Хайде и аз да попитам - някъде преди 25-30 години в северозападна България имаше руски двусекционни електрически локомотиви.Виждал съм такова нещо през 1987-ма година, ако не ме лъже паметта беше някъде към Синдел.Никъде обаче не намирам информация за тях, може ли някой да каже нещо повече за тези машини?

Администратор
Североизточна. Иначе двусекционен надали е имало по Синдел, по-скоро си видял "Поп Андрей" с друга машина зад него.cronos написа:Някъде преди 25-30 години в северозападна България имаше руски двусекционни електрически локомотиви.Виждал съм такова нещо през 1987-ма година, ако не ме лъже паметта беше някъде към Синдел.Никъде обаче не намирам информация за тях, може ли някой да каже нещо повече за тези машини?

Така де, извинявам се за грешкатаlok45111 написа:Североизточна.

Но за това, че беше двусекционен, а не "Поп Андрей" с друга машина не греша.Още преди да го видя знаех, че има такива, даже се говореше, че били (около) 6000 кВт.По онова време бях в казармата и пътувахме с ешелон към Генерал Тошево видях го на някаква гара, но да се убия не мога да си спомня коя.Беше начело на доста внушителна товарачка, накрая с бутаща 43-ка.Сега, като гледам снимки, ми се струва, че много прилича на ВЛ80.Доколкото си спомням, на локомотива нямаше знак, че е на БДЖ и това доста ме учуди.

Администратор

Администратор
всичко си е наред, аз влизам без проблем в сайта 

Не мога, при мен от вчера излиза това: http://www.cbox.biz/bobara_e_tuk написа:всичко си е наред, аз влизам без проблем в сайта

Я пробвай това : http://bdz.bg/ .
Благодаря, сега се получи!disell написа:Я пробвай това : http://bdz.bg/ .
На някой отваря ли му добавката за електронното табло на центр. София , защото на мен не? Зз другите гари го отваря без проблем.С Mozilla ми дава това:
The connection was reset
The connection to the server was reset while the page was loading.
, a с IE ми изписва този надпис:
Oops! Internet Explorer could not connect to 89.25.47.185
The connection was reset
The connection to the server was reset while the page was loading.
, a с IE ми изписва този надпис:
Oops! Internet Explorer could not connect to 89.25.47.185
И при мен е същатата работа, явно има древен бъг 

Задавам въпроса си тук, тъй като не можах да му намеря по-подходящо място.
Става дума за т. нар. "ключ квадрат", който широко се използва в нашите железници (за други нямам информация). Интересно ми е какъв е неговият произход и по какви причини е възприет точно този начин на заключване. Сетих се, че доста отдавна гледах някъде снимка на газена лампа от вагон от началото на 20 век - може би 1912 или 1922 г., не си спомням точно, и тя се отваряше точно с такъв ключ, явно още от тогава се ползва.
Ще бъда благодарен, ако някой сподели информация.
Става дума за т. нар. "ключ квадрат", който широко се използва в нашите железници (за други нямам информация). Интересно ми е какъв е неговият произход и по какви причини е възприет точно този начин на заключване. Сетих се, че доста отдавна гледах някъде снимка на газена лампа от вагон от началото на 20 век - може би 1912 или 1922 г., не си спомням точно, и тя се отваряше точно с такъв ключ, явно още от тогава се ползва.
Ще бъда благодарен, ако някой сподели информация.
I'm the one with no name
And I won't play your game
I'm no light in the dark and no savior
Let my powers unfold
And before I get cold
Let me die as a rebel
Or live as a free man at last!
And I won't play your game
I'm no light in the dark and no savior
Let my powers unfold
And before I get cold
Let me die as a rebel