Администратор
Можеби всеки, пътувал с влак е запознат с практиката "Карти и монети моля!", която особено е разпространена по дестинациите София - Мездра, София - Перник, София - Ихтиман - Септември и София - Карлово. Можеби също така много от пътуващите с родната железница са се "възползвали" от "услугата", по - известна като "До Карлово колкото дадеш!" :evil:

Точно тази порочна кондукторска практика обаче е причина да бъдат сериозно намалени съставите на влаковете, а други дестинации да бъдат закрити като губещи. За това отварям тази тема, където ще поместя предаването "Господари на ефира" от 21.12.2006 г., което засяга именно тази болна тема:

Предаването(размер 250 мБ)

Гледайте го и ще видите потресаващи кадри!

Нека не позволим тази практика да закрие още линии! Нека всеки, който види подобни сцени веднага да сигнализира на РЦПП - София на телефон 02/932-37-78 като задължително съобщи:
-Номера на влака в който е забелязано произшествието;
-Своите данни(имената);

Всеки, постъпил правилно ще помогне да се запазят влакове и да не бъдат закривани линии като губещи!
64.19
Гост
Гост

Мнение от Гост »

Кондуктора тук спокойно си заблажва като пич. Няма нужда да си взима пари и да харчи по гарите за ядене. В такива влакове спокойно могат да си пийнат по едно, да си хапнат по малко. Тук малко, там малко, и накрая ще вземат да се наядат! :evil:
П. П. Моля драги ми кондуктори не се засягайте всички защото това е само за този госпид на видеото, който замезва! :roll: :arrow:
Гост
Гост

Мнение от Гост »

Тони_Казичане написа:Кондуктора тук спокойно си заблажва като пич. Няма нужда да си взима пари и да харчи по гарите за ядене. В такива влакове спокойно могат да си пийнат по едно, да си хапнат по малко. Тук малко, там малко, и накрая ще вземат да се наядат! :evil:
П. П. Моля драги ми кондуктори не се засягайте всички защото това е само за този госпид на видеото, който замезва! :roll: :arrow:
Не е само той спокойно,в Дезирото за Кюстендил също съм виждал такива :evil:
KRAKOMOBILA написа:Не е само той спокойно,в Дезирото за Кюстендил също съм виждал такива :evil:
KRAKOMOBILE, след като спотвахме на 27.12, на какво попаднах в Дезирото? Същата ситуация, каквато я описваш. На сп. Костинброд се качват една жена и малкото й 5-6 годишно момиченце. Качиха се само за 1 спирка, т.е. бяха до Костинброд. Кондукторът минава и ги пита "Билетите моля" и жената му казва: "А, ние сега слизаме". И какво стана? Кондукторът ги подмина и започна да проверява останалите пътници. :shock: И ето че железницата загуби 1.60 лв. Може сумата да изглежда нищожна, но всъщност не е. Ако от всеки влак железницата губи между 50-60 лв., то направете си сметка колко губи на месец.

А един път стана не свидетел, а едва ли не потърпевш от ПРОТИВОПОЛОЖНАТА на това ситуация. Качих се в Дезирото за Кюстендил в 1-ва класа. Кондукторът си вършеше работата, но беше толкова строг, че направо прекали. Взе ми билета за проверка и почна да го гледа като дърво. Каза ми, че трябва да се преместя във втора класа. Тогава аз го помолих да доплатя сумата, но той грубо каза: "Не, не може". Е, в крайна сметка стоях прав само едно междугарие и на Горна баня имаше няколко свободни места, та аз си намерих едно и седнах.

Сетих се и за още една идиотска случка, станала в купето ми в първокласния вагон на влак 3621 на 15.07.2006 начело с ЕЛ лок 44 073. Една жена си беше взела билет за 2-ра класа, обаче е седнала в 1-ва. Кондукторката й каза, че ако иска да остане в 1-ва класа, трябва да доплати, ако не иска трябва да се премести. Тя каза, че ще се премести и кондукторката си тръгна. Е, в крайна сметка не се премести и пътуваше до Карлово във втора класа с билет за 1-ва.

Един път обаче станах свидетел как кондукторите искат повече пари отколкото трябва, ама естествено най-вероятно ще ги похарчат за алкохол или разни други глезотийки. Та отидох на гара Искър и видях че касата не работи и аз си казах "Е, хайде ще платя на кондукторката сумата от 40 стотинки и няма да имам проблеми". Е в крайна сметка касата работеше, но беше на едно място, за което и не подозирах че може и да има каса. Та с 5 минути закъснение идва 1620 и като отворя вратата, гадната кондукторка ме пита: "Вие за къде сте?". Аз и казвам "До Централна гара" и тая ми казва "6 лева ви струва билета". :shock: :shock: :shock: Бях в шок и казах "Извинете, но отлично знам, че билетът е 40 стотинки". Тая гад ми се тросна и изкряка: "За този влак е 6 лева. За целта си има градски транспорт". Тя затвори вратата и след 1 минути влакът замина. Бях в ПЪЛЕН ШОК. :shock: Не знаех какво да правя. С градския транспорт пътят ми е най-малко час и 15 минути, та късмет, че ПВ 10112 закъсня с половин час, та бях на Централна 15 минути след пристигането на БВ 1620. :D
Един вагон, ама пълен! (4627)
Обратна връзка:

Мнение от Nikola VS »

Една моя позната пътува до град ловеч от Александрово всяка седмица по няколко пъти, защото учи там. Билета й и 1,25 стотинки, а ако си извади карта за намалени мисля, че става 60 или 65 стотинки. Тя обаче "познавала" всички кондуктори по линията и си ходи безплатно. Е като се съберат всичките пари които кондукторите не й взимат за една година, защото примерно е секси и кондуктора си казва абе айде сега момичето е секси. Точно така е. Нейна приятелка пътува със нея, в един клас са. Пътуват заедно и първата минава гратис, а другото момиче винаги си закупува билета и си пътува както трябва. Е как може? Как може кондукторите да я пускат всеки път?

Ако грубо сметнем парите това са 48 лв. ако е с карта и респ. 96 ако плаща 1,20 (отиване и връщане за 40 учебни седмици) На практика това са нищо пари. Но единствена тя ли минава гратис? А цинагините по линията? Гадните, нахални циганьори? така може да станат близо 500 лв. на година! Това са вече някакви пари.

Мнение от Labros »

Във влаковете от Пловдив до Асеновград,взимането на пари на ръка от кондукторите,си е нещо напълно нормално.
Аватар
07
Аватар

Мнение от 07 »

Кондукторът Сашко от влака за Враца (дето го изтипосаха в Господари на ефира) е имал наглостта да с обажда в предаването "Часът на Милен Цветков" и да се оплаква от действията на "Господарите" - това било монтаж, било незаконно....... Нарочно го били наклепали!
Администратор
Администратор

Мнение от Mario Evstatiev »

Тоя май е нагъл де...

Между другото дочух, че "Господарите" и по - точно репортерът "Приятно ми е, Мавриков" пак са имале предаване с кондукторска тематика. Интересно ми е тоя път какво са открили.
64.19

Мнение от Labros »

Да,много ще е любопитно да видим какви са ги вършили кондукторите този път.
Зам. Администратор
Аватар
Зам. Администратор

Мнение от 42 072.9 »

Днес имаше проверка във ПВ 10123 и ПВ 10112 всичко е минало без проблеми...дано :)
Аватар
07
Аватар

Мнение от 07 »

42 072.9 написа:Днес имаше проверка във ПВ 10123 и ПВ 10112 всичко е минало без проблеми...дано :)
Сигурно са били предупредени! Въпреки всичко ми се иска да вярвам че има кондуктори които не правят като въпросния Сашко!
Зам. Администратор
Аватар
Зам. Администратор

Мнение от 42 072.9 »

Всичко е един омагьосан кръг- винаги ще има за малките и големите. :idea:
Техник
Обратна връзка:
Аватар
Техник

Мнение от bdz46 »

Организацията за оповестяване на евентуални проверки е толкова развита, че на пактика винаги се знае за предстоящата проверка и на коя гара чакат проверяващите. Най-простия метод - при среща на два влака превозните им бригади си дават сигнали с фенерчетата. Веднъж в 10116 на началника се обадиха от бригадата на 10127, че на Елин Пелин ще се качат проверяващите и до там всички пътници бяха подсигурени с билети.
Администратор
Администратор

Мнение от Mario Evstatiev »

Организацията е такава, защото превозните бригади на проверявания влак се обаждат до превозните бригади на всички "рискови" влакове по участъка. Това е порочна практика, която се наблюдава особено добре по познаните ни "ромски" влакове - 101ХХ и 102ХХ. Също така определени хора в ППП-София, Превозна служба - София са натоварени със задачата да долагат на кондукторите къде и кога се очакват проверки. Това, което г-н Христо Иванов каза в интервю за "Господари на ефира", че:

"Ние разполагаме с автомобили и се качваме внезапно от спирки или гари..."

...е вярно до някъде, но тази практика е скъпичка и се избягва. Друго негово изказване също беше интересно:

"Благодарение на тези проверки сме заловили редица нарушители, които са дисциплинарно уволнени. Ние се стремиме да се отървем от такива служители, поради което от началото на годината до сега са уволнени дисциплинарно девет души"

Те хубаво са уволнени, но ефект от такива уволнения не виждам. Масова порочна практика по влаковете е да се дават стотинки, които най - безцеремонно се прибират от кондуктора без да бъде издаден какъвто и да е билет срещу тях. Проблемът с вземането на пари "за лични нужди" от кондукторите не се реши и при доставката на новите мотриси "Дезиро". От начало се наблюдаваше някакво затишие, но от достоверни източници знам, че от необслужваните спирки по Кюстендилско се прибират пари от пътниците без да бъде издаден билет.

Свалям шапка на репортера Мавриков за добрия разследващ репортаж, както и за доброто представяне на фактите, но също така смятам, че ще е добре той или неговите хора "под прикритие" да се качат на някои пътнически влакове за Кюстендил и да направят подобен топ - репортаж. Тогава съм сигурен, че г-н Христо Иванов отново ще се черви пред камерата и ще повтаря същите тези думи, които очевидно се оказват поредната кофа прах в очите на онези, които седят отпред и карат влака, макар, че чакат поредните си закъснели плащания.
64.19

Мнение от rexkos »

Заключено

Обратно към “Архив "Трейнспотинг, ГДВ, мероприятия и общи теми"”

Информация