Тук са поместени архивирани теми от разделите за трейнспотинг, "Тарифи", "Да си поговорим за железници", "Нещата от живота" и различни общи дискусионни теми, непопадащи към горните класификации.
Аз мога да ви кажа мойто обяснение какво е за катастрофата.Значи на гара Драгоил рък.движение е чакал два влака международния от Сърбия и служебния от драгоман,след като международния влак е влязал в Драгоил е влязъл и някакъв шестак(мисля че няма човек който да не му е ясно кво прави тоя шестак там) и рък.движение е помислил че този дизел е въпросния служебен влак не е проверила ква е тая машина и е пуснала международния към Драгоман и след тфа всичко е станало...И съм 60-70% че е станало така!
Дежурната на Драгоил не може да "помисли", че шестака е 10352, защото този служебен влак с електровоз и един вагон се движи всеки ден по два пъти и самата дежурна пътува всеки ден с него.
Добре не го е помислила така а просто не е проверила влака кажи ми какво ше прави тоя шестак там при положение че рък.движение знае че към нея от двете поски идва по един влак?
Тя е видяла, че идва шестак след като е изпратила 293, мислейки че идва ТСВ 10352. Грешката и е била, че е изпратила бързия преди да види какво пристига.
Като е видяла дизела се е обадила на Драгоман да пита какъв е този дизел и къде е очаквания ТСВ.
днес към 14:10 часа на жп-прелез университета в Шумен лек автомобил фолксваген-голф с рег. номер Н 5773 АХ премина по време на спускане на бариерата. Още преди да я спуснат забелязах че едната е счупена и лепена с тиксо. Милиметри оставаше самата бариера да удари колата по покрива. Не стигна много далеч още щом мина релсите се наложи да спре от другата страна на прелеза тъй като нямаше достатъчно място да го пресече изцяло. Секунди след това се зададе БВ 2614 от Варна за София. Не знам как да го коментирам това...
Днес:
20133/20132 отново с ЕМВ 32
20101 с разпадащата се 32 107/8
20130 абсолютно точен с 32 035.8 + 32 036.6
4611 първоначално обявен навреме, но странно защо въпреки, че вече около РП Хм няма прозорци, дойде по път 1 като на влизане спря за около 5 мин пред първата входна стрелка (незнайно защо) след което влезе и в крайна сметка замина от Чб с около 8' закъснение начело с 44 141.0
2614 с 44 091.7 18:07-18:09 ч. на Чб
20111 с 45 159.1