Здравейте приятели на железниците!
Някои от вас ме познават, други не. Аз съм представител на туроператорска фирма Улпия Турс, която организира атракционни пътувания с парни локомотиви на БДЖ из България! Последното беше на 22.09.09 с 609 Септември-Велинград. За следващата година също подготвям пътуване и тук имам нужда от вашето съдействие,помощ и идеи по един проблем! Проблемът е неработещият обръщател в Банско, който се оказва пречка за изграждането на желано от нас пътуване. Тъй като моите участници в пътуванията не са обикновени туристи, а хора точно като вас, чието хоби и страст са железниците, за тях е от особено значение всеки детайл при композирането на подвижния състав. Целта на нашите пътувания са фотосесиите. Мисля, че вие сте наясно с това и не е необходимо да навлизам в повече подробности. Ще се радвам, ако можем да си бъдем полезни!
Някои от вас ме познават, други не. Аз съм представител на туроператорска фирма Улпия Турс, която организира атракционни пътувания с парни локомотиви на БДЖ из България! Последното беше на 22.09.09 с 609 Септември-Велинград. За следващата година също подготвям пътуване и тук имам нужда от вашето съдействие,помощ и идеи по един проблем! Проблемът е неработещият обръщател в Банско, който се оказва пречка за изграждането на желано от нас пътуване. Тъй като моите участници в пътуванията не са обикновени туристи, а хора точно като вас, чието хоби и страст са железниците, за тях е от особено значение всеки детайл при композирането на подвижния състав. Целта на нашите пътувания са фотосесиите. Мисля, че вие сте наясно с това и не е необходимо да навлизам в повече подробности. Ще се радвам, ако можем да си бъдем полезни!

Администратор
Здравейте,
запознат съм с проблема с локомотивния обръщател в депо Банско, който се нуждае от сериозен възстановителен ремонт, за да е възможно завъртането на локомотив върху него.
Форум "Локомотиви" е готов да окаже всякакво съдействие за възстановяването на обръщателя, поради което ще бъде изпратено писмо до БДЖ-ЕАД за възможностите и необходимите операции по възстановяване.
Ще бъде предложено сформиране на доброволна бригада, съставена от действащи железничари и технически грамотни хора, заети в други сфери, за да ускорим максимално работата и да не бъде допуснато проваляне на едно такова пътуване, което би популяризирало както България, така и железопътното и наследство, състоящо се от изключително ценни рединици ретро подвижен състав.
Поздрави!
запознат съм с проблема с локомотивния обръщател в депо Банско, който се нуждае от сериозен възстановителен ремонт, за да е възможно завъртането на локомотив върху него.
Форум "Локомотиви" е готов да окаже всякакво съдействие за възстановяването на обръщателя, поради което ще бъде изпратено писмо до БДЖ-ЕАД за възможностите и необходимите операции по възстановяване.
Ще бъде предложено сформиране на доброволна бригада, съставена от действащи железничари и технически грамотни хора, заети в други сфери, за да ускорим максимално работата и да не бъде допуснато проваляне на едно такова пътуване, което би популяризирало както България, така и железопътното и наследство, състоящо се от изключително ценни рединици ретро подвижен състав.
Поздрави!
64.19
Неработещият обръщател в Банско може да се възстанови, а другия вариант е ако пътуването е в 2 дни машината да бъде свалена в септември да се завърти и да се качи обратно до банско, обаче разходите в случая ще са по-големи. Този проблем обаче е нищожен в сравнение с този че догодина машината не е ясно дали ще е в движение.
Най-великата доблест не е в това никога да не паднеш, а да се изправиш всеки път, когато паднеш.

Машината е възстановена през 2004-та година. Според правилниците действащи в българия за парните котли една котелна ревизия е за срок от 6 години. Тези 6 години изтичат 2010 година и може да се получи същото каквото се случва в момента с 01.23. Незнам обаче кой месец точно е правена котелната ревизия, за да кажа с точност.
Най-великата доблест не е в това никога да не паднеш, а да се изправиш всеки път, когато паднеш.

Мисля, че първото пътуване на 609 беше 2005 (трябва да си прегледам архива кога го правихме). Преди него беше само единственото пълно самостоятелно пътуване Септември - Банско с хората от БДЖ и Министерство на транспорта. Благодаря за информацията, ще трябва да обърна внимание на БДЖ, за да не се окажем в невъзможност за провеждане на пътуването в последния момент.

Администратор

Зимата на Банско да вземем някакво участие в ремонта... то не че е лошо да минем през някоя механа (това в кръга на шегата), но зимата мисля, че не е подходящо време за подобни проекти. Или трябва в най-къс срок до края на месеца да се начене работата, или остава за на пролет. Не е и лошо госпожата да ни информира кога (ако има) е запланувано следващото атракционно пътуване с 609. Но то ще да е пак до Чепино... просто няма как да се иде по-нагоре, а именно там е красотата.

Администратор

Много добре замислено. Ако пътуването е преди изтичането на котелната ревизия на 609.76 няма да е проблем то да се осъществи, пък после да правят ревизиите. Нека се разпита кога с точност е правена ревизията и уважаемата г-жа Кънева ни информира кога е планираното от нея и фирмата пътуване, за да знаем и ние ако се организира проект за възстановително-помощни дейности по обръщателя кога горе/долу да имаме нагласа за работа.
Не, че може би аз ще имам време и възможност да дойда, но нека да е в полза на другите като информация.

Администратор
Според това, което Ники каза по - горе, няма да се спре, което е добре. Сега остава да се помисли върху идеята за ремонта на обръщателя, имаше привърженици на тази идея и в депо Септември, тъй, че ако все още тази идея е на дневен ред, може да се помисли как да помогнем, ако не с друго, то поне с доброволен труд.Nikss написа:Значи при това положение по-рано от септември 2010 г. няма да се спира или ?
64.19

Организирането ще изисква доста време, тичане, документи и т.н.
На първо време трябва да се осъществи връзка с някой от депо Септември който да каже обсъжда ли се все още идеята или никой вече не смята да се занимава с това. Тогава вече ще се пристъпи по-нататък. Но това помагане май преди идната пролет няма да го бъде. А пътуването организирано от тази туристическа фирма предполагам, че няма да тръгнат в най-големите Юлски и Августовски жеги, но или ще е преди или след тях. Така като гледам с 609.76 какво е положението, предвид обстоятелствата много вероятно е за края на Май идната година да го насрочат или за близки до този период дни.
На първо време трябва да се осъществи връзка с някой от депо Септември който да каже обсъжда ли се все още идеята или никой вече не смята да се занимава с това. Тогава вече ще се пристъпи по-нататък. Но това помагане май преди идната пролет няма да го бъде. А пътуването организирано от тази туристическа фирма предполагам, че няма да тръгнат в най-големите Юлски и Августовски жеги, но или ще е преди или след тях. Така като гледам с 609.76 какво е положението, предвид обстоятелствата много вероятно е за края на Май идната година да го насрочат или за близки до този период дни.

Информация
Модератори