Администратор
Вчера се проведе събрание на Екипа и част от потребителите на Форум "Локомотиви", на което се обсъдиха и взеха решения, свързани с дейността и организацията на интернет - форума. Ето ги решенията, като същите се подлагат на обсъждане и тук.

Вчерашното събрание се проведе със следните участници:

Председател: Марио Евстатиев
Членове: Емил Стрезов
Светослав Дешев
Александър Ковачев
Живко Милов
Николай Стоянов
Ангел Скробански
Георги Митов

На събранието се взеха следните решения:

1. Правилника за поведение и писане в интернет - форума се преименува на "Правила за писане и поведение в интернет - форума" и става неразделна част от Чл.4(1) на Правилника на Форум "Локомотиви", публикуван и одобрен чрез явно гласуване.

2. Във връзка с проблема с кирилицата, Ангел Скробански предложи публикуване на тема с линк към лесна за сваляне и безплатна кирилизираща програма.

3. За модератор в раздел "Електрически локомотиви" се назначава Светослав Дешев.

4. Назначава се втори глобален модератор, който ще помага на Главния модератор Федя Йоргов. За втори глобален модератор се назначава Емил Стрезов.

5. Обсъждане относно длъжността "Техник" на форума.

6. Създава се електронен вестник(блог), в който членовете на нюзтийма(М. Евстатиев, П. Вълчев, И. Кацев) публикуват авторски статии на железопътна тематика.

7. Интегрира се TYXO брояч на форума.

8. Ранговата система се премахва. Остават следните служебни рангове:
-Администратор
-Зам. Администратор
-Техник
-Глобален модератор
-Модератор
-Координатор за сътрудничество с railwaymodeling.com
-Координатор УС
-Акредитиран фотограф(за лицата с пропуск от НКЖИ)

9. Подписите да съдържат до 255 символа текст без снимки и линкове.

10. След учредяване на Сдружението, създава се раздел във форума за дискусии, свързани с дейностите, мероприятията, членовете и структурата на същото.

11. Обсъди се и се прие на първо разглеждане, наименованието на сдружението да е "Български Локомотивен Форум"(БЛФ).
Администратор
Администратор

Мнение от Mario Evstatiev »

След проведени разговори днес, техник на форума остава Тодор Чолаков, като по свое желание същия се отказа от възнаграждение за извършваната работа.

Форумът му благодари!
Глобален модератор
Глобален модератор

Мнение от Tramway »

Мисля че едно скромно хонорарче все пак би било редно да му са дава. Ще има положителен ефект, вЕрвайте ми!
Парната машина няма проблеми с ТД, пантографи, прегряване и охлаждане.
Администратор
Администратор

Tramway написа:Мисля че едно скромно хонорарче все пак би било редно да му са дава. Ще има положителен ефект, вЕрвайте ми!
Днеска порведох протяжна дискусия по скайп с него и категорично отказа. А дефакто от мен няма проблем - човека си заслужава хонорар, защото се видя, че без техник сме за майната си...
Глобален модератор
Глобален модератор

Мнение от Tramway »

lok45111 написа:Днеска порведох протяжна дискусия по скайп с него и категорично отказа. А дефакто от мен няма проблем - човека си заслужава хонорар, защото се видя, че без техник сме за майната си...
Отави на мен таз работа. Ще го накъркам с Фанта портокал и ще кандиса.
Парната машина няма проблеми с ТД, пантографи, прегряване и охлаждане.
Администратор
Администратор

Дерзай тогаз :)
lok45111, а ще публикувате ли някъде окончателните "Правила за писане и поведение в интернет - форума" ?
Администратор
Администратор

Машинист_на_сън написа:lok45111, а ще публикувате ли някъде окончателните "Правила за писане и поведение в интернет - форума" ?
Ще се публикуват :!: Ама да предупредя... Не са за хора със слаби сърца!
Като гледам в "Кой кой е...", май аз съм най-възрастнивт участник във форума. Но надявам се да не ми е слабо сърцето. :D

Относно проблемите с кирилицата, явяващи се при някои, предлагам своя скромен опит в тази насока.
Администратор
Администратор

Машинист_на_сън написа:Като гледам в "Кой кой е...", май аз съм най-възрастнивт участник във форума. Но надявам се да не ми е слабо сърцето. :D

Относно проблемите с кирилицата, явяващи се при някои, предлагам своя скромен опит в тази насока.
Правилника за пишещите както трябва не е проблем, да му мислят малките спамърчета, които слава Богу не са ни наводнили още. Кирилизатор вече има, техника се прогрижи.
Да, и аз забелязах, че в "Писане на съобщения" има вграден кирилизатор. Поздравления за този, който го е поставил. Това би трябвало да реши всички подобни проблеми. Още повече, че не се "противопоставя" на вградените кирилизатори, където ги има. Вече го пробвах както под Windows, така и под Linux.
Имах пред вид собствените (инсталираните) кирилизатори.
Администратор
Администратор

Машинист_на_сън написа:Имах пред вид собствените (инсталираните) кирилизатори.
Кирилизатора на форума по никакъв начин не влияе върху инсталираните на вашите компютри такива. Независим е.
Техник
Обратна връзка:
Аватар
Техник

Мнение от bdz46 »

По повод кирилизатора да уточня как се ползва, за да няма объркани (въпреки, че много от вас сигурно знаят):
При режим "Основна клавиатура" (EN) - работите със собствения си кирилизатор;
При режим "Българска фонетична" (BP) и "Българска стандартна" (BG) пишете по съответния начин, като Вашият собствен кирилизатор е изолиран и няма значение каква му е настройката.
Обратна връзка:

Мнение от shotik »

Машинист_на_сън написа:Като гледам в "Кой кой е...", май аз съм най-възрастнивт участник във форума. Но надявам се да не ми е слабо сърцето. :D

Малко спам ,но къде на друго място мога да питам ?
Кой набор си ? Може да не си най - възрастният ! Но може и да си !
Публикувай отговор

Обратно към “Политика на форума | Policy of the Forum”

Информация