- Знаци отнасящи се до пантографа
- Знаци предупредителни
п.с. И 1 въпросче за да не отварям нова тема

За какво служат двете дупки на палката на началник гарата ?
Наричат се сигнали за контактната мрежа и информация има тук.gzo написа:Интересувам се от различните видове знаци които машинистите спазват при движение по електрофицираните линии.
- Знаци отнасящи се до пантографа
Предупредителни знаци няма , това не е шосето.Ето тук можеш да намериш това , което те интересува.Гледаш менюто вляво и търсиш.gzo написа:- Знаци предупредителни..
Последно промяна от lubo_katastrofata на Съб Дек 11, 2010 5:30 pm, променено общо 1 път.
Ама за кое не знаят - че се казва заповеден диск или за какво служат дупките?lubo_bulgaria написа:Тъкмо се прибирам (че ходих да снимам семафора на 14-та линия) и гледам таз тема. Ходих ся питах на нашата гара (Драгичево) и се изненадах след като ми казаха "Мииии и ние не знаем"...направо се отчаях
Последно промяна от lubo_katastrofata на Съб Дек 11, 2010 5:30 pm, променено общо 1 път.
Като оставим двуточковото окачване на стената, дупките може да са и за оличаване с КАТ-аджийската палка. По закона за МВР само служители на МВР могат да ползват палка, а ЖП диска поразително прилича отдалеч на такава палка........или казано по-просто - за да не могат железничарите с техните дискове да се правят на катаджий попътищата.lubo_bulgaria написа:![]()
![]()
Абе знаят как се казва ама не знаят за какво са тия 2 дупки
Отговорите ги пускайте направо в тема "Смях по перона"lubo_bulgaria написа:VESO написа:Ето , Тодор обясни за какво служат.
Между другото няма да е зле да поразпитам малко по гарите - да видим какви отговори ще ми дадат чиновниците за тези две дупки.Резултатите ще ги пусна тук.
аз вдругиден ще питам на Владая и ще пусна отговора