Администратор
Администратор

Мнение от Mario Evstatiev »

След последните ми пътувания тези дни, забелязах, че системно и масово не се спазва наредбата за забрана на тютюнопушенето. В един влак например, някои господа си пушеха в коридорчето на самия вагон, въпреки, че лесно можеха да отидат в междувагонните открити пространства и да не пречат на пътуващите. В същото време вчера в БВ 6623, началничката на влака искаше да глоби мъж с 20 лева за това, че "пуши" ЕЛЕКТРОННА ЦИГАРА :roll:

Ето го хубавеца, който необезспокоявано си дръпва блажено цигарка в първия вагон на влака, дори и не подозиращ, че е заснет от фотографите на LOKFORUM.COM:
Как се нарушава забраната за пушене във влака?

Та в тая връзка, ето виждаме две противположности. Докато на едно място си пушат спокойно истински и смърдящи цигари, на друго място за електронна цигара ще те одерат. За туй е редно да се регламентират тез неща, тъй като в забраната за пушене пише това:
БДЖ написа:Забранява се пушенето на цигари и тютюневи изделия във всички категории влакове, независимо от времепътуването
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

По идентичен начин съм спорил с един кондуктор последния път , когато ходих до Велинград със 16103/16104 и обясненията му ме поразиха.
Според неговите думи , във влаковете по нормалната линия (каза , че обслужвал влакове до София и Пловдив) забраната за пушене важи с пълна сила и неведнъж бил глобявал хора , дръзнали да я нарушат.Обаче за теснопътните влакове не важала.Когато поисках да ми обясни , той каза , че това са друга категория влакове от останалите и по нищо не могат да се сравняват с тях , затова там пушенето било разрешено.Аз му казах , че забраната важи за всички категории влакове по българската ж.п. мрежа , а той ме контрира с отговара: "А има ли заповед , в която изрично да се забранява тютюнопушенето в теснопътните влакове?". И отново: "тези влакове са със специален статут и нямат нищо общо с нормалните , затова , когато има изрична забрана за пушене в тях , тогава и ще глобявам , който видя.До тогава не мога да направя нищо." - завърши той и си продължи обхода.
Е , как да спориш с такива хора.За мой (и негов) късмет , от Велинград до Септември (16104) никой не пушеше във влака.
След тази случка , разговарях с друг кондуктор от превозна служа Септември , за да проверя дали всички мислят така.Казваше се Бисер и като чу думите на колегата си , махна с ръка и каза , че не бил много в ред."И други чудатости е правил колегата , направо да се смееш с него" - отсече Бисер и пак махна с ръка.
Обратна връзка:

Мнение от Naskoni »

В 5621 не съм забелязвал да се пуши, а по време не голямото чакане на Благоевград доста хора слизат да пушат на перона. Преди доста време обаче, като пътувах с 5620 до София, на Перник влака се натъпка и имаше доста пушачи в последния вагон. Направо си беше димна завеса, та си припомних преди забраната какво беше във влаковете. :lol:
Администратор
Администратор

Според мен е редно правилата да се прилагат навсякъде. Няма такова понятие "влак с особен статут". Забраната е за всички категории пътнически влакове, тъй, че ще се обърне внимание тя да се спазва от всички!
Координатор УС
Аватар
Координатор УС

Мнение от stankos »

Грешиш ! :D
Изпълняваните от ДМВ серия 19 са такива ! :lol:
Администратор
Администратор

stankos написа:Грешиш ! :D
И те не са. ДМ серия 19 сега прави атракциони, в които също НЕ СЕ ПУШИ!!! Тъй, че не тълкувайте без да сте запознати.

Специално съм гледал телеграма за атракционен влак, в която се напомня на превозната бригада да следи за спазване на забраната за пушене.
Глобален модератор
Глобален модератор

Мнение от Tramway »

Няма влакове с особен статут. Има специални влакове, но статутът им не е особен защото е регламентиран в наредбите и е просто една категория. Пушенето е забранено във ВСИЧКИ КАТЕГОРИИ влакове, което включва и товарните.
Парната машина няма проблеми с ТД, пантографи, прегряване и охлаждане.
Акредитиран фотограф
Обратна връзка:
Аватар
Акредитиран фотограф

Мнение от bobara_e_tuk »

може и да е забраненто пушенето, но щом съм забелязал началник влак да пуши в тоалетната на влака представете си каква забрана има...

Мнение от Vancho »

Бригадите си пушат кой където и когато си поиска :evil:
Администратор
Администратор

Vancho написа:Бригадите си пушат кой където и когато си поиска :evil:
Ти намери кадър с пушещ кондуктор или н-к влак пък го пусни, Райкова ще се зарадва!
Координатор УС
Аватар
Координатор УС

Мнение от stankos »

lok45111 написа:
stankos написа:Грешиш ! :D
И те не са. ДМ серия 19 сега прави атракциони, в които също НЕ СЕ ПУШИ!!! Тъй, че не тълкувайте без да сте запознати.

Специално съм гледал телеграма за атракционен влак, в която се напомня на превозната бригада да следи за спазване на забраната за пушене.
Хора , какво се случи с чувството ви за хумор? Явно трябваше да нацвъкам повечко емотикони !
Когато 19-ката вози висши чиновнически задници от НК ЖИ , едва ли някой ще се осмели да размахва въпросната заповед под носа им !
Майтап.
Администратор
Администратор

Началниците си спазват заповедта, защото превозната бригада има право да им тупне рапорт и после ще ги питат какви са ги дробили...

А и 19-ката вече не е на мода, има коли!

Мнение от elektrovoz46 »

Във дезирата редовно се крият в тоалетните пушат и не плащат и билети като са на къси разстояния!Аз сам засичал на Ксц вътре охрана на ЕМВ 30 с кондуктора и началник влака да си пият ракиика и да пушат цигари!
Зам. Администратор
Обратна връзка:
Аватар
Зам. Администратор

Мнение от bdz_bg »

Абе хора, като видите нещо сигнализирайте.Всеки си мълчи и после пише по форума.Пък тая тема с цигарите направо пощурявам.Само да пушат пред мен и кво ще се случи.Или ще си платят глобата или на първата гара слизат. :evil:
Пътувай с влак - спаси природата !
Акредитиран фотограф
Обратна връзка:
Аватар
Акредитиран фотограф

Мнение от bobara_e_tuk »

незнам дали кондуктор или началник влак ще слязат, но за пътниците сигурно ще важи
Публикувай отговор

Обратно към “Тарифи, превозни документи и превозна дейност | Fares, tickets and transport activity”

Информация