите галоши и превозната бригада и никой по никакъв повод не можеше да отиде там и да глътне малко въздух от някой прозорец на този златен за тях вагон. :evil:
Русенският червено-бял (бивш горнооряховски) също се затри някъде, абе сбъркана държава. Това ме подсеща за днешният случай на гара София - двама подпийнали младежи заговориха началник-влак дали на бързите влакове има бюфет-вагони, но останаха разочаровани, когато разбраха, че има само на няколко ускорени (бързи със резервация) и то не всеки ден и възкликнаха, че държавата ни е сбъркана, което си е самата истина и аз също ги подкрепям напълно!
Всички истински мъже бачкат в БДЖ!
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Русенският червенобял съм го снимал днес , беше на 8626 , виж мнението ми по - горе.

Мнение от gonzo8611 »

Споменатия син вагон беше на 8627 на 12/13-ти. Този вагон върти само на 8627/8626 от лятото до сега.
Обратна връзка:

Мнение от rumensoft »

Прочетох описанието на вагона като интериор и само от думи се ориентирах вътре, но само не разбрах защо споменаваш че тоалетната е в края, според мен е в средата, където е малкото прозорче. Защото гледам в дясно има 1ва класа и няма място, а в другата страна пък е цялото отворено (като фургон) :)
Публикувай отговор

Обратно към “Дискусии | Discussions here”

Информация