Зам. Администратор
Обратна връзка:
Аватар
Зам. Администратор
Безкрайно съм възмутен от факта , някой да използва снимки , без да попита собствениците им , като изключително нарушава авторските права.Ако просто беше създадена галерия , в която да има няколко снимки , нямаше да е толкова проблемно , но нарушението е глобално , защото се използва клип , който се представя не само за гледане от широка аудитория , но и по безсъмнен и безспорен начин се афишира представянето (именно това води до нарушаване на правата на снимките) с думите , подадени като допълнителна информация: "Glasuvaite i komentiraite".По този начин авторът на въпросния клип явно , по безсъмнен и категоричен начин афишира принадлежността си и представя себе си като истински деец на направените фотографии!А това само по себе си е наказуемо!
На това основание откривам и тази тема.Примерът е тук:
http://www.vbox7.com/play:5d74b95d

Ще помоля форумджийте да вземат становище по това безобразие!!!

А ето как трябва да изглежда един "платиатстван" клип , само където в началото изрично е упоменато , че снимките не са автора:
http://vbox7.com/play:bcb0df83
Какво пречи и на предишния клип да има такава добавка , но явно манталитета на хората е различен.
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Познах си и няколко мои снимки. :) По принцип нямам против някой да си събира фотографии , сред които са и моите , даже се радвам , че са се харесали на него , но по такъв начин явно да афишираш себе си като автор , подканяйки хората да гласуват и коментират "твоите" снимки , чийто реален автор не си ти , е някак си неудобно.
Обратна връзка:

Мнение от Caka1ueB »

Постъпката е възмутителна! Осъждам като изключително некоректна и възмутителна постъпката!
Имам си skype ID: Caka1ueB
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

Грешка! За съжаление видеото което се опитвате да отворите не съществува! Това се отнася за първия клип.Не съм го видял,но определно съм против пускането на чужди снимки в клипове на тематика,в която почти нищо не разбира авторът на клипа.Предлагам ако някой знае как може върху снимките да се напише име или нещо да се добави за да се разпознава чия е снимката.Относно вторият клип аз съм съгласен да се използват мои снимки,но в началото както на този клип авторът да каже,че снимките не са негови за да се знае.
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Значи са го изтрили. :D
Обратна връзка:

Мнение от Caka1ueB »

аз тази сутрин го гледах но сега немога! ако е махнато добре е!
Имам си skype ID: Caka1ueB
Обратна връзка:

Мнение от Nikola VS »

Има много начини да се сложат водни знаци, разграничаващи овтор от автор, но най - често само развалят снимката, освен ако не е много малък. Аз не слагам... Това което се прави се прави от неориентирани малчовци, те нито ходят да си снимат, нито разбират нещичко от материята.... Постоянно ми се пише по скайп да пращам снимки(подчертавам, снимки не само мои, просто снимки), че щяло да се прави клип.... :x
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

Nikola VS написа:Има много начини да се сложат водни знаци, разграничаващи овтор от автор, но най - често само развалят снимката, освен ако не е много малък. Аз не слагам... Това което се прави се прави от неориентирани малчовци, те нито ходят да си снимат, нито разбират нещичко от материята.... Постоянно ми се пише по скайп да пращам снимки(подчертавам, снимки не само мои, просто снимки), че щяло да се прави клип.... :x
Ами най-лесното е да натиснеш БЛОКИРАЙ и да не даваш никакви снимки...да се научат да ценят човешкият труд. :twisted: А не като паразити направо на готовото.Като искат да правят клип да идат на някоя гара па да снимат цял ден. :twisted:
Обратна връзка:

Мнение от Nikola VS »

Ооо, такива досадници въобще не ми влизат в задълженията, режа ги на поразия... :wink:

Но пак намират от къде да си набавят материал...
Заключено

Обратно към “Архив "Трейнспотинг, ГДВ, мероприятия и общи теми"”

Информация