Администратор
Администратор
В тази тема дискутирайте видовете конструкции светофори и крилни семафори, сигналните им показания, особености и техническа информация.
Обратна връзка:

Мнение от Saruman »

Ще помоля по най- простия начин да ми обясните, разликата между входни и изходни светофори по обикновенна сигнализация и същите при скороста сигнализация. Знам, че тези по обикновенната се подменят, с такива по скоростна и са вече на изчезване.
Техник
Обратна връзка:
Аватар
Техник

Мнение от bdz46 »

Обратна връзка:

Мнение от Saruman »

Благодаря за обяснението, вече ми е по- ясно какви са разликите. Многе се бях чудил, защо на Царева Ливада на 1-ви и 2-ри коловоз изходния посока Дряново и Габрово е с по една зелена, а на 3-ти коловоз с 2 зелени. Вече ми стана ясно, от 1-ви и 2-ри коловоз може да се замине само в главно отклонение, а от 3-ти коловоз и в влавно и в отклонение.
Администратор
Администратор

Мнение от Mario Evstatiev »

По - точно да се заминава към първо отклонение от главното направление. Освен в ЦЛ, това може да се види и в Долна Махала към Хисар и в още доста гари в България, от където влакове заминават в повече от едно отклонение от главното направление.
Техник
Обратна връзка:
Аватар
Техник

Мнение от bdz46 »

Saruman написа:Благодаря за обяснението, вече ми е по- ясно какви са разликите. Многе се бях чудил, защо на Царева Ливада на 1-ви и 2-ри коловоз изходния посока Дряново и Габрово е с по една зелена, а на 3-ти коловоз с 2 зелени. Вече ми стана ясно, от 1-ви и 2-ри коловоз може да се замине само в главно отклонение, а от 3-ти коловоз и в влавно и в отклонение.
Една зелена - изход за Дряново и ГО (главното направление);
Две зелени - изход за Габрово (отклонение от главното направление). Щом от 1 и 2 коловози няма втора зелена, значи от там не може да се замине за Габрово.
Обратна връзка:

Мнение от Saruman »

Да, да това го знам от трети коловоз излиза за Габрово с 2 зелени и излиза в права която е отклонение от главна. От 2-ри коловоз просто няма стрелка в гърловината посока ГО за да се излезе към Габрово. Ето на МРЦ-то от дясната страна се вижда: http://media.snimka.bg/4713/015681558-big.jpg .
Публикувай отговор

Обратно към “Сигнализация, централизация и блокировки | Signaling and blocking systems”

Информация