Администратор
Мнения: 7749
Регистриран на: Нед Яну 29, 2006 3:58 pm
Местоположение: София
Вагон - кухнята е предназначен за приготвяне и съхраняване на храни и продукти, както и за помощни дейности при приготвянето на храни за пътуващите във влака.

ОБЩО ОПИСАНИЕ

Вагон - кухнята е изпълнен в стандартен кош за вагон тип Y, с нафтово отопление. Вагон - кухнята е без климаустановка. Двете талиги Gorlitz V осигуряват спокоен ход в целия скоростен диапазон до 160 км/час. Според системата за отопление, енергозахранване и габарит, вагонът е сертифициран по RIC за всички Европейски държави, освен това се допуска за движение в страните от бившия СССР поради възможността за смяна на талигите с такива за 1520 мм.

РАЗПОЛОЖЕНИЕ НА ПОМЕЩЕНИЯТА И ОБОРУДВАНЕ НА ВАГОНА

Планировката на вагон - кухнята е изпълнена при странично разположен надлъжен коридор, подобно на стандартните пътнически вагони. За челна страна на вагона се счита входно - изходното преддверие І откъм котелното помещение ІІІ и ръчната спирачка 13.

Помещението за прибори ІV е първото помещение след инветарния шкаф и шкафа на ръчната спирачка 13. В него са разместени шкафове за прибори и посуда за хранене и приготвяне на ястията;

Служебното помещение ІХ представлява спална кабина с две едно над друго разположени легла и срещу тях гардероба 21, шкафчето с умивалня 22 и тоалетното шкафче 23;

Санитарния възел с душ V се намира веднага след служебното купе ІХ и представлява WC възел с душ - кабина ситуирана към външната стена на вагона. В помещението има ВиК инсталация за студена и топла вода;

Хладилно - складовото помещение VІІ е предназначено за съхраняване на продукти и чиста посуда. В помещението се намират два хладилника 11, агрегатен шкаф за хладилниците 26, фризер 16, електрически шкаф 14, а на срещуположната стена по дължината и са разположени рафтове за съхранение на посудата. В това помещение се влиза през плъзгаща се врата откъм съдомиялното помещение;

Съдомиялното помещение се намира непосредствено след хладилно - складовото помещение по дължина на вагона. Тук са разположени умивалниците умивалниците 2 и 10, шкафа 8 за бутилки с пропан - бутан, стенните шкафове 9 за посуда. В това помещение се извършват и заготовъчни работи. В съдомиялното помещение се влиза откъм страничния коридор през въртяща се врата, а от него през плъзгащи врати се попада в кухненското или складовото помещения;

Кухненското помещение VІ се намира непосредствено след съдомиялното по дължина на вагона. Схематично и съдомиялното е означено с индекс VІ, но както бе описано по - горе е редно да се знае, че то не се води кухненско помещение, но в чертежа е причислено като обща кухня. В кухненското помещение са разположени работната подвижна маса 25, неподвижната работна маса 1, шкафа на RFT вътрешната връзка 6, шкафа за съхранение на топли храни 4, шкафът 5, готварските комбинирани печки 7, работещи с ел. захранване и пропан - бутанови котлони, стенни шкафове за съдове 9 и шкаф с газови бутилки 8. В това помещение се влиза през плъзгаща се врата откъм съдомиялното или през въртяща се врата от челния коридор. На последната е предвиден шубера 18 за издаване на готовите ясния.

Челния коридор, несъоръжен с ръчна спирачка е по - широк, поради предвидената възможност в него да се влиза с ресторантска количка за получаване на готови ястия от кухненския шубер 18.

Лицевия панел на електрическия шкаф 14 е достъпен откъм страничния надлъжен коридор ІІ. На този панел са разположени уредите за контрол напрежението и заряда на АБ, ботуните за режим на осветлението - изключено, 1/2, 1, бутони за проверка на маса, комплексна сигнализация и автоматични предпазители. Нормално лицевия панел е затворен с двукрилна шкафова врата, заключваща се със стандартен четириграм.
64.19

Обратно към “Салонни и специални вагони и мотриси | Salon and special carriages and railcars”

Информация