Администратор
В тази тема публикувайте вашите въпроси, свързани с тарифите, превозните документи и условията за пътуване с БДЖ. Нашият екип ще намери отговор на всяко Ваше питане с цел да направим по - приятно и безпроблемно пътуването Ви.

Екипът на форум "Локомотиви"
64.19
Модератор
Обратна връзка:
Аватар
Модератор

Мнение от pavkata_zaraboy86 »

Във връзка с темата за видовете билети и условията, аз бих се радвал да науча какви застраховки са сключени в полза на пътниците при евентуален сериозен инцидент (не дай си Боже!).
Пътувай с влак - спаси природата!

Мнение от Labros »

Марио при възможност подай тарифите и как става ценообразуването при Атракционните пътувания.
Администратор
Администратор

Мнение от Mario Evstatiev »

pavkata_zaraboy86 написа:Във връзка с темата за видовете билети и условията, аз бих се радвал да науча какви застраховки са сключени в полза на пътниците при евентуален сериозен инцидент (не дай си Боже!).
Застраховката се изчислява на база нанесените вреди. Застрахован е всеки редовен пътник, снабден с билет или карта за пътуване. При предявяване на застрахователни претенции, пътникът задължително представя документа, с който е извършено пътуването. Застраховката е сключена с "Алианц България";
Labros написа:Марио при възможност подай тарифите и как става ценообразуването при Атракционните пътувания.
Ценообразуването за атракционни пътувания става по специална тарифа от Октомври 2008 г. За атракционно пътуване се калкулират цената за превоз на пътници по Таблица №2 за билети издавани от гари и жп. бюра, цената за пробег в км на съответните жп возила, включени в състава на атракционния влак и цената за наем на съответните жп. возила, изчислявана на ден.

Отделно от това се калкулират цени за празен пробег(ако има такъв), за престой в работно състояние на парен локомотив, за маневра, за престой на вагоните. Освен това за всеки отопляван вагон се калкулират по 2 лв/час при престой.

Цените за наем на жп возила са както следва:

1. Парен локомотив - за 1 ден - 950, 00 лв
2. Френски ретро вагон - за 1 ден - 340, 00 лв
3. Теснолинеен вагон - за 1 ден - 340, 00 лв
4. Обслужващ вагон(кухня, автовагон, енергиен вагон) - за 1 ден - 350, 00 лв
5. Вагон от "Витоша експрес" - за 1 ден - 600, 00 лв
6. Вагон от "Корона експрес" - за 1 ден - 700, 00 лм
64.19

Мнение от HASSEN »

Здравейте, бих искал да попитам как седи въпроса с продажбата на билети на консигнация? Предлагат ли се такива билети и на кои спирки.
А също така и при какви условия-какво трябва да направи човек за да стане примерно продавач на билети на консигнация?
Администратор
Администратор

Мнение от Mario Evstatiev »

HASSEN написа:Здравейте, бих искал да попитам как седи въпроса с продажбата на билети на консигнация? Предлагат ли се такива билети и на кои спирки.
А също така и при какви условия-какво трябва да направи човек за да стане примерно продавач на билети на консигнация?
Доколкото ми е известно, БДЖ не предлага билети на консигнация. Това е и една от пичините доста спирки да са необслужвани. Ако имаш желание, можеш да запиташ "БДЖ - Пътнически превози" ЕООД да станеш спирков билетопродавач на определено работно време.
Координатор УС
Аватар
Координатор УС

Мнение от stankos »

Интересно от електронния пътеводител научавам ,че цената за двупосочен билет Горна баня - Дъбово е 22,05 лв., а обратния вариант е с цена 19,85лв. ако някой може да ми го разгадае ?

Мнение от elektrovoz46 »

Не ги гледаи тези цени!И аз съм се подвеждал не малко пъти,цените на половината дестинаци са нереални!

Мнение от popov »

Здравейте,бих искал да ви запитам един въпрос.Значи налага ми се да пътувам от Карлово до Бургас с чайката.Проблема е че с мен трябва да пренеса и 2 броя велосипеди.Та да запитам прекарвали ли сте колело с чайката и ако да какви са условията , защото той доколкото знам няма специализиран вагон и трябва някаде по купетата да ги слагам.Благодаря ви предварително и дано да съм нацелил точната тема.Поздрави.
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

Здравей! Бързият влак със задължителна резервация "Чайка" вози вагон за превоз на ТПЛ и понеже в него има повече пространство, мисля, че няма да е проблем за превоза на 2 велосипеда при все, че напоследък не съм чувал, а и не съм срещал инвалиди да пътуват с влак, а във въпросния вагон пътуват НПЛ. Освен това всички вагони на Чайката, а и на повечето бивши УБВ са салонни (с малки изключения).
Най-интересно от всичко ми е, че наскоро в инвалидния вагон на влак 2611 видях да се превозват велосипеди, а в сайта на БДЖ като се отворят цените преди пишеше, че за превоз на 1 бр. велосипед цената е 2 лв (купува се специален талон), а сега нищо не пише... :? :roll: В краен случай може и на платформата на последния вагон да изпратят велосипедите ти като няма специализиран вагон. :roll: Успех!
Всички истински мъже бачкат в БДЖ!
Обратна връзка:

Мнение от Saruman »

Вече няколко пъти съм возил велосипед и имам опит. Ако няма специализиран вагон за превоз на колелета, същото се качва на платформата на последният вагон. На билетната каса при закопуване на билета за пътуващия се заявява и талон за превоз на велосипед, за който се заплаща 2 лева. В България превоза на велосипед е много евтино, бих казал най-евтино от цяла Европа. В Румъния е около 5 лв, в западна Европа плащат по 15- 20 евро.
Техник
Обратна връзка:
Аватар
Техник

Мнение от bdz46 »

Два велосипеда без проблеми се побират на инвалидното място в инвалидния вагон (би трябвало да има такъв).
Nikss написа:Най-интересно от всичко ми е, че наскоро в инвалидния вагон на влак 2611 видях да се превозват велосипеди
Инвалидния вагон на 2611 е повече велосипеден, отколкото инвалиден. На стената в салона има десетина куки за колела.
Обратна връзка:

Мнение от Maikal »

В момента съм в Германия и тук ако имаш карта за транспорта за работещ имаш право да си превозваш един велосипед с теб във влакове, трамваи или автобуси. Картата ти важи за всичките превозни средства на територията тук или иначе казано около 50 км радиус, а ако е за по-далеч де доплаща.
П.С. Скоро ще има и малко снимки на ЖП състави :)
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

А тази карта как се издава, колко струва, подробности нещо да ни кажеш? :)
Всички истински мъже бачкат в БДЖ!

Мнение от vkakachev »

каква е ценага за парата атракция 609,76 от Спт до Вг и какво включва
Публикувай отговор

Обратно към “Тарифи, превозни документи и превозна дейност | Fares, tickets and transport activity”

Информация