8640 към София пак е добре,напълва се до София почти целия, но 8641 е трагичен. Според мен БДЖ трябва да го поразбързат малко ,ако искат някой да пътува и за Ямбол с него. До Ямбол е 5,04ч. , а с автобусите до града е 4,00 понякога и под 4... не ми се мисли какво ще стане след като довършат магистралата в участъка Ямбол- Стара Загора. Времепътуването ще стане 3 -3,30 ч.,защото от Ял-СЗ автобуса губи най-много време (лични наблюдения). 4 часа (в които са вкл. пауза на Пловдив от 20 минути)е с комфорните за обикновения пътуващ автобуси.
Общо взето положението с този влак е критично. Трябва да си голям ентусиаст като мен за да го хванеш до крайната му дестинация , при положение, че на 75% закъснява ,заради Сл.бряг и Родопито.
Според мен трябва да спре да спира на :
-Тракия
-Скутаре
-Белозем. Да се коригира разписанието на тръгване от София,за да може да се разминава със Сл.бряг и Родопи на друго място и да не се налага изчакване.
Не на последно място и вагоните до 100км/ч пречат , тъй като не може и да иска да навакса някакво закъснение..
Подхванах темата с Дианата ,защото е БВЗР. Иначе за БВ да не говорим до Ямбол и СЗ (Говоря за двата града защото имам наблюдения не само от Ямбол , но и от СЗ относно пътуването с влак/автобус) с БВ до Ямбол е 5,30 мин, Стара Загора - 4,30 (Автобус до СЗ-3 часа) Та малко се отплеснах от темата ,но бях длъжен да изясня някои работи

Последно 8641 е удобен може би само София-Пазарджик , София-Пловдив.. от там насетне става мале мила..
Единствено до ЯЛ и СЗ що годе нормален влак е 8611 , под 5 и следоватено 4 часа за двата града,но и там има какво да се желае..
Какво мислите вие , как предлагате Дианата да придобие малко вид на БВЗР.