KRAKOMOBILA написа:Не е само той спокойно,в Дезирото за Кюстендил също съм виждал такива

KRAKOMOBILE, след като спотвахме на 27.12, на какво попаднах в Дезирото? Същата ситуация, каквато я описваш. На сп. Костинброд се качват една жена и малкото й 5-6 годишно момиченце. Качиха се само за 1 спирка, т.е. бяха до Костинброд. Кондукторът минава и ги пита "Билетите моля" и жената му казва: "А, ние сега слизаме". И какво стана? Кондукторът ги подмина и започна да проверява останалите пътници.

И ето че железницата загуби 1.60 лв. Може сумата да изглежда нищожна, но всъщност не е. Ако от всеки влак железницата губи между 50-60 лв., то направете си сметка колко губи на месец.
А един път стана не свидетел, а едва ли не потърпевш от ПРОТИВОПОЛОЖНАТА на това ситуация. Качих се в Дезирото за Кюстендил в 1-ва класа. Кондукторът си вършеше работата, но беше толкова строг, че направо прекали. Взе ми билета за проверка и почна да го гледа като дърво. Каза ми, че трябва да се преместя във втора класа. Тогава аз го помолих да доплатя сумата, но той грубо каза: "Не, не може". Е, в крайна сметка стоях прав само едно междугарие и на Горна баня имаше няколко свободни места, та аз си намерих едно и седнах.
Сетих се и за още една идиотска случка, станала в купето ми в първокласния вагон на влак 3621 на 15.07.2006 начело с ЕЛ лок 44 073. Една жена си беше взела билет за 2-ра класа, обаче е седнала в 1-ва. Кондукторката й каза, че ако иска да остане в 1-ва класа, трябва да доплати, ако не иска трябва да се премести. Тя каза, че ще се премести и кондукторката си тръгна. Е, в крайна сметка не се премести и пътуваше до Карлово във втора класа с билет за 1-ва.
Един път обаче станах свидетел как кондукторите искат повече пари отколкото трябва, ама естествено най-вероятно ще ги похарчат за алкохол или разни други глезотийки. Та отидох на гара Искър и видях че касата не работи и аз си казах "Е, хайде ще платя на кондукторката сумата от 40 стотинки и няма да имам проблеми". Е в крайна сметка касата работеше, но беше на едно място, за което и не подозирах че може и да има каса. Та с 5 минути закъснение идва 1620 и като отворя вратата, гадната кондукторка ме пита: "Вие за къде сте?". Аз и казвам "До Централна гара" и тая ми казва "6 лева ви струва билета".

Бях в шок и казах "Извинете, но отлично знам, че билетът е 40 стотинки". Тая гад ми се тросна и изкряка: "За този влак е 6 лева. За целта си има градски транспорт". Тя затвори вратата и след 1 минути влакът замина. Бях в ПЪЛЕН ШОК.

Не знаех какво да правя. С градския транспорт пътят ми е най-малко час и 15 минути, та късмет, че ПВ 10112 закъсня с половин час, та бях на Централна 15 минути след пристигането на БВ 1620.