Здравайте, новобранецът съм които иска да научи нещо повече как се изготвят разписанията на влаковете.Знам, че едва ли е просто за обяснение, но се надявам някои да ми обясни поне малко как става това.
Благодаря.
Благодаря.
По принцип има цяла наредба и ако се интересуваш мога да дам линк към нея...Най-просто казано НК"ЖИ" (Национална компания "Железопътна инфраструктура") изготвя разписанията, на базата на заявки за влакове от БДЖ и другите частни превозвачи. Разписанието се изготвя от компютърна програма, въз основа на зададените параметри.
и аз мислех да пускам подобна тема, но след като вече има ще си задам въпроса тук.
Интересувам се как се определя времетраенето за пътуване на един ПВ от една до друга гара/спирка.
Примерно даден влак трябва да достигне от точка А до точка Б за определено време. Междугарието (м/у т.А и т.Б) е ограничено за определена максимално допустима скорост (примерно 80км/ч). Сега, не вярвам времетраенето на пътуването да се изчислява на база на тази максимална скорост (и дължината на отсечката), тъй като почти винаги влака ще генерира закъснение. Така, че питането ми е на база на каква скорост се изготвя графика?
Интересувам се как се определя времетраенето за пътуване на един ПВ от една до друга гара/спирка.
Примерно даден влак трябва да достигне от точка А до точка Б за определено време. Междугарието (м/у т.А и т.Б) е ограничено за определена максимално допустима скорост (примерно 80км/ч). Сега, не вярвам времетраенето на пътуването да се изчислява на база на тази максимална скорост (и дължината на отсечката), тъй като почти винаги влака ще генерира закъснение. Така, че питането ми е на база на каква скорост се изготвя графика?

Информация
Модератори