Администратор
Уважаеми Членове на БЛФ,

след като изминаха няколко месеца от последното общо събрание на Сдружението, предлагам да си направим една чудесна лятна среща във Велинград на езерото "Клептуза". Целта на срещата ще бъде тези, които не се познават добре да се опознаят, а тези които вече се познават да си поговорят в приятна обстановка. На срещата няма да се вземат каквито и да било решения, свързани със Сдружението. Ръководството обаче ще отговаря на питания, ако има такива. Предложението ми е, срещата да се проведе на една от следните дати:

03.07.2010 г(Събота)
04.07.2010 г(Неделя)
11.07.2010 г(Неделя)

Ще бъде избрана дата, която е удобна на най - голям брой членове на БЛФ.

Програмата на срещата е следната:

06:30 Заминаване от София с БВЗР 8611
09:00 Заминаване от Септември към Велинград-ЮГ с ПВ 16103
11:00 Пристигане на езерото "Клептуза"
11:00 - 12:00 Дискусии, свързани със Сдружението
12:00 Обяд
13:00 - 16:00 Свободно време, аперитив и разглеждане на местността
16:00 - 18:00 Разходка из Велинград
18:17 Отпътуване от Велинград с ПВ 16106
19:57 Пристигане в Септември
20:20 Отпътуване от Септември към София с БВЗР 8614
22:04 Пристигане в гара София
Координатор УС
Аватар
Координатор УС

Мнение от stankos »

Марио , този филм вече го гледахме миналата година ! :wink:
Моля те приготви някоя нова серия , демек друга крайна точка !
Иначе за дата 03.07.2010г. ще гледам да се освободя от ангажименти !
Неделите са ми неотменимо заети ! :)
Координатор УС
Обратна връзка:
Аватар
Координатор УС

Мнение от NiGhtPiSH »

Aз искам да обявя дата 11.07 като удобна за мен да прекарам хубаво време сред стари и добри приятели и сред нови :)
"Бирата е най-великото изобретение. Колелото също не е зле, но не върви с пържени картофки."
Администратор
Администратор

Мнение от Mario Evstatiev »

Аз все пак си държа за "Клептуза" по ред причини, основната от които е, че ще се насладим отново на част от 16-та ЖП линия, по която колкот и да се пътува, пак не омръзва. Другите причини са:

1. Сенчестото и прохладно място около езерото
2. Чистия планински въздух
3. Доброто мезе и студената бира

Що се касае до датите, трябва така да се стиковат нещата, че максимум от нас да присъстват.
Глобален модератор
Глобален модератор

Мнение от Tramway »

За съжаление по туй време ще бъда на един друг Клептуз, който са намира на пресечката на 3 линии и в който няма прохладна сянка и студена бира. Вместо пържени картофки са предлага пържене в собствен сос по работни гащи, вместо студена бира - хладка чюшмяна вода. Като екстри - късане на мускули и на нерви. Но няма как - края на август трябва да запуши още един кумин и да писне още една свирка...

Тъй че - приятно изкарване, пийте по 1-2-5-6 бири и за мен! Enjoy yourselves!
Парната машина няма проблеми с ТД, пантографи, прегряване и охлаждане.
Администратор
Администратор

Емо, туй място, за което говориш, отлично го зная и по ред причини бих се радвал и аз скоро да го посетя. Но за сега тук в София, жегата се очертава голяма, и в буквален и в преносен смисъл, предстои стартиране на прословутия ремонт на 42-077 и ако същата е в ПД, смятай ме роб на тъз машина поне месец.

Що се касае до срещата, на "Клептуза", със сигурност ще пием за твое здраве по една бира няколко пъти, за да те уважим.
Администратор
Администратор

Има малка промяна, за 10.07.2010 г. който желае също може да се проведе срещата, програмата и влаковете, с които ще се пътува остават същите. Очаквам да се включи някой. Нечленуващи в БЛФ потребители на форума също са поканени!
съжалявам че не можах да дойда но бях на изпит днес ми свърши сесията една от най-успешните ще черпя завърших 3 курс имам 6. Знаете ли какво ще ви предложа мога да се похваля следващата събота 17 юли ви съветвам да хванете влак 8627 за софиянци 22:40 от София за Бургас и слизате на Стара Загора в 3:01. Тъй като аз съм от Шумен ще хвана или Русе-Димитровград 4647 или Варна-Пловдив 8636 които са по същото време в СТЗ с малка разлика. След 3 часа престой в 6 часа сутринта ще замина на еднодневна екскурзия с автобус на дорис за 32 лева до Гърция Александруполис. Съжалявам че директния влак от Свиленград е с неудобно разписание а може би е спрян не знам. И вие елате много е хубаво. Може и от Сливен да се тръгне само че е по-рано в 5 часа пред паркинга на билла. Чудих се за да не стоя в стз дали да не отида в нова загора с 8627 3:50 и след това 4:30 да се върна с автобус в СТЗ в 5:00 но пише че автобуса тръгва от спирка кръгово в нова загора пък аз не знам къде е това кръгово кое точно. Надявам се поне следващата събота гърците да не обявят стачка.
Администратор
Администратор

Мероприятието поради липса на желаещи не се състоя. Тъй, че се приемат идеи за тази лятна среща и нови дати. На 17.07. и 18.07. не мога, но след това ще имам възможност да присъствам.

Очаквам предложения :)
на 17 юли има шанс да ходя в Александруполис Гърция ако утре се обадят. Зависи какво са решили може и да я отменят. От автобусна фирма Дорис казаха че засега имат твърде малка бройка. Малко хора искат да ходят в Гърция може би заради стачките напоследък. Това честно казано не мога да го разбера защото да отидеш в Гърция е единственият начин от българин да станеш европеец. Ако отменят екскурзията за Александруполис ще отида много ми се ходи. Съжалявам че не можах да дойда преди до най-южната гара в България Подкова. В случай че екскурзията се състои пак другата седмица или до края на месеца ще отида до Подкова като тръгна от Русе-Разпределителна за да направя един от най-дългите жп-маршрути в България. Така че засега не мога да предложа дати за Велинград освен някоя през август вие как мислите. А защо пък да не отидем чак до Банско. Знаете ли един път вървях пеш в последния участък на теснолинейката можем да го направим от Банско до Добринище с кратка почивка на Свети Георги.

Мнение от iceman211 »

Сега какво ще има ли лятна среща или няма да има ?[/u]
Администратор
Администратор

iceman211 написа:Сега какво ще има ли лятна среща или няма да има ?[/u]
Ами чакам някой да избере дата и да одобри програмата или предложи алтернатива.
аз съм в голяма криза напоследък много я закъсах изхарчих последната стипендия а от университета чак ноември ще дадат ако се класирам така че и да ми се иска не мога да пътувам дори от Шумен до Варна от много ходене така става на 31 юли ходих до Гърция-Кавала и остров Тасос на 4 август ходих в Пловдив на концерт на планета а на 5 в Бургас и Варна и финансовата криза дойде и при мен Сега ще чакам стипендията ноември първата стипендия за последна година за бакалавър надявам се да я увеличат от 50 на 60 лева малко съм си вдигнал успеха че да мога пак да пътувам :?
ей хора знаете ли изведнъж ми хрумна кой би искал към края на месец август да дойде с мен до едно от малкото места в България, където все още не съм ходил с влак почти до границата Свиленград. Ще пътуваме по следната схема аз съм от Шумен затова 19:30 с влак 2615 до Варна СФ-ГО-ВН. 21:00 съм във Варна. 23:05 тръгване от Варна с нощния за ПЛД 8636. Сутринта на другия ден 5:13 в Пловдив и 5:40 заминаване с 10141 до ПРМ. Автобус от Първомай до Димитровград. 8:30 продължаваме с ПВ до Свиленград. 9:54 пристигане в Свиленград. И тъй като обратен влак има чак вечерта в 18:08. Връщане веднага след кратка разходка в Свиленград от гарата до общината и от общината до автогарата. След това качване на първия автобус за Хасково. От Хасково микробусче-маршрутка до Димитровград тези които са по 1 лев. От Димитровград 13:07 хващаме ПВ до СТЗ. И 15:02 от СТЗ за ВН-БС. 16:13 за Шумен. 16:25 който е за ПЛД. 18:07 за СФ. Богат избор вече на влака от Стара Загора. Така че си помислете някой да дойде да ми прави компания към края на август-началото на септември
Глобален модератор
Глобален модератор

Мнение от Tramway »

Колега, ако си прочел цялата тема, ще ти е станало ясно, че става въпрос за организиране на среща на членовете на сдружение "Български Локомотивен Форум", в която да вземат участие и нечленове. Целта й е опознаване, разтягане на железопътни лукуми и лакърдии, и пиене на бира - с други думи нещо като "тийм билдинг". Изобщо не е ставало дума за безцелни пътувания тип ГПВ. Тъй че ако желаеш предложи дата, а не безумни маршрути. По тях можеш да си шатриш на воля и без да го съобщаваш публично.
Парната машина няма проблеми с ТД, пантографи, прегряване и охлаждане.
Заключено

Обратно към “Архив "Трейнспотинг, ГДВ, мероприятия и общи теми"”

Информация