След хиляди предложения изпращани във писмен вид и/или вписвани в протоколи от заседания на транспорт към общината, обсъждане на проекто графици и т.н. най после се появи макар и малка светлина във тунела, а именно: влак№ 40252/40253(миньора) от дата 03.05.2010 година вече се движи Димитровгад - Стара Загора - Димитровгад. В гара Стара Загора пристига на 14:37(като прави връзка с влак 8613 и 4640) и заминава на 18:16(като изчаква връзки с влакове 40103, 8615 и 8614). Но с това свършва хубавото, защото пак някой не си е свършил както трябва работата, ето какво имам в предвид: пътници слизащи от влак 40103 продължават да питат къде е автогарата зада се качат на маршрутка за Димитровград(защото на гарата от която са се качили им казват, че няма влак от Сз за Дг, което ме навежда на следната мисъл: т.к. влака се движи в рамките на едно УДВГД съответно и телеграмата е с адрес само за тези гари и ППП-Пловдив не са уведомили ППП-Горна Оряховица, които от своя страна не са променили инфото във компютрите за билето издаване.
В същото това време влакове 8613 и 8615 спират на гара Михайлово за връзка с миньора, който ги чака в Стара Загора! И двата влака могат да съкратят времепътуването си от По до Сз като преминават гара Мх транзит и трите минути(една от спиране, една от престой и една от ускорение) да се дадат за престой в Сз, т.к. това са двата единствени влака возещи фургони за колети.
Другият парадокс е с влак 8611 за който в ПКВ е записано, че прави връзка само с влак 40104 а от него слизат пътници с билети за влак 80104 за Мх и Дг. Всеки ден уведомяваме РЦПП Стара Загора, че се издават такива билети от гарите до По но ефект няма(казват че това ще го предложат за новия ГДВ и ще се обадят където трябва да не се издават билети за влак 80104)! В електронния пътеводител и програмата за билето издаване е заложена тази връзка, която на практика е неосъществима т.к. двата влака са на различни перони и нямат разлика от 12 минути.
И не на последно място "Бургас уикенд" минава транзит гара Сз (третия по големина град в южна българия) и в двете посоки! А пътници пътуващи за двете крайни крайни гари на влака и удовлетворяващи ги часовете на пристигане питат: "да ли няма грешка в разписанието че влака не спира на гара Стара Загора"!?!
По този начин не се печелят пътници!
Зам. Администратор
Обратна връзка:
Аватар
Зам. Администратор

Мнение от bdz_bg »

Твърдо заставам зад идеята двата влака 8691/8692 да спират на Стара Загора.Града е един от - най - големите в България и пътници ще се намерят.Просто в България още не е времето за такива влакове като "Уикендите".По мое мнение северните 2691/2692 трябва да спират на Шумен.На Горна Оряховица няма никакъв смисъл да спират понеже не се качва никой и по това време, влака не прави никакви връзки.
Пътувай с влак - спаси природата !
Акредитиран фотограф
Обратна връзка:
Аватар
Акредитиран фотограф

Мнение от bobara_e_tuk »

и аз много бих искал "Уикенда" да спира на Стара Загора, някой може ли да ми каже в колко часа минава през гарата :roll:
Обратна връзка:

Мнение от SoAlien »

bdz_bg написа:Твърдо заставам зад идеята двата влака 8691/8692 да спират на Стара Загора.Града е един от - най - големите в България и пътници ще се намерят.Просто в България още не е времето за такива влакове като "Уикендите".По мое мнение северните 2691/2692 трябва да спират на Шумен.На Горна Оряховица няма никакъв смисъл да спират понеже не се качва никой и по това време, влака не прави никакви връзки.
С една Стара Загора и един Шумен (на мястото на ГО) няма да станат по-малко "Уикенди"...

Мнение от zagore-ekcnpec »

В петък минава транзит по 4 коловоз на 18:30, а в неделя по трета на 17:30!

Мнение от Vancho »

Преди време 46 242 се бе изказал много хубаво : ''Няма сила на този свят, която да накара влак да мине транзит през ГОлямата гара :D А и да не забравяме, че се сменят бригади :lol:
Техник
Техник

Мнение от n0_aLoNe »

Влакът се движи с цел удобен транспорт на пътници, а не да се сменят бригади на гара, на която нито един пътник не се качва. Аз ако бях, давам влака на Ва или Сф и на ГО "Ч" ще свети зелено.
Обратна връзка:

Мнение от SoAlien »

n0_aLoNe написа:Влакът се движи с цел удобен транспорт на пътници, а не да се сменят бригади на гара, на която нито един пътник не се качва. Аз ако бях, давам влака на Ва или Сф и на ГО "Ч" ще свети зелено.
И аз така мисля.

Мнение от zagore-ekcnpec »

Поради увеличен пътнико поток влакове №№40253/40252 ще се движат в състав 2 В ! Ура - този влак се наложи и дано остане и в новото ГДВ!
Публикувай отговор

Обратно към “График за движение на влаковете | Trains schedule”

Информация