Поредният проект бе изпълнен повече от успешно и тук пускам резултатите , така както ги видях аз , тъй като Марио и Иван продължиха към Илиянци.Сутринта времето на центр. СФ бе хладно , с Марио , с когото се засякохме в Белия кон изчакахме Иван да дойде и отидохме в депо "Надежда".След проведените разговори бе набелязана първата цел - оглед на зелените вагони серия 37 (тип "Bee") , намиращи се на гаражните коловози на центр. София и опознавателна разходка из тях. Бяха предоставени техническите чертежи и схемите на тези вагони , след което продължихме с разходка към тях.
Ето ги и те - самотни , забравени сякаш и от Бога и пломбирани.Наричани още "митеранки" на името на покойния Франсоа Митеран (който не знае кой е той ,
ето инфо) , тези вагони стоят там , оставени на произвола на съдбата и ударите на времето.Ето как изглеждат на външен вид:
снимка 1;
снимка 2;
номера;
Влязохме вътре и направихме следните снимки:
-
коридора;
-
купе 1;
-
купе 2;
-
тоалетната.
За времето си тези вагони са предлагали несравними условия за комфорт , които дори и днес някои не могат.Причината да са ограничени до 60 км/ч е дискутирана многократно , така че според мен един качествен ремонт с подмяна на талигите и спирачната система , ще им се отрази крайно благотворно.
Втората цел - посещение на бившия правителствен Ремиз и оглед на новия тип бистро - "ARmz" съм описал подробно в
тази тема , затова очаквам продължението на резултатите от Марио и Иван , тъй като имах спешни задачи и отпътувах от столицата с 8615.