Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Аз от край време се чудя на този резил - влакове на дълго разстояние като 3621 , 3622 , 8610 и 8615 имат само един вагон , съдържащ първа класа , при това както знаем , тя заема не целия , а 1/3 от него.
А в същото време влакове като 1621 , 1622 , 1624 , 1627 , които пътуват само до 156 км имат два смесени вагона.За 1650 и 1625/10245 не съм погледнал как стоят нещата , но мисля , че и там смесените вагони са два. В неделни дни 1671 / 1672 дори е с 3 смесени вагона.
Зам. Администратор
Обратна връзка:
Аватар
Зам. Администратор

Мнение от bdz_bg »

Всичките пловдивски композиции съставени от EX-DB вагони са с по два смесени вагона.
Пътувай с влак - спаси природата !
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Днес забелязах няколко влака с увеличени състави.И понеже е 1-ви април , за да не помислите , че си правя шега , ето няколко снимки за доказателство.
7624 по принцип е с 5 вагонна композиция , днес бе със 7 вагона , като веднага след локомотива , но със статут на втора класа , бе закачена първокласна 63-ка.

Дианата сутринта бе също с 5 вагона , на връщане към Ямбол бяха закачени две първокласни 63-ки , едната от които (от тази снимка последната) бе с номер 21 , което означава , че се счита за втора класа.Влакът от СФ потегли пълен на 90 % , но на Подуяне се качиха доста хора и свободни места в салоните много трудно се намираха.

Проливният дъжд , преобразил се на град на центр. СФ не ми попречи да покажа Чайката , че и тя е с увеличен състав от 6 вагона.Допълнителният обаче беше инвалиден "C" вагон , тип "Bpb" , който на снимката е последен в композицията.

Янтрата бе също със 7 вагона , снимка не съм правил , но Rexkos и Lubo Bulgaria могат да потвърдят.Силно впечатление ми направи бляскавият вагон с номер 51 52 15 63 004 - 4.Състоянието в салона отговаряше напълно на външния му вид.Още една снимка на вагона.
Ще помоля , ако някой стане свидетел на увеличен състав тези дни , да сподели мнение.

Мнение от stani_46001 »

Някой знае ли с каква машина е бил днес БВ 8613?
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Напоследък наблюдавам тенденция 8612 и 8613 да нямат фургони в композициите си.Някой знае ли дали това е за постоянно или временно? Да не би да има издадена заповед като при нощните влакове , на които фургоните им отпаднаха? Защото вече 3-ти ден нито един от двата посочени влака няма "Dlm" в състава си.
Координатор УС
Обратна връзка:
Аватар
Координатор УС

Мнение от NiGhtPiSH »

Изображение

Докато в родината е летаргия, хората действат. Железниците на Федерация Босна и Херцеговина. Взели са 5 дневни и 4 нощни състава.
"Бирата е най-великото изобретение. Колелото също не е зле, но не върви с пържени картофки."
Обратна връзка:

Мнение от SoAlien »

Каква е Vmax на този влак и има ли Босна къде да я развие ? Питам, защото ми се струва, че България след 3 год ще има къде, но едва ли ще има такъв влак (някои чиновници ни убеждават, че не сме дорасли за такива неща и не сме толкова богати, значими, а всъщност просто не им е приоритет, защото Юнион Ивкони ще фалира).
Координатор УС
Обратна връзка:
Аватар
Координатор УС

Мнение от NiGhtPiSH »

Същите Talgo композиции са сертифицирани по RIC за 250 км/ч. Със самонакланящи се кошове са и са реално безталигови.

Но каквото и да е скоростта може да бъде с 30% по-висока от разрешената за трасето.

Нещото което ги тегли в Босна е 441, до 120 или 140.
"Бирата е най-великото изобретение. Колелото също не е зле, но не върви с пържени картофки."
Обратна връзка:

Мнение от SoAlien »

Ние през 2013 година може да имаме нужда от такива, тъй като 2/3 от трасето между Димитровград и Пловдив ще бъде за 200 с накланящи кошове. Имаш ли представа колко струва това нещо ?

Мнение от 43.309 »

Ти пък и ти накланящи се кошове, Баба Шкода и леля Електропутерка сякаш могат се накланят айде молА ви се :lol: .БДЖ няма пари, държавата не и пука, така че ще си караме старите каручки барабар с дърти магарета и магарици вместо бичета и други подобни :lol:
Аватар
07
Аватар

Мнение от 07 »

Това чудо на науката и техниката, ако е проектирано за движение със 200-250 км/ч много ми е интересно как ще се вписва в кривите за 60 км/ч между Белово и Вакарел, между Орешак и Чумерна, край Чирпан, по Искърскъто дефиле, край Славяново.......
Координатор УС
Обратна връзка:
Аватар
Координатор УС

Мнение от NiGhtPiSH »

Виж, че отстоянието между осите е по-малко от на 63 или 74.
Обратна връзка:

Мнение от SoAlien »

07 написа:Това чудо на науката и техниката, ако е проектирано за движение със 200-250 км/ч много ми е интересно как ще се вписва в кривите за 60 км/ч между Белово и Вакарел, между Орешак и Чумерна, край Чирпан, по Искърскъто дефиле, край Славяново.......
Не случайно казах 2013 година (31.12) - над 2/3 от участъка Димитровград-София. Елин Пелин - Септември не е от тази 1/3, а Славяново, Чумерна и Чирпан дори не са от тази отсечка.

Мнение от stani_46001 »

Някой знае ли, защо днес БВ 9620 Варна-Русе мина от тук с около 80 минутно закъснение?

Мнение от apocaliptis »

Утре мисла да се кача на бързия влак от Пловдив за велинград от 08:00 часа.. И се зачудих колко пари може да ми излезне? (Съжелвам ако съм объркал темата) :roll:
Публикувай отговор

Обратно към “Дискусии | Discussions here”

Информация