А за този звяр какво ще кажете. Уникална машина...в Европа са около 10-тина. Гордостта на НК ЖИ. На нея бачкам.
http://vbox7.com/play:c7692695
Който иска да я види на живо в периода от 10.05 до 28.05 ще работиме в района на ЖПС Плевен. Тръгваме от Левски та до Ч.бряг.
http://vbox7.com/play:c7692695
Който иска да я види на живо в периода от 10.05 до 28.05 ще работиме в района на ЖПС Плевен. Тръгваме от Левски та до Ч.бряг.

Отпред на машината се монтира едно лазерно устройство което снема профили през колкото метра му кажа, обикновено на стълбове за КМ /около 50 м/, контактна мрежа, перони /през 20-30 м/, траншеи /през 20-30 м или по преценка/, тунели /през 10-20 м/, мостове /по преценка/ въобще всичко което е на отстояние 10-тина метра влиза в лаптоп, който е вътре в колата и впоследствие се съпоставя с габарит 1СМ1, 1СМ2, 0СМ и се вижда в тримерна координатна система къде има нарушен габарит. Скорост на мерене 5 км/ч, транспортно по жп го дават около 70 км/ч, но повече от 30 не сме вдигали. По автомобилен път......малиииииииии, там не питайте. Качва се за минутки не железния път на прелез или някъде, където глава релса е почти равна с настилка, пръст, разтоварища. Слиза се пак там и пердаши по шосе. Шевролета и оборудването е доставка по ФАР през 2001 г, работи от 2002, мотора е 6600 м3 на Хамър, 8 цил., 450 кс, автоматик, дизел...слаба му е рекламата, по-точно никаква, иначе може да носи луди пари на НК ЖИ, през 2007 е работил в Унгария, като чистия приход за 2 седмици е около 12000 евро. Друго ако ви е интересно, просто питайте.NiGhtPiSH написа:Би ли ни разяснил повечко за машинката? Принцип на работа и прочие?

Мерено е преди 3-4 г.43.309 написа:София-Пловдив няма ли да мерите?
Рядко има нещо негабаритно в междугарие. Както и рядко има габаритен някой перон. Случва се също да има негабаритен сигнал но е рядкост. По-интересно е на пътеизмерителя разпечатката да се види, пълна мизерия, щото с Шевролета не може да се измери междурелсие, флеш, разлика в нива, надвишение в криви, въобще геометрията на жел.път. Там положението е трагично. Говоря конкретно за тунел 3 Гълъбец, Д.Камарци-Мирково...да правилно сте чули, за новия тунел с новите Y траверси иде реч.Какво ви е заключението за Левски-Червен Бряг(без Пордим-Гравица, за което знаем вече че не е добре)

Не си наясно...имам измерванията на тунела от Шевролета и от пътеизмерителя. Това са две независими измервания. Шевролета мери строителен габарит /1CM1, 1СМ2 и т.н./ над глава релса /измерва на 270 градуса/ докато пътеизмерителя мери флеш, междурелсие, надвишение, пропадания. Тъпо казано Шевролета мери над релсата, пътеизмерителя мери релсата.07 написа:Нали виждаш че 1 и 2 нещо са несъместими.... Хем не може да хване геометрия на пътя хем бил по-зле....46 242 написа:Валерко изтрепа на два пъти рибата: 1.Лабораторията не може да хване геометрията на пътя.
2.Гълъбеца е с параметри по-лоши отпреди ремонта. Сънувам кошмар или да.!?!?
Не знам измерванията преди ремонта какви са, но като за нов ремонт има какво да се желае. Спокойно...перкайте с 90 км няма проблем.Валерко изтрепа на два пъти рибата: 1.Лабораторията не може да хване геометрията на пътя.
2.Гълъбеца е с параметри по-лоши отпреди ремонта. Сънувам кошмар или да.!?!?
Уууу, знаеш ли колко е много...поне 7-8 см дебелина на безконечна хартия. Въобще не ми се занимава.Може да ни снимаш някоя и друга разпечатка ако ти се занимава.

Аз си мислех, че е 90. Няма значение за 5 км няма да го правиме на въпрос. За други отсечки не знам какви са скоростите. Само от Златица до Д.Камарци имам разпечатка от пътеизмерителя и там ги пише. На Шевролета когато мериме не ни интересува скоростта. Пордим-та чак до Левски би трябва да е с по-висока скорост, че 24 км се е изпънала една права и мисля, че цялото междугарие е над 120 км, а може и 130 да е, не съм сигурен.46 242 написа:Ok,сега те разбрах. Тунела, преди е след него за сега е 85. Догодина ще се види може ли повече. А Одърне-Пордим нали става и за 130,а Ясен-Г.Дъбник за 115/120 по път 2 ? Ако можеш погледни. Мерси предварително!

Информация
Модератори