незнам тук ли е мястото но имам следното любителско въпросче:
защо на мостовете има едно доблиране на релсите в смисъл отвътрешната страна има дублажни релси които в двата края се свиват?
а и едно друго въпросче:
защо там където има стрелки (ненавсякъде де) или на определени места траверса мисля че се казваше и омазана в мазут или нещо подобно чак е черна и мирише някакво доста опияняващо..
мерси дано не съм в смешен в очите ви но наистина незнам пък ми е любопитно.
защо на мостовете има едно доблиране на релсите в смисъл отвътрешната страна има дублажни релси които в двата края се свиват?
а и едно друго въпросче:
защо там където има стрелки (ненавсякъде де) или на определени места траверса мисля че се казваше и омазана в мазут или нещо подобно чак е черна и мирише някакво доста опияняващо..
мерси дано не съм в смешен в очите ви но наистина незнам пък ми е любопитно.
Имам си skype ID: Caka1ueB

Няма нищо общо със стрелките. Всички дървени траверси са такива, когато са нови, защото се варят в креозот (черното, дето мирише, целта е да се предпази от гниене). Където си видял такава черна траверса, просто наскоро са я сложили, след няколко години ще прилича на останалите.Caka1ueB написа:защо там където има стрелки (ненавсякъде де) или на определени места траверса мисля че се казваше и омазана в мазут или нещо подобно чак е черна и мирише някакво доста опияняващо..
Също така по стрелките обикновено всичко е черно заради маслото с което се смазват.

От доста време двамата с Наско се чудим коя е гарата на тази снимка , на която е заснето DESIRO-то.
Няма да правим предположения , за да видим форума какво мисли.
Няма да правим предположения , за да видим форума какво мисли.

Понеже тук се пускат питания относно инфраструктурата , искам да задам моя въпрос.
Интересува ме следното: когато преди няколко месеца минах покрай Казичене , попаднах на едно намаление след гарата в посока Верила , ето и него.Последният път бях в купе от др. страна на вагона и не успях да го видя.Линията виждаща се на заден план , отива в Столник.
Някой знае ли дали е премахнато , или още същестува? Не съм много сигурен , но ми се стори , че е само за единия път.
Интересува ме следното: когато преди няколко месеца минах покрай Казичене , попаднах на едно намаление след гарата в посока Верила , ето и него.Последният път бях в купе от др. страна на вагона и не успях да го видя.Линията виждаща се на заден план , отива в Столник.
Някой знае ли дали е премахнато , или още същестува? Не съм много сигурен , но ми се стори , че е само за единия път.
Информация
Модератори