Глобален модератор
Нищо уникално няма, светофори от ляво на много места има, и наредбата го допуща. В случая къде другаде може да са сложи светофора? Да виси от небето ли?VESO написа:снимка 1.
А между другото , на Горна съм виждал уникалният случай светофор да се пада отляво на движението , а не отдясно , както си е нормално.
Парната машина няма проблеми с ТД, пантографи, прегряване и охлаждане.

Администратор

Техник
Не знам дали не се бъркам с друга гара в онзи район , но имаше нещо странно в разположението на един от светофорите на Монтана.Дали беше изходен , предупредителен или входен , не се сещам.Помня го от пътуването с Наско до Лом и Берковица на 24-ти октомври 2007 г.Някой , ако знае повече , да вземе становище , помня само , че местоположението му беше крайно необичайно.

Администратор

Чл.330.(1) Изходните светофори се поставят ВДЯСНО И В КРАЯ на коловоза ,за който се отнасят , и показват ..............lok45111 написа:Когато габаритни ограничения не позволяват разполагането на сигналите от дясната страна на железния път, се допуска същите да се поставят от ляво. На Горна Оряховица е по габарит, тъй като дистанцията е много близо.

Администратор

По стари правилници (мисля до 1990-92 г.,но не съм сигурен) съм чел , че "С РАЗРЕШЕНИЕ НА .................. , Изходните светофори могат да се поставят и от ЛЯВО.И този е останъл от тогава на това си място ,без това да прави впечатление на някого,въпреки ,че се извършват преглеги, ревизии и т.н.bdz46 написа:Не могат, не си съчинявайте!
Това на ГО е нарушение, вероятно с някаква измислена заповед, въпреки че там няма пречка за съвсем легално поставяне на приземен изход.
Отляво могат да се поставят сигнали само по необичаен път на двупътна линия.
Информация
Модератори