Мнение от Labros »

Имам въпрос:
Ако предпазител 603 изпляска?
Администратор
Администратор

Мнение от Mario Evstatiev »

Labros написа:Имам въпрос:
Ако предпазител 603 изпляска?
Оставаш без прожектор :roll:
64.19

Мнение от красимир »

Абе вие тука учебниците ли ще преписвате?!
Зам. Администратор
Аватар
Зам. Администратор

Мнение от 42 072.9 »

красимир написа:Абе вие тука учебниците ли ще преписвате?!

Хубаво е да ги има и в интернет.
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

красимир написа:Абе вие тука учебниците ли ще преписвате?!
Защо не? Нещо лошо да правим? Данеби да обираме части от локомотиви, гарирани в депа, а? :evil:
Който не му се чете да си намери други теми, а не да става както с предишната ми тема за инструкциите на лок и пом. машинисти в БДЖ отпреди 2000 г. веднага да се трие щото някой така е решил. :evil:
Аз съм поел тази инициатива тъй като не съм единственият начинаещ, което тепърва учи устройството на локомотивите отвътре, тъй, че ще помоля да успокоите топката малко, вместо да се нахвърляте мислейки си и тупайки се в гърдите: "Аз съм най-великия машинист и имам сумати километри за 30 години в железницата". Е хубаво има, ама защо се прави от мухата слон не мога да разбера аз... Айде да спрем, пък като му дойде времето след години ще спорим по веригите. :wink:
Това е форум за локомотивите и всякаква информация не е излишна тъй като "даром" няма да ти падне от небето. :wink:
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

А и като гледам вече масова практика става информация от разни учебници да бъде качвана къде ли не в Интернет - пространството , така че се получава , че това , за което даваш пари го гледаш на хартиен носител , можеш безплатно да го видиш в мрежата и дори да го свалиш.

Мнение от Labros »

...и ако има нещо ново се преписва най-хищнически от "авторите на новия учебник".
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

То затова и сега масово учениците не си купуват учебници.Иди виж какво е в 7-ми и 8-ми клас.За гимназиите пък да не говорим , там даже не знаят как изглежда един учебник.Но за това , което пише в него ще ти посочат минимум 2 сайта с информация.На въпрос защо вече 2-ра година не си купува нито един учебник , една деветокласничка ми отговори: "Да не съм луда! Сядам у нас на компютъра и за половин - един час намирам това , което ми трябва".

Мнение от zhivko88 »

Ако всичко описано до момента бъде подкрепено и със снимков материал за да се види всъщност кое какво е. Инфото в темата ще бъде много ценно! :idea:
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от amon »

Може да се покрепи със схеми, но със снимков материал няма как - няма да помогне за по-лесното разбиране на материала.
ОП ''Среден ремонт електровози'' - Подуене

Мнение от disell »

Ето няколко мои непрофесионални опита за такова нещо (хем схема хем снимка с кратко описание ):
--верига на спирачно-аварийните превключватели след вкл.на АБ:
схема 1 (реж.В)
--след като заемат съответното положение ел.ключалки на реверсивните ръкохватки ще получат захранване по дадената веригата (тук съм дал и веригата на сигн.лампа 0-ва позиция):
схема 2
--след отключване на ръкохватките можем да изберем посока на движение:
схема 3
--верига на реле 396(контрол 0-ва позиция)
схема 4

останалите все още не съм ги довършил но когато това стане ще ги пусна тук или изпратя на който иска по ел.поща за да не товарим форума.
Техник
Обратна връзка:
Аватар
Техник

Мнение от bdz46 »

На някои локомотиви (или може би всички), след сваляне на позициите и спиране на вентилацията, след няколко секунди светва лампа "вентилация" и лампа "462" (където има такава), светят 2-3 сек и угасват.

Защо?
Блъскам си тука главата над оригиналните схеми и не откривам как се случва това.
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

Не съм чувал за такъв феномен. Явно са единици локомотивите, при които се получава това. :wink:
На теб с кой локомотив ти се е случило :?:
Всички истински мъже бачкат в БДЖ!
Техник
Обратна връзка:
Аватар
Техник

Мнение от bdz46 »

С много локомотиви.
Обратна връзка:

Мнение от vesko7 »

И аз много съм се чудил над този "феномен", но до сега не съм намерил смислен отговор :(