Обратна връзка:
Здравейте и честита нова година!!!

Писа ми редактора на едно списание за една негова догадка. Според вас възможно ли е на локомотив 75 006 да му е бил сменен мотора в последно време?

Тоест, негов познат, бивш машинист в ГДР, като е посетил родопската теснолинейка, се кълне че звука на мотора на 75 006 е точно звука на мотор на маневрена машина от серия 52 (наименованието на мотора е "12 КVD"). Кой знае, може би такава смяна на мотор е възможна в депото в Септември? Какво мислите вие?
Cайт (на немски):
ИзображениеИзображениеИзображение
Администратор
Администратор

Мнение от Mario Evstatiev »

Мотора на 52-ра серия е 12KVD18/21, на 75-та серия мисля, че не може да се сложи такъв мотор.
64.19
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Доколкото знам , една от маневрените 52-00-ки на Септември е "дарена" със свирка от 75-00-ца (предположително от 003) , но мотор на Фау да отиде на Хеншелка , нещо не ми се вярва.
Адаш , попитай редактора какво точно е чул неговия приятел , пък ние ще поразпитаме в депо Сп относно проблема.
Обратна връзка:

Мнение от Vesko »

По-точна информация засега няма, понеже това е само спекулативно предположение - нищо точно не са успели да намерят по темата. Единственото е логиката:

Нали Хеншелките не са първа младост, та може мотора на 75 006 да е здал багажа и да се е наложило да се замени. А в Септември щом е възможно свирка да се смени, защо не и мотор?

Но както казах, няма доказателства, това са само догадки.
Cайт (на немски):
ИзображениеИзображениеИзображение
Техник
Обратна връзка:
Аватар
Техник

Мнение от bdz46 »

По-вероятно е ДВГ на 75 006 да се е разтропал и звукът да е заприличал малко на серия 52.
Двата двигателя имат двойна разлика в мощностите, това най-малкото ще съсипе теглителните качества на малката машинка и ще трябва да се правят нови норми за нея.
А и двигател не се сменя така лесно.

Мнение от TAURI »

Моторите са коренно различни по габарити и няма как да стане.
Публикувай отговор

Обратно към “Магистрални дизелови локомотиви | Main line diesel locomotives”

Информация