niakoi imali snimka na 41-100

Администратор
Снимка на 41-100 мисля, че имаше в книгата "Локомотивното стопанство на БДЖ 1947 - 1990" на инж. Д. Деянов.помошник пз написа:niakoi imali snimka na 41-100
На снимката по - долу се вижда 100-цата приклещена между 41 103(41-60) и някакъв лок. серия 43.

64.19

Акредитиран фотограф

Глобален модератор
Като се абстрахирам от всякаква поквар!!!, ще кажа следното:, "Какъвто и да е, и сто метра да не може да мине!, Но е Въстановена тягова единица!. (мисля много хора ще ме разберат, но пък много ще философстват захапвайки повода). Тъй че, да темата е необятна но да не издребняваме!,... говоря за 41-103 

В спора се ражда истината!. - А тя боли!!!. http://fedya.snimka.bg/daily/lokomotivi ... 9.18147603

Администратор
41-103.3 е била доста хубава машина поне според тези момчета, които са работили с нея и които имат повечко спомени. Като всяка възстановена тягова единица си е имала и недостатъци, но пак е вървяла и е печелила пари на БДЖ. Интересната дизайнерска заемка от Югославяните също доста допринася за особения чар на машината. Пултовете са били с доста ергономично за онова време разположение - скоростомерът е бил на централния панел, разположен в лявата му част, а до него, обърнато към машиниста под ъгъл 45 градуса е било и сигналното табло за комплексна сигнализация и повреди. Абе като цяло пак казвам, редно е било, тази машина да се запази, възстанови за атракция и да напомня на по - младите за славното минало на Електролокомотивно депо "Никола Коларов" Подуяне, от което минало май нищо не остана вече...choveka_vlak написа:Като се абстрахирам от всякаква поквар!!!, ще кажа следното:, "Какъвто и да е, и сто метра да не може да мине!, Но е Въстановена тягова единица!. (мисля много хора ще ме разберат, но пък много ще философстват захапвайки повода). Тъй че, да темата е необятна но да не издребняваме!,... говоря за 41-103

Администратор
Ето в ТАЗИ ТЕМА има обстойно описание както за историята и особеностите на локомотива, така и снимка на пулта за управление и любопитни факти.DamianKanev написа:Може ли някой да даде една снимка отвътре?
МОЛЯ ДИСКУСИЯТА ЗА 41-103 ДА ПРОДЪЛЖИ В ПОСОЧЕНАТА В ЛИНКА ТЕМА!
Информация
Модератори