Обратна връзка:

Мнение от Vlakov »

Ghost написа:Ако беше с винтов спряг дали ще издържи.
аз лично не вярвам . Те за това там са с автосцепки да издържат на всякакви натоварвания и да не берат ядове :Д
серия 44 и 45 са номер 1
Обратна връзка:

Мнение от Vlakov »

VESO написа: табелка , подобна на тези , на които пише: "Машинист , минаването на затворен светофор строго забранено!" и да си я сложиш на видно място в стаята. Лозунгът ще е изключително полезен.
междо другото точно тази табела е закачена на вратата на мойта стая :Д и всеки път като си влизам в стаята си я гледам с КЕФ :Д
серия 44 и 45 са номер 1
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Комунизмът беше жесток , много от целените стремежи бяха налудничави , а лозунгите - още по безумни , но имаше следните черти , които сега липсват:
1. Работа и поминък за всички.Властта се стараеше с всякакви методи да накара младите хора (предимно) да останат в страната , да работят и да живеят в нея.Всеки , живял в онези години , знае как веднага след като завършиш гимназия , отиваш войник / да следваш и след това се уреждаш на работа , като получаваш заплата , с която не само да храниш теб и до известно време твоите родители , но и твоето бъдещо семейство.
2. Магазините бяха празни , но имаше пари да си купиш всичко , което се пускаше там.Сега има всичко , от което се нуждаем - от хляб в магазина до гумена кукла в sex shop-а , но нямаме пари.
3. Сигурността беше много по - голяма.По улиците не щъкаха психопати , изнасилвачи , убийци - изверги , престъпници и разбойници , родителите на малките деца не живееха в постоянен страх и не чакаха с часове пред училища и градини да ги посрещат.Отиваш на море със семейството си , заключваш жилището не с няколко секретни брави и железни врати , а само с най - обикновен ключ , без да се притесняваш , че ако те няма една седмица , може да е ограбено.Неосветените улици и ъгли зад блоковете нощем не ни плашеха с нищо.
4. Качеството и контролът върху храните и напитките бе толкова завишен , че само да се появи нещо съмнително на пазара , мерките бяха драконовски , а думата "менте" не съществуваше изобщо в представите на хората.Ако някой си спомня , тогава не пиехме минерална вода от специалните стерилизирани бутилки и не се чудехме дали тази или онази китайска играчка е вредна за нашето бебе.
5. Думата "Строителство" беше с главна буква.През соц-годините се построиха с огромен размах пътища , ж.п. линии , мостове , панелни комплекси , дори цял град - Димитровград.Наред с инфраструктурата , благоустрояването , електрификацията на селищата , комуналните и битови услуги бяха приоритет за местните структури на народната власт.
6. Икономиката на страната се ползваше с протекционизъм , българските стоки бяха най - често срещаните , не се чудехме дали оризът на пазара е внос от Китай , или да гадаем народността на доматите - турска или гръцка.Построените в тези години някогашни индустриални предприятия не само ангажираха работна ръка , но и даваха продукция , която освен , че в голяма степен бе предназначена за българския пазар , отиваше и за износ.Тогава можехме да посочим не една от родните марки телевизори , хладилници , перални машини , бойлери които за тогавашните стандарти бяха на сравнително добро ниво , със завидно качество и на поносима цена.

И още и още...... Роден съм през 1983 г. и добре си спомням нещата , поне каквито бяха те през далечната 1989-та , последната година от комунизма.Считам че като цяло може да има деспотични и тиранични черти в управлението , но това бяха само нюанси на упражняване на власт , често пъти , разминаващи се в истинските идеи , които се целяха.Смятам , че по - възрастните тук във форума ще се съгласят с мен , а по - младите да питат своите родители , баби и дядовци , те ще потвърдят написаното по - горе.И за финал една реплика , изречена през далечната 1990 г.: "Живков крадеше , народът ядеше! Желев пътува , народът гладува!" - фраза , чието значение е актуално и до днес.

Толкова за комунизма , престоят е съкратен , а отпред вече светят зеленото и жълтото. :lol:

Мнение от Labros »

:lol:

Мнение от Иван Иванов »

Имам предложение - думата комунизъм да се употребява само от хора, които са чели ,,Капитала" - автор Маркс. Моля Ви използувайте друга дума.
Комунизъм и комунистическа партия са две различни неща.
Форумци, много на сериозно го ударихте! Отклонявате се от темата "Смях във форума"!
Ето ви една класика от Смирненски на влакова тематика:

Вълшебен сън
(пътна беля)

Чуден сън веднаж сънувах,
често спомням си го аз,
в ясна звездна нощ пътувах
лятно време за Бургас.

В тази нощ вълшебна, дивна,
бях безгрижен и щастлив,
песен пееше приспивна
буйният локомотив.

В ъгъла задрямал беше
стар окъсан селски поп,
срещу мене пък седеше
тлъст евреин с лъскав лоб.

А другарката му мила
с пъстро бръчкаво лице
бе глава към мен склонила,
стискайки вързоп в ръце.

Горе тихо в висината
трепкаха безброй звезди,
иззад облаче луната
светлобяла се яви.

И огряха й лъчите
равното поле пред нас,
с тез картини пред очите
скоро задремах и аз.

Гъста борова горичка
мен тогаз се присъни
и красива ученичка
с тънки розови устни.

На скамейка бе седнала
върху синий си жакет
и с ръчичката си бяла
росен виеше букет.

Как бе мила и красива,
нежна, гиздава кат цвят!
Кат същинска самодива,
ангелче от божи свят.

Тя главицата си мила
бе украсила с венец,
от червен мак бе го свила
и от ситничък синчец.

Страстно мене тя погледна
и засмя се мило с глас,
па покани ме да седна
на екамейката и аз.

Покорих й се веднага
и до нея аз седнах,
стиснах стройната и снага
и в уста я целунах.

Тя повторно пак засме се,
о блажен, вълшебен час...
но във тоз миг се разнесе
пълен с ярост, с злоба глас:

- Ах ти, вагабонт проклето,
фаниш моята жина!?
Що се маеш ма, Ребеко,
удари му ощ идна!!

Някой ритна ме в корема,
сънни отворих очи,
гледам: старата еврейка
в моите ръце стърчи!!

<< >>
И още една, пак от Смирненски, на същата тема:

Под ритъма на колелетата
(На пъстрооката
мадам Мери)

Тренът пее, тренът трака,
така, тики, так,
ах, госпожо ненагледна,
пламнах от мерак!

Вие сте същинска роза,
така, тики, так,
устните ви пурпур взели
от наросен мак.

Ах, подайте си ръката,
така, тики, так,
но мъжът ви да не мърка
като котарак.

Аз съм млад и смел Ромео,
така, тики, так,
ала никак не желая
в този миг даяк.

Нека бъдем търпеливи,
така, тики, так,
нека в сън да се унесе
вашият дъртак.

В всеки случай аз признавам,
така, тики, так,
че изкусно ме настъпва
малкият ви крак.

И готов съм, и готов съм,
така, тики, так,
само нека ни обвие
гъст тунелен мрак...

Тренът пее, тренът трака,
така, тики, так,
тежко хърка и не бърка
старият ахмак.

Мнение от Иван Иванов »

Благодаря за стихотворенията-живота си е живот, иска си своето. Политика влака не тика.
Обратна връзка:

Мнение от Ghost »

Един от любимите ми вицове:

На един светофар спира Майбах и чака зеления цвят. До него спира пернишки Голф -2-ка. Голфаджията чука на прозореца на Майбаха:
- Каква е тази кола?
- Майбах!
- А хубава ли е ?
- E, разбира се!
- Ами, гледам, че много много не ги карат...

Заглавия от автофорумите

Fiat Forum:
Алооо? Сам ли съм тук бре?

Mercedes C-Klasse Forum:
Мерцедесчето ми се намокри тази неделя като ходих с него за хляб - какво да правя?

MX-5 Forum:
Един нещастен ловец мина през колата ми със скапания си Туарег!

VW Touareg Forum:
Нек'ъв Х5 ми се е закачил от долу на купето. Някакви идеи как да го махна?

Renault-Forum:
Продавам месечна карта за градски транспорт. Колата излиза по-рано от сервиза от очакваното!

Bentley Forum:
Днеска използвах пепелника. Как да си го сменя?

Porsche-Cayenne-Forum:
Разход под 31л/100км. Проблем в инжекциона?

Smart Forum:
Инсталирах двигател от мотоциклет. Най-сетне повече мощност!!!

Camaro Forum:
Приятелката ми спа с брат ми и жена му. Как да ги убия? Вече имам едно дело и не ми се връща в затвора...

Mustang Forum:
Некъ'ф мизерник със Сивик се опита днес да ме изпревари!

Civic Forum:
Некъ'ф мизерник с Мустанг се опита днес да ме изпревари!

Honda Accord Forum:
Мама ми подари колата си. Търся ефтини 18-ки!

VW Bora Forum:
Сърдит съм! Всички казват, че карам Голф с раница на гърба. (за това карам комби )

Opel Forum:
Моята Корса няма никаква ръжда! СЕРИОЗНО! (темата изтрита от модератора)

Toyota Corolla E10 - Forum:
Разочарован съм от качеството на моята Е10! След 270'000км стъклото на километража е леееко надраскано.

Seat Marbella Forum:
Днеска успях да карам редом с един камион!

BMW 3er E36-Forum:
Къде има най-яките дюнери в града ве?

Trabbi-Forum:
Бях днеска до Мерцедес-Бенц да си сменя двигателя с техен. Обаче проблем: работи-не работи-работи-не работи...
мнението е променено един път:
Обаждане по телефона от Мерцедес: Инсталирали сме ви мотор за чистачки! Моля превключете от интервал още един път на горе за позиция едно!

Yugo Forum:
Вашето кога за последно беше в движение?

Honda Civic CRX-Forum:
Кучето на съседа спи в тръбата на ауспуха ми. Мога ли въпреки това да запаля колата?

Toyota Forum:
Най-сетне направих 300'000км, кога ще се счупи най-сетне?

Polo Forum:
Най-сетне 6см по-ниско окачване! Сега обаче не стигам до микрофона за поръчки на МакДрайв...

Ferrari Forum:
Търся съвет за командировка в Колумбия. Искам много бързо да влезна и излезна!

Fiat-Forum:
Чудя се дали има живот извън сервиза?

BMW 7ца-Forum:
Помощ при програмирането на системното меню - как да си накарам пепелника да се затвори?

Mercedes new S-Klasse Forum:
Търся си 2ра кола с адекватни реакции при мъгла (т'ва ще дойде доста актуално )

Тойота Aygo Forum:
Всички ме питат колко е било голямо яйцето-изненада и дали след това трудно съм го сглобил.

Мнение от borislaviv »

С Корсата ме бодна право в сърцето!
Аватар
07
Аватар

Мнение от 07 »

Nikss написа:Стига с тоз комунизъм... той умря на 10.11.1989 г. :wink: Хората, обявяващи се за комунисти и още вярващи в това нещо са психично болни.
Надявай се.... Помниш ли длъжността "партиен секретар" - нито един от тези боклуци не е останал без работа въпреки че длъжността и Партията (майка мила) бяха закрити - всичките са бизнесмени и началници (един не си вади хляба с пот)
Обратна връзка:

Мнение от Ghost »

borislaviv смял съм се от сърце с тези два вица.
Ако помислим ще изкараме и много добът микс от заглавията и проблемите на сериите локомотиви.

Мнение от pepino1990 »

Това с пернишкия голф ми хареса,въпреки че се забелязва как пернишките гАзари вече си купуват Mercedes 190. :lol:

Мнение от borislaviv »

Ghost написа:borislaviv смял съм се от сърце с тези два вица.
Ако помислим ще изкараме и много добът микс от заглавията и проблемите на сериите локомотиви.
Сигурно, само дето ще се вземем много насериозно.

Мнение от lubo_katastrofata »

Македонски хороскоп

Овен – не знам оти са го именували така, ама не мое да биде пръвата зодия, дека е на Александър Македонски, да се именува Овен. Спорем мене тая зодия требе да се кажува Бик, та да биде достойна за името на най-великиот македонец. Па мое ли да се кажува Овен, бе? Кой се е раждал у те тая зодия, он е завоевател као Александър. Еееех, оти не беше още малко жив царот македонски, та да беше завоевал и Луната, та да се знае дека сичко си е наше…. Еееех, макя му и сгода………. Тая седмица, ке завоювате много нови земи, демек ке проодите отново. Ке ви манат гипсо и ке моете да си стапиняте и на двете нозе. Ке найдете па тоалетната и ке забуравите за цръното гръне под кревато, деко ви беше офуньело душицата македонска…..

Телец – Глей само како се чуе – ТЕЛЕЦ! Па тако я – ТЕЛЕЦ! Не е некакво си мижаво пръле или па пръч, а ТЕЛЕЦ. Я най си я аресувам те тая зодия, оти у нея се е пръкнал на белиот свет самиот Гай Юлий Цезар – македонец до мозакот на вехтите си кости. Тая зодия е имперска – сите са ти у нозете и тапчеш, тапчеш…. Ех, земьо македонскааааааа ….. На тия дека сте се пръкнали те туа само ке ви кажувам, дека сите телци са любовкари. От средата на седмицата та до неделята ке имате шанса за романса. А през викендот ке гръчите кокалье по урви и чукаре и ке си проклинате майчиното млеко кисело, оти я земахте тая разчепатеница со вас на балканот. Се ке оврека дека е била сос танки навуща.

Близнаци – Е те това си е най – македонската зодия у целиот зодияк. Она си е кат назе – шизофренична. Се по двама се видиме и се броиме. Те са скоро ке станеме 600 милиона и горко им на китайците – иде и техниот ред. У тая зодия са се близнили бракята македонци Ромул и Рем. Нема ги них, нема ги и римляните! Она и макя им е македонка, оти она после ражда и Вук Дражкович. Тая седмица ви чекат ядове у работата, ама у четврток и петок сичко ке се оправи. Не мой да се косите! Малце слободно време ви требува и ке сфанете смисалот на сичко дека станува около вазе. През викендот нема да пийнувате, ако и заб да ви заболи . Пуснете си една песна на татарите Мони и Домчил и викайте „Не на алкохола”!

Рак – Овой е стандарт у сите зодии. Сите дека сте се пръкнали у тая зодия чекайте писмо. Що сте сакали преди време, ке стане. Писмото ке го получите и отворите към среда, и ке зинете – не верувате? Оти не верувате щом сите дзевзди са се строили и чекат да им командувате? Оно и македонецот Мойсей не е верувал и 40 лета е обикалял као гламав из пущинякот, а е требало само да си види що му редат дзвездите и те така…. Ама виека нема да се радувате гламаво, а ке пазите дискредичко поведение, оти се не знае писмото от папата или от арменскиот поп е. Към Петок ке видите некой дека не сте го виждале со много годин. Убавото е дека и он не ви е виждал толкова време и е заборавил дека имате едни пари да му връщате.

Лъв – А са ми оратете дека дзвездите не са македонски. Оти са кръщавани така? Оти се знае у цел свет дека ние сите сме лъвове, та за туй! Лъв е и македонскиот император Никифор Фока, дека татарскиот кан Крум му скина кратуната от две. Що е маке се е лъв! Родените у сред тая зодия днеска ке бидат сполетени от любов безкрайна и нема да се учудам, ако некой се не излаже и се ожени до викендот. Стегайте се за джумбуре, оти и Сатурн е полегнал на кълка в перихелиот на Венера и нема да се мръда барем още два месеца. Вадете пищовите и земете повечко барутец, та да погръмим на некоя сватба. Независимо по що – я по булка, я по тъща! Калабалък да става…..

Дева – Македонско девойче…. Ибреееееее…… Нема, Нема, Неке се родииии, по-юбаво…. А, шо ке кажувате? Най – убавата зодия е те тая, оти само за девойчиня се орати. Я не сам видовал на овой бели свет по – арна седмица за пътуванье. Земете па идете на белиот брег и се качете на некой от ония корабите що са. Па изръшкайте цела Македония – на изток от Владивосток, та чак до Ванкувар на запад. Одете да видите земите дека македонскиот пътешественик Ристе Колумбовски, ги е открил и присъединил към майка Македония. Не мойте у Сабота да се надвесвате от палубата, да не падиняте и да се изпотрошите. У Неделя гледайте да сте си дома, оти македонската икономика ке го закине, ако сите 8 не сме на работа…

Везни – Ентелегентска зодия е те тая. Кой се е пръкнал у нея се е умен и начетен, като македонските двама братя Кирил и Методий. Они чисто сами дваминцата са написали македонската азбука и са я шитнали на вси славяне книги да четат. Они са близнаци с едно Наум и с Ангеларий, ама са от различни тейковци. На везните им е тежка те тая седмица, оти сите са пошли да изкупуват тутуно от агаряните. Башка работа ке им се собере, ама не ги мислете, они са точни и ке се оправат. Викендот ке го заделят за спанье и понеделнишки па ке са огин. Огин пламна в Рила планинааааааааа, огин пламна в рилското небееееееее… Ех бреееееее……

Скорпион – Ама много са серт тия ора, брееее. Оно акъл не приема, ти му викаш седни, оно легне. Иначе са нежни откъм лирика. Сал една душа носат. Ама се те гледат ровечки и навиват врат. У вторникот, след голем Божич, ке се наложи да одат на преглед, оти колата дека я купиа е скъцана. Ке им се скъца и протофейлот от пари даванье по майсторе. У Петакот ке докарат ония резервни чаркове, дека ги чекат от миналиот месец. Радиото па ке свирне и ке слушат великата македонска хеви-метъл банда „Металика”. Ако не им свирне магнето, ке слушат „Металика” от уредбата на стадионот у Тито Велес, ама след 10 години…..

Стрелец – Не мойте да си кривите душата и да си криете чувствата. Дайте шанса на емоциите и ако ви се реве, ревете. Немойте да го криете у вазе си. Оти некой ден ке се избушите и после що? Кой ке ви рани челядта, кой ке ви носи новите дрехи, кой ке ви оножда женската? Па вие сте романтици, бе! На вазе една Луна ви стига да се олигавите до шия. Не одете ни на кино, ни на театро, оти ако ви се падне постановка или филм по македонецот Шекспир, ке потопите салонот у слуз. Нема Отело, нема Мотело. Сите си седете дома и ревете под юрганите. Към срединята на следващата седмица, ке изгрее слънце и на вашата улица…..

Козирог – Разбрали сте дека контролот над делата ви е бегал и сичко е со газот нагоре. Губите концентрация у сите важни моменти и не можета да сопрете белата да не стане. Нема да варкате, помнувайте дека тръпеливоста е доблест. Он и великиот македонски откривател Исак Нютон е седел и чекал у ваната ябълката да го мууне право у простата глава. Седнете си дома, па земете гобленьете и на спокойствие шибнете една македонска усуканица от Северен Лондон. Не яжте фурми и леблебия оти мое да са пръскани с ДДТ и да ви покара четническа брада. У петок ке ви звънне телефонот, ама вие не мой да го вдигате. Правете се на недостъпни бе…….

Водолей – те, е това е зодията дека ми е най – на сръцето. Те и утре, Венера ке ви кара да се чувствате окрилен. Ма имайте едно на ум! Его е и на македонскио авиатор Икар са му покарали перки, а до дека е стигнал? Нема да се муате като муа без глава у любовни приключения. Ке чекате сгоден час и после со дружината, ке краднете момата, ама внимавайте, оти един е предател и ке звънне на 2Be, дека краднете момата. Ако момата нече, нема да и слагате месо и блажнини, оти са се пости. Са се руча само треви и саморасляци. За пиенье нищо не е казано у дебелите книги…

Риби – те у тая зодия са се пръкнали безчет велики македонци – Кубилай хан, Екатерина Велика, манечкио и трътлест Наполеон и кралица Елизабет. Плутон ке засили вашиот магнетизъм и вие спокойно можете да почнете да събирате вторични суровини. Они сами ке се лепат по вас. Ке гледате да не минавате покрай гарата у Скопие, да ви не бие ток, оти и Яне да ти е чичо, с токот нема оправия. Петок и Сабота освободете напрежението и не забуравяйте да ползвате тоалетна хартия. Сламата веке е демоде и се не ползува от гражданята. У Среда чекайте нишан – между очите. Тия шиптерите па са се разшетали…
Изпитвам буфери! Без стенд :D
Публикувай отговор

Обратно към “Нещата от живота | Matters of Life”

Информация