Аватар
07
Аватар

Мнение от 07 »

apocaliptis написа:Утре мисла да се кача на бързия влак от Пловдив за велинград от 08:00 часа.. И се зачудих колко пари може да ми излезне? (Съжелвам ако съм объркал темата) :roll:
Сбъркал си темата и правописа! Но ето ти отговор:
http://razpisanie.bdz.bg/SearchServlet? ... istOptions
Първия вариант ти струва 6:80
Втория 4:80
Обратна връзка:

Мнение от Maikal »

После човек защо да пътува с RБВ2611 "Златни Пясъци" като стига по-бързо с БВ2613 и дава по-малко пари :)
Ето и доказателството.

Не че с една минута е кой знае колко, но нали уж 2611 беше от влаковете с по-бързо име :) А какво излиза че ако закъснее малко или го задържат малко (като гледам на Провадия 15 мин) става с приоритет на нормален бърз влак само къде вагоните им са по добри, но както виждаме из форума вагоните пътуват и на бързи влакове около София :)
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Maikal написа:.....само къде вагоните им са по добри, но както виждаме из форума вагоните пътуват и на бързи влакове около София :)
Бъркаш Златните с "Варна Weekend". Вагоните на 2611 са обикновените 63-ки , които хич не са по - добри от 74-ките на 2613 , а ако се случат някои надраскани екземпляри с неработещи климатици , запушени тоалетни и неописуема миризма в салона , картинката става пълна.
"По - добрите" вагони , за които пишеш , са на извънредния Weekend , който поради деня , който си избрал в линка , подаден от теб , не е отразен , тъй като се движи в петък.Точно тези вагони (водят се серия 44) пътуват през седмицата в съставите на бързи влакове из софийски регион.Освен това са само два , останалите отново са 63-ки.
Обратна връзка:

Мнение от Maikal »

VESO написа: Бъркаш Златните с "Варна Weekend". Вагоните на 2611 са обикновените 63-ки ...Освен това са само два , останалите отново са 63-ки.
Точно това имах в предвид като сравнявам Варната със Златните ;) Когато го направят изцяло с 44 тогава ще е вече ок ;) Аз колко го фалих на един колега а той накрая му дали билет за 63-та без климатик и после аз виновен ... :) Викам му не ги ли видя поне видях ама ко да направя мястото ми беше за другите :P
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Днес попаднах на "първата" първокласна 74-ка с номер 50 52 19 74 001 - 4 .и както отвън , така и вътре беше повече от прилична.Да не забравя и перденцата , които се виждат.Вагонът се намираше в състава на 4612 и бе с гара на домуване "Русе".В целия влак преброих 3 цвята пердета - сини (от снимката) , червени и кафяви.Всички имаха надписи "БДЖ" - нещо , което почти не се среща по нашите влакове.
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Сутринта на 13-ти юни "Зл. пясъци" 2611 беше с увеличен състав от внушителните 9 вагона , снимка на цялата композиция , в която имаше две 97-ци - една в началото и друга в края.Нямаше бистро , а първокласните 63-ки бяха две.

Мнение от mitkodiablo »

VESO написа:Сутринта на 13-ти юни "Зл. пясъци" 2611 беше с увеличен състав от внушителните 9 вагона , снимка на цялата композиция , в която имаше две 97-ци - една в началото и друга в края.Нямаше бистро , а първокласните 63-ки бяха две.
Това се казва изненада аз един ден на скоро го видях с 3 97-ци. Но каква е била причината и защо едната е била ж композицията под номер 2?
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Вероятно заради деня.Не съм бил свидетел , но съм чул , че всяка неделя е с увеличен състав заради пътникопотока.
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

Второкласните 63 са голям дефицит щом освен пускането на първокласни 63 на тяхно място се стигна и до 97-ци. Интересно, че от всички 97-ми май само 2 не са в движение - 5052 2297 001-2 и 5052 2297 002-0. В Събота се разходих до депото и ги видях само тях гарирани до "митеранките". Други нямаше, а миналата година по това време бяха поне 5-6. :roll: Ако в Надежда са оставили още някой, иначе явно положението се е подобрило макар и малко.
Всички истински мъже бачкат в БДЖ!
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Точно. Четири 97-ци са на "Сл.бряг" , като вчера видях 009 и 008 , значи и тях са ги пуснали.И без упоменатите от Nikss 001 и 002 , всички са налични.011 така и няма да я видим , понеже още от самото си идване , бе решено да се ползва за рез.части.

Мнение от gonzo8611 »

Хораа няма ли кой да налее малко мозък в това БДЖ :evil: Преди малко прочетох , че нямало да пускат извънредни влакове до морето :!: (това го знаех одавна , ама все пак) Като гледам 8626/8627 , че са пълни до козирката и има правостоящи и ми е жал за хорицата с големите сакове които стоят прави :twisted: Жалко , че това което работя не ми позволява да правя снимки. Така се привличали клиенти (АМА ДРУГ ПЪТ) Миналата година да не би да беше по-малко криза от колкото е сега??? Обаче ги имаше 8687/8686 , даже си спомням и за 1681/1682 и НЕ съм ги виждал празни. Дори си мисля , че ще има хора и за Плевенския 2681/2682. :arrow:
Аватар
07
Аватар

Мнение от 07 »

gonzo8611 написа:Хораа няма ли кой да налее малко мозък в това БДЖ :evil: Преди малко прочетох , че нямало да пускат извънредни влакове до морето :!: (това го знаех одавна , ама все пак) Като гледам 8626/8627 , че са пълни до козирката и има правостоящи и ми е жал за хорицата с големите сакове които стоят прави :twisted: Жалко , че това което работя не ми позволява да правя снимки. Така се привличали клиенти (АМА ДРУГ ПЪТ) Миналата година да не би да беше по-малко криза от колкото е сега??? Обаче ги имаше 8687/8686 , даже си спомням и за 1681/1682 и НЕ съм ги виждал празни. Дори си мисля , че ще има хора и за Плевенския 2681/2682. :arrow:
С оглед на броя на пътуващите още преди 2 години беше по изгодно да се увеличи състава на редовния влак, отколкото да се пуска извънреден... За пътниците от Плевен може както преди години да се прикачат вагони на 2655 който на Шумен се прикачат на 3660.. Няма нужда от локомотиви, бригади и трасета.....

Мнение от gonzo8611 »

То трасетата си ги има. Няма смисъл от прикачвания след като си го има предвиден влака . Аз като редовен пътник ако искам да се възползвам от една услуга как да го направя , след като тя я няма :?: Все се заричам , ама накрая ще се реша да попътувам малко и да направя снимки на "дългосъставните влакове". Колко човека си мислите , че събира едно купе?? :lol: Виждал съм хора да спят по решетките за багаж :roll: :D :lol:
Аватар
07
Аватар

Мнение от 07 »

gonzo8611 написа:То трасетата си ги има. Няма смисъл от прикачвания след като си го има предвиден влака . Аз като редовен пътник ако искам да се възползвам от една услуга как да го направя , след като тя я няма :?: Все се заричам , ама накрая ще се реша да попътувам малко и да направя снимки на "дългосъставните влакове". Колко човека си мислите , че събира едно купе?? :lol: Виждал съм хора да спят по решетките за багаж :roll: :D :lol:
Гонзо, няма сми. да се плаща за трасе на втори влак да се ангажира локомотив, бригада, след като може да прикачиш достатъчно вагони на първия! В миналото имаше два влака защото съставите гонеха по 20 вагона, сега няма шанс да минат 15....
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Nikss написа: Прав бях. 17-ките нещо се затриха, а и само един-единствен път през 2007 г. видях 17-ка в състава на БВ. :o В 99% от случаите ако има сини на цвят (допълнителни) вагони на БВ са 47-ма серия.
А на тази гледка се бях натъкнал от Пловдив преди години.Влакът е "Сл.бряг" , a 17-ката бе прикачена от маневрената патица минута преди потеглянето.
Публикувай отговор

Обратно към “Дискусии | Discussions here”

Информация