така всички са наказани сас по 100лв глоба и предопреждение за уволнение дижурния машинистите деломайстор началници те из депото и така удара стана между СЗ и СЗпост7 по път 2 който е за 125км/ч а път 1 е за 130км/ч това мято е сас статут на на междугарие машините са били за проби 45 188 е била за проба на електродинамичната спирачка (реостат) а 44 161 за проба на земно и незнайно как се удзовават една срещо друга 44 161 успява да спре но 45 188 се удря сас 49км/ч по лента и последиците ги знаете.
не знам колко пъти си минавал по този участак но аз работя тук и ми ясно като бял ден за какво става реч и като ти казвам ,че път 1 е за 130км а път 2 е 125км значи е така и место да спориш отвори книшка расписание и го провери първо а що се отнася до СЗ-СЗ пост7 то както казах си е сас статут на междугарие някога на пост 7 имаше срелки за СЗ распределителна но тя вече не работи стрелките ги няма но устанаха само сфетофорите който се управляват от СЗ и са нещо подобно на проходни и разделят междугарието на две части.bdz46 написа:Участъка СЗ - СЗ П7 е изцяло в района на гарата и няма статут на междугарие! Двата пътя там са гарови приемно-отправни коловози, а светофорите пред пост 7 в посока Клц са изходни. Скоростта е 130 и по двата пътя.
П. П. Електродинамична, не термодинамична.
Като работиш там, редно е преди да спориш да се поинтересуваш от това-онова. Минавал съм достатъчно пъти, преди и след демонтирането на стрелките на пост 7.tenata написа:не знам колко пъти си минавал по този участак но аз работя тук и ми ясно като бял ден...
Книжка "Технически таблици и нормативи", таблица ІІІ - Допустими максимални скорости по отношение на железния път, страница 14, 8-ма линия, четем: Клц - Сз път 1 - 130, път 2 - 130.
Отваряме книжка-разписание на произволни влакове, където скоростите са ограничени и по спирачка. Всички влакове от СЗ до сп. Християново са 125 км/ч, независимо по кой път се движат, защото са в надолнище над 3 ‰, а не защото пътя не става за повече.
СЗ - СЗ П7 не е междугарие и никога не е било. Неслучайно в книжка "Технически таблици и нормативи" (стр. 89 и 90) изрично пише, че по изходни светофори Н3Б и Н4Б (това са изходните на пост 7 в посока Клц) се заминава без заповед "готово" от ръководител-движение. Виждал ли си изходни светофори в междугарие?
Участъкът между светофори ЧМ3А/ЧМ4А в гара СЗ и пост 7 на същата гара (изходни светофори Н3Б и Н4Б) е част от гара СЗ, отделно от междугарието и двата пътя там са обикновени гарови приемноотправни коловози.
Същата ситуация може да се наблюдава и на гарите София и Карнобат.
мерси за инфотоbdz46 написа:Изходен - междупарков (някъде е назован и като втори входен). Това са светофори ЧМ3А и ЧМ4А.
За разлика от нормален входен, те могат да дават показание "разрешена маневра" - една бяла светлина.
Могат да дават и поканителен сигнал, както и всички други изходни светофори в гара Сз.
Информация
Модератори