В светлото бъдеще. Ако дотогава не се превърне в купчина ръжда.apocaliptis написа:Благодаря за информацията.Кога можем да очакваме локомотива в движение?

Глобален модератор

Администратор
Разликата между стандартната "червена" 76-ца и тези 400-стотните номера е никаква. Сменили са сигналните лампи и са потегнали това онова. Локомотивите са жълто и черно боядисани заради аржентинците, които ги купуват. Такава схема на оцветяване са искали и такава сме им направили.apocaliptis написа:Много жалкоКаква е разликата между сегашните червени локомотиви и този.Скоростта неможе да бъде подобрена защото при такива завои в бълкана с по-висока скорост от (20-30 км/h) са невъзможни...
Ако някога се възстанови 76 011, то тя ще си е в стандартното за БДЖ оцветяване без допълнителни подобрения. Просто ще се извърши един заводски ремонт да речем. За вдигане на скоростта не става и дума - все пак това значи замяна на ХПК и колоосните редуктори, а това е скъпо и неоправдаемо мероприятие при все, че теснопътната ни инфраструктура не позволява повече от 50 км/час.

Глобален модератор
Няма разлика. 75-та и 76-та са с конструктивна скорост 70 км/ч, 77-ма - 60 км/ч. А максималната участъкова сторост по 16-та линия е 50 км/ч и то по равното и правото Сп-Вра. По баирите и осморките е 30.apocaliptis написа:Много жалкоКаква е разликата между сегашните червени локомотиви и този.Скоростта неможе да бъде подобрена защото при такива завои в бълкана с по-висока скорост от (20-30 км/h) са невъзможни...
Парната машина няма проблеми с ТД, пантографи, прегряване и охлаждане.

Администратор
76-та серия специално са до 60 км/час, което е достатъчно и не смятам, че има нужда от промяна на преводното число на редукторите, което автоматично ще "скопи" теглителните възможности на машината.bdz46 написа:Скоростта се ограничава от инфраструктурата. Машините са до 60/70 км/ч, което за 760 мм си е много добра скорост.
Друг е въпроса, че тази серия още с пристигането си у нас е давала такива големи ядове, че румънците само са цъкали с език и са се потяли с дни докато криво - ляво накарат нещото да работи. Отделно по 16-та линия лятно време повече от 4-5 вагона не са можели да карат, тъй като са загрявали доста. Поради тази причина и проблемите, цялата серия е пратена в Чернен Бряг, където що - годе е работила добре. До закриването на линията.
Пропускаш поне един локомотив - 76014-0 , който също е обитавал септемврийската ограда , а тук се натъкнах на нещо интересно.Посочено е , че на снимката е заснета 76009-0 , но лично аз се съмнявам и смятам , че това е 77006-5 , преди да я нарежат.Нека все пак Н. Петракиев , който е правил снимката каже коя именно е машината на нея.lok45111 написа:..Машините са бивша наша серия 76 и са работили главно по линията Червен Бряг - Оряхово, която е закрита от 2002 г. След като закриват линията, следните локомотиви попадат в депо Септември:
76 005
76 006
76 011
76 012..
На мен ми е чудно едно - не е ли възможно да се вдигне скоростта и по още няколко прави участъци - Велинград - Велинград Юг , Разлог - Банско и Банско - Добринище.Теренът не е планински и като съм пътувал с влак , мисля , че е почти идентичен на този от Септември - Варвара.Дори преди години си спомням , че скоростта там бе по - висока.Tramway написа: ....максималната участъкова сторост по 16-та линия е 50 км/ч и то по равното и правото Сп-Вра. По баирите и осморките е 30.

Глобален модератор
Възможно е с пари. А пари в НКЖИ няма, а ако са появят, те отиват за линиите М и 1-ва категория.VESO написа:[На мен ми е чудно едно - не е ли възможно да се вдигне скоростта и по още няколко прави участъци - Велинград - Велинград Юг , Разлог - Банско и Банско - Добринище.Теренът не е планински и като съм пътувал с влак , мисля , че е почти идентичен на този от Септември - Варвара.Дори преди години си спомням , че скоростта там бе по - висока.
Парната машина няма проблеми с ТД, пантографи, прегряване и охлаждане.
Като се замисля , междугарието Костандово - Велинград също няма да има проблеми за увеличаване на скоростта , но се отклоняваме от темата.
И така финалната равносметка за останалите последни представители на серията , след нарязването на 76014-0 в депо Сп е следната:
76005-8
402 - продаден в Аржентина;
76006-6
403 - продаден в Аржентина;
76011-6 - намира се в Септември и ще се използва за рез.части;
76012-4
401 - продаден в Аржентина и към настоящия момент вече не е в България;
76015-7 - обитава депо Червен бряг в показаното състояние от 21-ви ноември 2009 г.
И така финалната равносметка за останалите последни представители на серията , след нарязването на 76014-0 в депо Сп е следната:
76005-8

76006-6

76011-6 - намира се в Септември и ще се използва за рез.части;
76012-4

76015-7 - обитава депо Червен бряг в показаното състояние от 21-ви ноември 2009 г.

Администратор
Малко актуална информация - към днешна дата локомотивите с номера 402 (бившия 76005-8 ) и 403 (76006-6) се намират все още в депо Септември , поради факта , че аржентинската компания , която ги е поръчала се бави с плащането.Като евентуален период на заминаване разбрах за месец септември т.г. , но все още не е сигурно.
Ето и техни снимки от днес:
402;
403.
От серията единствена е останала 76011-6 , която както вече знаем е обявена за музейна.Четвъртият представител 401 (стар номер 76012-4) одавна е заминал за Аржентина.
Ето и техни снимки от днес:
402;
403.
От серията единствена е останала 76011-6 , която както вече знаем е обявена за музейна.Четвъртият представител 401 (стар номер 76012-4) одавна е заминал за Аржентина.

Администратор
402 и 403 май няма да си ходят скоро в Аржентина.
76 011 наистина има слухове, че е обявена за музейна, но доколко това е вярно, не съм особено сигурен. Отделно от това, ако е музейна, защо не се отпуснат средства за нея и да се възстанови, вместо да гние на открито. Ще стане така, че когато им притрябва да се възстанови, от 76 011 ще са останали само изгнили ламарини, подобно на 41-09 в Подуяне.
76 011 наистина има слухове, че е обявена за музейна, но доколко това е вярно, не съм особено сигурен. Отделно от това, ако е музейна, защо не се отпуснат средства за нея и да се възстанови, вместо да гние на открито. Ще стане така, че когато им притрябва да се възстанови, от 76 011 ще са останали само изгнили ламарини, подобно на 41-09 в Подуяне.
Информация
Модератори