Техник
Обратна връзка:
Аватар
Техник

Мнение от bdz46 »

5000 лв излезе преди няколко години Сп - Вг и обратно със старите пътнически вагончета и 2 товарни за тежест.
Обратна връзка:

Мнение от Maikal »

Nikss написа:А тази карта как се издава, колко струва, подробности нещо да ни кажеш? :)
Ако си работиш към някоя фирма на договор и те ти издават свидетелсво, че си работещ и с него отиваш в офиса на SWB ( фирмата която оперира в региона ) и срещу 40 евро си имаш карта за всичките превози, което пак си е евтино като се замисли човек, все пак имаш доста голям периметър на ползване ;)
Глобален модератор
Глобален модератор

Мнение от Tramway »

bdz46 написа:5000 лв излезе преди няколко години Сп - Вг и обратно със старите пътнически вагончета и 2 товарни за тежест.
Таз година е 5000 евро за състав: 609, R4, D4, C4, B4. В цената влизат и две спирания за снимки.
Парната машина няма проблеми с ТД, пантографи, прегряване и охлаждане.

Мнение от emm_1968 »

Искам да пътувам в началото на Септември до морето с децата. С тази цел прегледах на страницата на БДЖ разписанията на влаковете и цените на билетите. При прегледа на цените на двупосочните билети се натъкнах на термина "релационни цени", които са по-ниски от другите цени на двупосочни билети.

Ще може ли да получа разяснения и упътване по въпроса?
Какъв е срокът за предварителна продажба на билети?

Предварително благодаря!

Мнение от plastikat »

Релационните не ти вършат работа ,а за влак най-добре пътувай с РБВ Слънчев бряг
Обратна връзка:

Мнение от pavel »

Напротив, точно релационните са най-изгодни. Важат 30 дни от датата на издаване, като на връщане се заверяват. Ако децата са ти под 10 години, ще пътуват наполовина на релационната цена. Но трябва да имат карта "дете". В случай, че са над 10, по-добре да ползват другото, ученическото 50% намаление, по-евтино ще е за тях, защото освен за деца от 7 до 10 години, две намаления в рамките на едно пътуване не могат да се ползват. Ако децата са ти под 7, ще пътуват безплатно, но ако ползвате спален вагон, освен добавката, ще трябва да имат и половин билет за пътуване. В момента предварителната продажба е до 20 дни преди датата на пътуване, специално за влаковете за Варна и Бургас.

А има и друг, по-евтин вариант - ако пътува единият родител с най-малко две от децата, всички ползват 50% намаление, като децата ползват предоставените им по-големи права - например безплатно ако са под 7 години. Но в този случай трябва карта "семейство". Разстоянието е над 150 километра и билетите отиване-връщане също важат 30 дни.

Мнение от emm_1968 »

Благодаря!

Ще пътувам аз с двете си деца, на 16 (с ученическа карта) и 7 (с детска карта), аз карта - нямам. Явно ще трябва да извадя "семейна карта" за да ползвам намаленията.

Така ли е?
Аватар
07
Аватар

Мнение от 07 »

emm_1968 написа:Благодаря!

Ще пътувам аз с двете си деца, на 16 (с ученическа карта) и 7 (с детска карта), аз карта - нямам. Явно ще трябва да извадя "семейна карта" за да ползвам намаленията.

Така ли е?
Няма да ползваш 2 намаления наведнъж..... Или само семейство или само детските карти
Обратна връзка:

Мнение от pavel »

Да, най-добре да извадиш семейна карта, така и тримата ще ползвате 50 % намаление.
Обратна връзка:

Мнение от Saruman »

Иначи може да се ползва билет с намаление, отиване и връщане.

Мнение от emm_1968 »

Благодаря за консултацията!

Надявам се и аз да съм полезен в случай на нужда.
Обратна връзка:

Мнение от Muttley »

Един въпрос от мен, във връзка със "случка" с мой познат в гара София. Същият има закупен релационен билет Варна - София - Варна и спални места за двете посоки. Миналата седмица му е отказана заверка на билета при пристигането му с обяснение, че това може да стане само в деня на връщането, но не и по-рано. Освен служителката, същото е потвърдил и Ръководител смяна. Питането ми е има ли някакво основание в Тарифата за такъв отказ.
По този повод смятам, че е редно тарифите за превоз на пътници да бъдат публикувани в сайта на БДЖ за справка, тъй като и аз съм попадал на служители, които не познават техните разпоредби.
I'm the one with no name
And I won't play your game
I'm no light in the dark and no savior
Let my powers unfold
And before I get cold
Let me die as a rebel
Or live as a free man at last!
Администратор
Администратор

Мнение от Mario Evstatiev »

Заради спалното място му е отказано според мен. Иначе не би трябвало да е проблем да си завериш билета за връщане по-рано.
Обратна връзка:

Мнение от Muttley »

Ами, точно заради спалното място не би трябвало да е проблем, защото то вече е издадено за определен влак и определена дата. Моят човек се отказа да пише оплакване, но аз се чудя дали да не драсна едно писмо до БДЖ с предложението да се публикува Тарифата. Да видим какво ще отговорят...
I'm the one with no name
And I won't play your game
I'm no light in the dark and no savior
Let my powers unfold
And before I get cold
Let me die as a rebel
Or live as a free man at last!
Здравейте на всички! Не знам дали тук е мястото да питам,но все пак ще пробвам... Тъй като сайта на БДЖ с разписанията е неактивен, ако може да ми кажете колко е цената на билета(имаме 50% намаление) само отиване от София до Русе (08.12.2010) с влака,който тръгва в 9:05ч и пристига в Русе в 15:25ч.? И колко ще е цената отиване и връщане? Като билет за отиване и връщане докога важи ? Демек до колко дни след като го купя и отида, мога да се върна с него :)) Ще съм много благодарна,ако някой ми даде информация.
Публикувай отговор

Обратно към “Тарифи, превозни документи и превозна дейност | Fares, tickets and transport activity”

Информация