Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

Днес имах честта да се порадвам на прясно излязлата от ПР електричка 32 113/114. Като цяло заради забавянето с боядисването е боядисвана възможно с най-бързо темпо, за да може и възможно по-скоро да бъде пусната в експлоатация. Най-засегнат от графитаджийските набези е командният вагон 32 113.3 който от едната страна от жълтата лента надолу е нашарен за страхотия... покрай него токоснемащият 32 313.9 също е отнесъл малко графити, инак всичко останало по ЕМВ е ток и жица. :D Направил съм немалко снимки, след съответната обработка докладът ще бъде представен. :)
Обратна връзка:

Мнение от Saruman »

Видя го и ти браво! Както каза наистина са го боядисали малко на бързо, но на мене много ми харесва. Очаквам снимки.
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

Постарали са се да я направят чиста и приветлива за пътниците, но забелязах няколко факта, които ме натъжиха въпреки, че ремонта и поддръжката са сравнително добри - по стените в коридорите и в тоалетните се драска с маркери и т.н. (пак са графити). Няма ли с какво да се почистват при големите ремонти? По прозорци също съм виждал да се драска с маркери - най-вече в тоалетните. Другото нещо, което забелязвам при излязъл от голям ремонт ЕМВ и което ме тревожи е, че боядисването сякаш куца. В долната част на коша на всеки вагон се боядисва с идеална червена боя (наситена откъм яркост), а от жълтата лента до покрива (покрай прозорците) се боядисва с по-светла и като се погледне ЕМВ отстрани е много гадно. Инак е поосвежена и отвътре, на места сменен балатум, но драсканиците по стените и в тоалетните са неприятни. :(
Администратор
Администратор

Мнение от Mario Evstatiev »

С кореселин или технически бензин лесно се чисти маркера, в Подуяне също ги дарскаха и имаше един период, в който Симо Досев докато беше началник на чистачките ги караше да го изчистват. В Локомотивно депо Г. Оряховица дори се учудвам, че не са го очистили, но сигурно е било от бързането покрай ремонта.
64.19

Мнение от borislaviv »

Сигурни ли сте,че маркерите са стари? Защото при излизането от ПР нямам спомени да е имало драсканици. Nikss правилно е забелязал боята около прозорците е по-светла, но причината за това е че това е старата боя. Просто добре почистена и заради доброто си състояние там.
Администратор
Администратор

Мнение от Mario Evstatiev »

borislaviv написа:Сигурни ли сте,че маркерите са стари? Защото при излизането от ПР нямам спомени да е имало драсканици. Nikss правилно е забелязал боята около прозорците е по-светла, но причината за това е че това е старата боя. Просто добре почистена и заради доброто си състояние там.
Драсканиците нищо чудно и да са нови - пресни пресни. Защото лесно се чисти маркер.
64.19
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

Поне като ги ремонтират да се изпипва всичко - най-вече да ги боядисват цялостно. А за графитите с маркери почти до всяка врата и във всеки вагон на ЕМВ може да се видят по стените в коридорите. В тоалетните да не говорим - там изобилства. И не само в ЕМВ - в пътническите вагони също. Ми не направих снимки днес от бързане, иначе ги видях - бяха почнали да избледняват, но все пак ги имаше. :?
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

lok45111 написа:
borislaviv написа:Сигурни ли сте,че маркерите са стари? Защото при излизането от ПР нямам спомени да е имало драсканици. Nikss правилно е забелязал боята около прозорците е по-светла, но причината за това е че това е старата боя. Просто добре почистена и заради доброто си състояние там.
Драсканиците нищо чудно и да са нови - пресни пресни. Защото лесно се чисти маркер.
Не са нови, стари са, но не са почистени тъй като са поизбледнели. :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “ЕМВ серия 32 и 33 | Electric multiple units series 32 and 33”

Информация