Координатор УС
Обратна връзка:
Аватар
Координатор УС
Приятели да си ЖП-Фен може да се изразява и в макетиране на железниците. Нека всеки да каже своя любим мащаб и, ако разполага с колекция да се похвали :)

Аз съм фен на 1:160 или друго ядче казано N (Neun Milimeter Spur) - като съм си поставил за цел да си събера локомотивите, които представляват наистина голям интерес за мен.

Дизели: SD45, F7, GE Dash 9, DB BR 232/DR 132, DB V60, V100, V200 (него го имам)

Електровози: Taurus, ÖBB 1043, 1044/1144, CSD S699 (голямата ламинатка), ACELA HHP-8

:D Та това е от мен засега. Иначе в София разполагам с един SNCF-ски електрово, но убийте ме не знам каква серия беше.
"Бирата е най-великото изобретение. Колелото също не е зле, но не върви с пържени картофки."
Администратор
Администратор

Мнение от Mario Evstatiev »

НО, локомотиви BR130 и ES64U2-048.

Имах два неуспешни опита за ремонт на различен макетен ПЖПС, като първия беше ES64U2-001, който още виси на части в МОнтана в очакване да намеря читав кош, за да замяза на машина и да се върне в основното си "депо Костинброд". На кратко - машината беше в германската украска и се реши да мине пребоядисване. В процеса на боядисването обаче не бяха съобразени някои изисквания и стана тотална мазаница - като за първи опит провал. От там машината се заби в изолация, разглобена на части в чакане да се намери читав кош и да се качи на окомплектованата с талиги рама.

По - успешни опити за ремонт бяха модификациите по ES64U2, на които поставях трети пантограф и типичната за работилия у нас 64 061.

Ето ги двете машини, за които писах по - горе
Изображение
64.19
Координатор УС
Обратна връзка:
Аватар
Координатор УС

Мнение от NiGhtPiSH »

Ей страхотни машинки си имаш. Надявам се да мога и аз да се сдобия с Людмила скоро, стига да има паре за целта.
"Бирата е най-великото изобретение. Колелото също не е зле, но не върви с пържени картофки."
Администратор
Администратор

NiGhtPiSH написа:Ей страхотни машинки си имаш. Надявам се да мога и аз да се сдобия с Людмила скоро, стига да има паре за целта.
Снимката е правено по времето, когато "Людмила"-та дойде в София за ремонт по тяговата част, след което остана командировка до второ нареждане в депото ми. Общо взето добра машина е, има някой и друг час служба.
64.19

Мнение от Labros »

Марио и още една Людмила имаш... ама тя май скоро няма да тръгне. :wink:
Администратор
Администратор

Labros написа:Марио и още една Людмила имаш... ама тя май скоро няма да тръгне. :wink:
Тя втората "Людмила" е на съквартиранта. И да - няма изгледи да тръгне на собствен ход.
64.19
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

А сега , ако изнамериш моделче на серия 66-00 в НО....... :lol:
Обратна връзка:

Мнение от pavel »

Администратор
Администратор

Между другото, за феновете на БГ моделите, вижте какво са направили господата румънци:

http://www.trenulete.ro/images/graph/ar ... 060018.pdf
64.19
Координатор УС
Обратна връзка:
Аватар
Координатор УС

Мнение от NiGhtPiSH »

Тука във Австрия могат да се намерят много изгодно Американски модели, които определно си заслужават, защото не се търсят много много.

Обаче машина като Людмила или Малък Дишев за под 70 евро не може да се намери. И в H0 и в N....
Публикувай отговор

Обратно към “Нещата от живота | Matters of Life”

Информация