Обратна връзка:
Обратна връзка:

Мнение от rumi68bg »

Няма да е скоро ! Гледам "Дискъвари" и констатирам колко много сме назад. Когато работех по прозорците с военните правехме по 350-400 метра на ден. Тази машина с траверсите прави по 350- 400 на час!!! Рекорд поставиха и на прозарците Делян - Дяково - едва 100 метра на ден. Неразбирам и строителството на път за 160 км/ч при положение че по повечето главни линии трудно се достига 100. Набързо прегледах ИС-то на руските и украински железници. Допълнителна зелена табелка и зелена мигаща на входни - изходни светофори за отклонение до 80 км /ч ! Доколкото знам имаме някаква такава стрелка за обща култура. :lol: И от братушките сме по-зле !!!
Сестра на седмицата с кабина подобна на дезиро - ТЕП-150 за 160 км/ч - 4000 кончета и няколко магарета!!! Чиста седмица също 4000 кончета . Незнам кога ще се оправим.... :(
http://www.luganskteplovoz.com/
Техник
Обратна връзка:
Аватар
Техник

Мнение от bdz46 »

rumi68bg написа:Набързо прегледах ИС-то на руските и украински железници. Допълнителна зелена табелка и зелена мигаща на входни - изходни светофори за отклонение до 80 км /ч !
Това е стандартно показание за скоростната сигнализация. Пълния набор светлини включва допълнително две зелени и една жълта табела и може да дава показания за 4 различни скорости за отклонение.
Доколкото знам имаме някаква такава стрелка за обща култура.
Имали сме. Сега надали някъде имаме такава.
Аватар
07
Аватар

Мнение от 07 »

bdz46 написа:
rumi68bg написа:Набързо прегледах ИС-то на руските и украински железници. Допълнителна зелена табелка и зелена мигаща на входни - изходни светофори за отклонение до 80 км /ч !
Това е стандартно показание за скоростната сигнализация. Пълния набор светлини включва допълнително две зелени и една жълта табела и може да дава показания за 4 различни скорости за отклонение.
Доколкото знам имаме някаква такава стрелка за обща култура.
Имали сме. Сега надали някъде имаме такава.
Тошко,искаш да кажеш че това за скоростната сигнализация го имаме на книга но го нямаме на практика? ''Бързата" стрелка на Тулово да не е била единствената у нас?

Мнение от 43.309 »

Точно така, при нас това е побългарена скоростна сигнализация, като са премахнати някои сигнали, Тошко ще обясни.
Техник
Обратна връзка:
Аватар
Техник

Мнение от bdz46 »

07 написа:Тошко,искаш да кажеш че това за скоростната сигнализация го имаме на книга но го нямаме на практика?
Скоростната сигнализация се води руско творение (ОСЖД). Стандартния светофор има 8 светлини:
Изображение
Освен познатите ни, използвани в България сигнали, допълнителните светлинни ивици дават показания за още три скорости за "отклонение".
При светеща жълта ивица - втора скорост (напр. 60км/ч). В този случай предупредителният (предишният) светофор мига в жълто с двойна честота;
При светеща една зелена ивица - трета скорост (напр 80км/ч). В този случай предишният светофор мига в зелено с нормална честота;
При светещи две зелени ивици - четвърта скорост (напр. 100-120км/ч). Предишният светофор мига в зелено с двойна честота.

В България поради наличието само на първа скорост (40км/ч) тези възможности не се ползват. В някои администрации обаче тези показания се използват широко (Чехия, Унгария, Германия, Полша и др.).
Решено е, когато при нас се въведе втора по-висока скорост, вместо монтиране на жълта светлинна ивица, тя да се замести с мигаща долна жълта светлина. Така при вход в отклонение с 60км/ч, долната жълта светлина ще мига (сега при 40км/ч свети постоянно). Разбира се всяко решение е предполследно и не е изключено по новата линия По - Сви да се въведат стандартните показания (там се очаква да има отклонения за 100км/ч).

Мнение от lok43r »

Toва е отживелица. Доколкото знам последната идея е под светофора да се монтира светлинно табло което да изписва предписаната скорост.
Обратна връзка:

Мнение от rumi68bg »

Боже ! Боже ! На мен Германците ми се струва че за всяка линия имат отделна сигнализация. :lol: :lol: :lol:
http://www.sh1.org/eisenbahn/s.htm
Администратор
Администратор

Мнение от Mario Evstatiev »

lok43r написа:Toва е отживелица. Доколкото знам последната идея е под светофора да се монтира светлинно табло което да изписва предписаната скорост.
Отживелица или не, с новите изменения на Наредба №58, това е вече факт и у нас. Явно още не сме доживели за европейски приетия вариант с цифров светлинен указател който дава информацията за скоростта при стрелките в 10-ци.
64.19
Публикувай отговор

Обратно към “ТЕХНИЧЕСКА КОНСУЛТАЦИЯ | Technical Consultation”

Информация