Тази тема я отварям с голям интерес,призовавам всички които знаят по-нещичко малко но интересно за този тунел!Значи нека дам и аз малко инфо:единствения начин за придвижване вътре са влакове,които влакове превозват коли и пътници,има и специални влакове с някакви товари но те са много редки,интервала от време в които се придвижваш е 30-40мин и цената на това удоволствие е от 60-100паунда/евро.Това е от мен което знам надявам се и вие да се включите!

http://dariknews.bg/uploads/news_images ... 287814.jpg

http://www.trud.bg/Images/Cache/Image_283750_3.jpg

http://www.vsekiden.com/imgs/mejdunarod ... -train.jpg

Ето и няколко снимки които намерих от нета...
Координатор УС
Обратна връзка:
Аватар
Координатор УС

Мнение от NiGhtPiSH »

Мотрисните влакове Евростар са с многосистемни тягови единици и същите имат два вида токоснемане - пантографно и от трета релса.

Като цяло този тунел за мен не се ползва рационално. Нощно време трябва да пълно с товарачки.
"Бирата е най-великото изобретение. Колелото също не е зле, но не върви с пържени картофки."

Мнение от 46 242 »

NiGhtPiSH написа:не се ползва рационално. Нощно време трябва да пълно с товарачки.
Ами ! А как, кой и кога ще го поддържа и непрекъснато проверява инсталациите ?

Мнение от elektrovoz46 »

46 242 написа:
NiGhtPiSH написа:не се ползва рационално. Нощно време трябва да пълно с товарачки.
Ами ! А как, кой и кога ще го поддържа и непрекъснато проверява инсталациите ?
Ами там всичко е измислено според мене,може да имат някакви машини с които да подържат или де да знам говора глупости сигурно,но е страшно изживяване да се движиш в тунел които се намира в моретоо.. :roll: :)
Техник
Обратна връзка:
Аватар
Техник

Мнение от bdz46 »

Измислено е да... Имат си и машини.
Само че за да тръгнат машините трябва да няма влакове.

Мнение от elektrovoz46 »

bdz46 написа:Измислено е да... Имат си и машини.
Само че за да тръгнат машините трябва да няма влакове.
Точно така долкото знам аз през ноща има две чифтета които се движат а през останалото време явно се грижат за подръжката...Някои знае ли какви влакове се движат там..?

Мнение от TAURI »

Значи за тунела мога много дълго да говоря. През 2008 на Инотранс имаше една конференция на която човек от Евротунел говори подробно за поддръжката му. Тунела има две тръби за ж.п. влакове и още две тръби където се движат автомобилите за поддръжка и се водят евакуационни. Автомобилите са електрически Пежо 106 и разни камионетки на базата на MB също електрически на батерии. Високоскотростните влакове Евростар сe движат през едната тръба на интервал от 40 мин. до към 0:30 мисля че е последният първият е около 5:00. В другата тръба в се движат влакове на компанията Евротунел с закрити вагони тип рол он-рол оф, които се товарят странично с камиони, автомобили и автобуси и циркулират също на около 40 мин. между Кале и Фолкленд билета аз автомобил е 22 лири в двете посоки. В поддръжката му няма нищо по-особенно освен факта че е по-лесна от поддръжката на метротунелите благодарение на двата допълнителни тунела. Скоростта в тунела е 90 км/ч
За да не пишете глупости ще вметна че проблема с обледяването на Евростар влаковете е възникнал само на модернизирани мотриси през 2009 ако желаете ще пусна списък. Тунела е от жизнено значение за Франция и Великобритания и никой не се замисля в неговата ефективност. Дори някои компании мислят да построят още един.
Общо взето тук всичко е обяснено :)
http://en.wikipedia.org/wiki/Channel_Tunnel
Техник
Обратна връзка:
Аватар
Техник

Мнение от bdz46 »

А простосмъртните товарни влакове кога минават?

Мнение от TAURI »

Аз незнам да има. :roll:
Знам че има влакове само за камиони с открити платформи

http://www.eurotunnel.com/ukcP3Main/ukc ... astructure
Техник
Обратна връзка:
Аватар
Техник

Мнение от bdz46 »

Трябва да има, след като в Англия се мяркат европейски вагони, а първите локомотиви серия 87 на БЖК минаха точно от там.
Аватар
07
Аватар

Мнение от 07 »

Скоростта сериозно ли е 90 км/ч - или това е за товарни влакове?

Мнение от TAURI »

За товарни. За Евростар е 160 км/ч.

Мнение от 46 242 »

товарни влакове 140 km/h

Мнение от TAURI »

hmmm. Това може би е за шътъла? Пътувал съм с такъв и го взима с 15 мин повече от Евростар. Или поне на мен ми се стори толкова :roll:
Публикувай отговор

Обратно към “Дискусии | Discussions here”

Информация