Администратор
Тая нито беше нова, нито млада. По - скоро беше незадоволена и си го диреше.VESO написа:Не е толкова за психотеста - там ако не успееш от първия път , буташ пари на когото трябва и минаваш. Въпросът е , че много кондуктори , особено новитe и младите не познават елементарни неща , които би следвало да са ги учили и държали изпит върху тях.
Според мен докато ги има такива мърли ще има и оплаквания. Не може да се държи така с когото и да било.
64.19

Сега ме подсети за една случка миналата седмица във влак 20204, показваща кондукторската некомпетентност и безхаберие. Бях с билет Червен бряг - Лютиброд с прекачване в Мездра за влакове 2602 и 20204. Веднага след като пътническият за София замина от Мездра, една млада кондукторка (личеше й че съвсем отскоро работи в системата на БДЖ към превозна служба Мездра) започна да проверява билетите. Дадох й моя, тя го гледаше малко повече от минута като "теле в железница", след което с плах тон рече: "Билетът ви не е за този влак".VESO написа:Въпросът е , че много кондуктори , особено новитe и младите не познават елементарни неща , които би следвало да са ги учили и държали изпит върху тях.
Е как може такова нещо? Кондуктор да не може да разпознае написаното на билета, нито дестинацията на пътуване, нито номерата на влака. Ми елементарно, Уотсън. Щом точно и ясно пише Червен бряг - Мездра - Лютиброд, дори и на един изкукал олигофрен ще му стане ясно че билетът ми е бил за съответния влак!!! Интересно каква ли щеше да бъде реакцията на въпросната госпожица, ако й бях показал следните билети:
http://foto.bg/data/6233/Po-Kv_prez_Sf.JPG
http://foto.bg/data/6134/DSC043824.JPG
Ако има някаква възможност, нека Марио пусне рапорт до ППП-София, превозна служба Мездра и въпросната кондукторка веднага да бъде санкционирана. За съжаление не знам името на госпожицата, но мисля че датата ще е достатъчна - 10.09.2009 (четвъртък). Крайно недопустимо е да се назначават на тази длъжност подобни твари, нямащи хал хабер дори и от най-елементарни неща.

Последно промяна от rexkos на Пон Сеп 14, 2009 10:32 pm, променено общо 3 пъти.

За въпроса ми не е много мястото тука но да питам. Биха ли ми издали следния билет: Габрово - Ц. Ливада с 42205, Ц. Ливада - В. Търново с 40102, от там специално с Дезирото до Г. Оряховица с 24102 и от Горна Оряховица до Полски Тръмбеш с 40104.

Администратор
Не питаше и това, а направо "Кво е това дето ми го давате", при което единодушно получи отговор както си му е реда - "Билет обр. 925", при което същата го погледа още малко, чуди се къде да го дупчи и още по - ошашавена си замина. Това е един от ясните примери за непознаване тарифата и видовете документи за пътуване, което си е равносилно на некомпетентност. Но поне не се държа малоумно и просташки, каквато е приомията на превозна служба Карнобат. Не падат по - долу и горнооряховци.Labros написа:На фоумната среща в Чепино на отиване видяхте тоталната некомпетентност на кондурката при предоставяне за проверка на моя билет Обр. №925. "Къв е тоя билет" попита ошашавена...
Тък като знам, че от "БДЖ - Пътнически превози ЕООД" четат форума, редно е да вземат мерки и да проверят знанията на превозния персонал по тарифи и видове превозни документи, за да не стават за смях, тъй като до тук само това се получава. А най - лошото е, че и обикновени пътници стават свидетели на некомпетентността на кондукторията и хептем сме за резил. Вчерашния случай в 3621 беше показателен и стана пред очите на сума народ - накрая като дойде началник - влака, кондукторката стана за смях пред народа. Ясно е какви са били коментарите по нейн адрес.
64.19

Администратор
Мерки се вземат, днес бях в Дирекцията, случая "3621" вече е повдигнат на въпрос където трябва, ще има наказана кондукторка.БДЖ написа:Добре де, четат форума, защо не се регистрира някой и да каже - Благодарим за сигнала, ще вземем мерки, бъдете спокойно...и оплакване да подадеш не става нищо в тази бюрокрация...
Да я видим другия път като покажа командировъчното какво ще прави

64.19

Администратор
Според мен е редно да я пратят малко маневрист в превозна бригада на товарни влакове. Да и дойде акъла, а след като я върнат ако пак продължи да се прави на мъжкатанаLabros написа:Те от "Превозна служба"- Карнобат най-вероятно ще е свалят за известно време от БВ.

Иначе интересна информация от днес от колегата todor82, който по принцип е тих и скромен човек - не обича да се кара.
Та качил се днес на УБВ 8601 и седнал в полупразния влак в едно от купетата на 97-цата. Не щеш ли обаче дошла кондукторката и ревнала да си се премести на неговото място, което му е дадено от касата. Обяснил и, че все пак влака е празен, но тя се разкрещяла. Човека се преместил и до СЗ, въпросното купе е било ПРАЗНО!
В същия вагон, същата кондукторка се е развикала на поне още 20 човека по различни безпричинни поводи! Смятам, че това е срамота и за този случай след като получа повече инфо ще предприема писане на рапорт!
64.19

Администратор
От един разговор с високопоставен служител на "БДЖ - Пътнически превози" ЕООД разбрах, че имат сериозни проблеми с възпитанието и отношението на превозния персонал към пътниците. Но за съжаление проблема трудно би бил решим. Доколкото пак от човека разбрах, някакви курсове щели да им правят с психолог, белким се очовечат малко. Но не ми се вярва, има кондукторки, които се качват във влака с идеята да се скарат с някой и така да си избият ядовете, които ако вкъщи избият, мъжете им ще им избият зъбите!Labros написа:А, тия вече прекаляватБез да обиждам (има нормални), но имам чувството, че като кондуктори работят най-зле възпитаните хора.
Абе, тия да не би да избиват детски комплекси, та затова да са станали кондуктори
64.19

Информация
Модератори