Модератор
В края на сметка чифтовете 2636/2637 пак са през Повеляново. Не знам каква ще е съдбата на РП Разделна, но щом влаковете ще обикалят през Повеляново сигурно мирише на демонтаж. Иначе за протокола 20130 е с начална гара Търговище, 20150 е от Каспичан и предложението за 24101/24102 до/от Габрово са запазени.

От край време се водят безконечни спорове за това дали "Сл.бряг" да спира на Тракия , за да е удобно на пловдивчаните от този квартал да използват влака , без да ходят до центр. гара.Преди няколко лета , когато се спираше там , съм виждал доста слизащи и то предимно от Бургас , които си идваха от морето.На отиване по - малко се качват.
Спиране на Вл. Павлов е повече от абсурдно.
А защо пътуващата към София "Чайка" спира на Твърдица? Разминаване ли има там?
Спиране на Вл. Павлов е повече от абсурдно.
А защо пътуващата към София "Чайка" спира на Твърдица? Разминаване ли има там?

Модератор
По това време на Твърдица няма разминаване. Прави впечатление, че и 3621 ще спира в Гурково от новия ГДВ. Най-сериозно съм изумен от новозаложените спирания на 5621 в участъка между Дупница и Благоевград. Не разбирам какъв е смисъла от спиране в Джерман, Коста Петров и Усойка, при условие, че преди това оттам са минали 50131 и 50261. Мистерия някаква!

Уикендите си се движеха пълни до последно.Миналата неделя пътувах с 8692 и населеността беше 90 %-ова.На ПО тълпите , които чакаха да се качат във влака бяха големи - близо към 100-тина души.И всичко това след летния сезон.Явно хората предпочитат да пътуват с тези влакове , още повече , че именно в неделя "Сл.бряг" е календарен и билетите за него са на по - висока цена.Той се използва от пътници за Ямбол и Пазарджик , на другите гари няма кой знае какъ пътнокопоток.Но хора от Ст.Загора и Пловдив избират именно Уикенда , тъй като едно , че вози на по - ниска цена , а и пристига по - рано в София.

аз не вярвам г-жа Цецка Цачева да се вози в влак, тя е в София до като не свърши власта на ГЕРБ 

Администратор
Това, че са означени като "БВ" не трябва да прави впечатление. Миналия ГДВ бяха УБВ, но след като се установи, че със сегашните скорости и спирания, не покриват тази категория, от БДЖ решиха да ги "преименуват" на БВ със задължителна резервация(познати още като RБВ или БВЗР). В книжката - разписание(табличната форма на ГДВ), тези влакове се означават като БВ. Пътническият превозвач определя кои точно БВ ще бъдат със задължително резервиране на места и кои не. Това се означава по разписанията, предназначени за гражданите, както и в пътеводителя, който се раздава по билетни каси и на превозния персонал. Пътеводител се продава и по гарите, това вече се знае. В нашия случай, БВ със задължително резервиране на места от новия ГДВ са:svd90 написа:В новия ГДВ вече БВЗР-тата са понижени на БВ-та. Някой знае ли дали вече отпадат и запазените места.. ?
1620/1621 "ПЛОВДИВ"
2610/2611 "ЗЛАТНИ ПЯСЪЦИ"
2640/2641 "ЯНТРА"
2671/2672 "ВАРНА УИКЕНД"
3620/3623 "ЧАЙКА"
8611/8614 "СЛЪНЧЕВ БРЯГ"
8631/8632 "РОДОПИ"
8640/8641 "ДИАНА"
8671/8672 "БУРГАС УИКЕНД"
8681 "РОДОПИ"(релаця Кн-Бс от състава на БВ 8631)

Информация
Модератори