Здравейте, аз съм нов във форума, затова моля да проявите толерантност, ако първоначално пиша не където трябва или не както трябва.

Да започна от там, че в живота си не съм се возил на влак /е, веднъж се качих в един спрял :D / и познанията ми по темата са силно ограничени, но старите локомотиви са ми много интересни и с голямо удоволствие проследих темите в този форум! Като цяло обичам всякаква стара техника, а локомотивите са нещо величествено и специално! Затова ми е още по-неприятно, като чета за това, как са били бракувани в миналото и като гледам какво става понастоящем с някои от оцелелите екземпляри.
Покрай интересите си, събирам стари снимки и на някои от тях има стари локомотиви. Ако има интерес, мога да ги сканирам. За съжаление, не мога да назова моделите, но съм сигурен, че за вас това няма да е затруднение.

И все пак да стигна до "цистерната" в Перник. Като се пътува с автомобил по околовръстния път на Перник, в близост до автогарата се минава покрай ЖП гарата и някакви депа. Няколко пъти прътувам в този регион и в споменатия гаров район виждам един вагон-цистерна, боядисан в зелено /стара боя/. Интересното е, че е целият нитен, не заваряван. Значи е доста стар?
За съжаление нямам снимка, но може би се сещате за какво говоря? Интересно ми е, от кои времена е този вагон? И въобще вагон за превоз ли е, или е някакъв резервоар, който е бил свързан с работата на парен локомотив?

Мнение от 45 151 »

Няма общо с парни машини. Преди 50-те години е произведен. Иначе ще е интересно да видиме снимките с машини който предлагаш.

Мнение от Zeppelin »

Ясно! По тези нитове се заблудих, че е поне от Първата световна! Така ми изглеждаше...

Малко по-късно ще сканирам снимки :occasion5:

Мнение от Labros »

Тая цистерна не беше ли с две талиги?

Мнение от 45 151 »

Ако говориме за една и съща цистерна - двуосна е, няма талиги.

Мнение от Labros »

Сбъркал съм в бързането... :oops:
Най-вероятно говорим за една и съща цистерна. То и друга не съм мяркал тъдява.
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Някой няма ли възможност да отиде до Перник и да я снима? Така само се провокира любопитството. :D
Техник
Обратна връзка:
Аватар
Техник

Мнение от bdz46 »

Най-обикновена дърта двуосна цистерна. Има ги по всички депа.

Мнение от Labros »

Тая седмица ще ходя към Горна Джумая и ще се опитам да я заснема. Същата цистерна имаше и някъде по гарите надолу по 5-та, но не мога да се сетя къде точно.
Публикувай отговор

Обратно към “Да си поговорим за железници | Let's talk about railways”

Информация