Мнение от rexkos »

44.123, искаш да кажеш че понякога 40103 и 40104 са изцяло съставен от тези кочини, където проходната пътечка не е в средата, а в края? Никога не съм се качвал в тези вагони (а и нямам желание да го правя), но от снимките които съм виждал си личи какви кокошарници са. Седалките са с гадна зелена тапицерия, в средата на салона стои някаква преграда, че все едно си в психиатрична болница. Да не говорим, че прозорците им не се отварят, което е голям кошмар за всеки жп спотър, пътуващ по някоя живописна линия - най-вече ДБ-ГО. :?

By the way, преди 2 години на гара София видях такъв вагон в състава на 20103. :o
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

Аз когато миналата година през лятото пътувах за Русе с вл.40104 попаднах на един такъв вагон на опашката,обаче не пътувах в него.Когато влязох не останах приятно изненадан...изобщо нито седалките,нито неотварящите се прозорци подобни на тези от вагони серия 63 не ми хареса и си излязох разочарован и се върнах във хубавия вагон серия 47 с конфигурация 10х6. 8) Забелязвам,че фургона отсъства от състава на 40104... :?
Акредитиран фотограф
Акредитиран фотограф

Мнение от 44.123 »

Точно така Rexkos случва но всеки ден задължително най-малко един вагон от този тип присъсва в този влак. Преди тези вагони бяха по линията Самуил-Силистра-Самуил с гара на домуване Силистра с три такива вагона + фургон беше състава им но сега като пуснаха дезирото ги дадоха на депо Русе но изощо не са хубави, пътувал с тях до Силистра няколко пъти в една страшна жега пълен кошмар беше и пълен кокошарник :D .
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

Тези вагони са някаква преработка на серия 17 която е излязла доста неуспешно...все пак сме в БълХария.А коя серия се водят?Аз мисля,че трябва пак да е 17-та понеже не вярвам отоплението или нещо друго да е променяно...определено тези вагони са типично конски.
Акредитиран фотограф
Акредитиран фотограф

Мнение от 44.123 »

Nikss ако си се качвал на тези вагони ще разбереш, защо се водят 47 серия, защото представиси един купеен вагон, на които му махнеш преградидите и става подобен на 17 серия, само че седалките са само от едната страна и прозорците се отварят само до ъгъл от около 30 градуса общо взето са страшно неудобни. Ето и една моя снимка на един от тези вагони.
http://www.foto.bg/showphoto.php/photo/155823/cat/5006

Мнение от the_gangsta »

Ето една 47-ца която отскоро се движи в състава на БВ 8637
http://bgphoto.net/photos/32068/o633455208235376250.JPG

Поглед към талигата:
http://bgphoto.net/photos/32068/o633455208753657500.JPG

Номер на вагона:
http://bgphoto.net/photos/32068/o633455209152251250.JPG

Шаблон:
http://bgphoto.net/photos/32068/o633455209581470000.JPG

Мнение от RWman »

Брей, това сигурно е най-хубавата 47-ца в България!Гледам, че е пред фургона.В нея качват ли се хора?

Мнение от the_gangsta »

Вагона е Варненски и беше доста празен.
Акредитиран фотограф
Акредитиран фотограф

Мнение от 44.123 »

Бреи тей като гледам усещам миризмата на прясна боя :)
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

44.123 написа:Nikss ако си се качвал на тези вагони ще разбереш, защо се водят 47 серия, защото представиси един купеен вагон, на които му махнеш преградидите и става подобен на 17 серия, само че седалките са само от едната страна и прозорците се отварят само до ъгъл от около 30 градуса общо взето са страшно неудобни. Ето и една моя снимка на един от тези вагони.
http://www.foto.bg/showphoto.php/photo/155823/cat/5006
Аз съм се качвал в един такъв вагон,но ми се стори,че са преработили вагон серия 17,но съм се заблудил,пък и номера не погледнах тогава.Иначе от твоя снимка видях,че се води серия 47... :oops:
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

"Проклятието , изречено от Rexkos се сбъдна!" - с тези думи на уста , двамата с Наско влязохме в 40103 , с който щяхме да пътуваме от Горна до Ст.Загора , след като огледахме композицията.Само 45 минути преди това , при срещата ни със Сашо в 2611 , той ни каза , че е пътувал наскоро във вагон серия 47 , който е малко по - особен от останалите от тази серия - води се 27 47 (27 - втора класа вагон със 7 купета или 14-15 редици ) и имало голяма възможност ние да се връщаме към Сзт с такъв тип вагони. Какво представляват те - това са някакви нетрадиционни 47-ци , наглед интериора вътре е като серия 17 , но пътеката не е между седалките , а в края на коридора , като самите седалки са дълги.Прозорците са идентични на тези в серия 63 , т.е. през един не се отварят , а на другите се отваря само горната част и то съвсем малко , колкото да си подадеш с мъка ръката отвън. В единия край на вагона след салона , отделен с плъзгаща се врата , на мястото на едната тоалетна , има седалка за двама души , почти до самата странична врата за излизане от вагона.На точно такъв тип случих при разходката ми от Силистра до Самуил на 11-ти септември 2001-ва и повярвайте ми истински ужас е да се пътува в тях.След един воаяж с тях от ГО до Сзт , серия 17 вече ще ви се сторят суперлуксозни.Снимки на вагоните , при слизането на всички пътници в Ст.Загора от 40103:
външен вид;
номера;
интериор;
След като ги заснех , побързах да се "прегарирам" , понеже "Сл.бряг" вече влизаше в гарата. :D

Мнение от RWman »

Ужас!То и животни няма да влязат в него.
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Така е , но композицията бе препълнена и нямаше места още от Горна. На В.Търново стана нещо ужасно , понеже се качиха стотици кандидатстуденти , държали втори предварителен кандидатстудентски изпит във Великотърновския университет.Вагоните се пръскаха по шевовете , а по груби изчисления на кондукторката , проверяваща билетите , някъде след Царева Ливада , пътниците в 3-те вагона от серия 47 са били около 500 души.
Поговорихме си с две жени , седящи на въпросната седалка на мястото на тоалетната , за която споменах по - горе (ние прекарахме цялото времепътуване прави до вратите) , които ни казаха , че преди това са били конски вагони , в салона не е имало никакви седалки , а на мястото до вратите , където бяха седнали те , е било седалката на конегледачите. По - късно тези вагони са били преустроени в пътнически , като са монтирани седалки в салона.
Не знам тази история дали беше шега или не , но на нас съвсем не ни беше смешно , особено когато стоиш прав до вратите в "конски" вагон от 14:32 до 18:01.

Мнение от RWman »

VESO написа:които ни казаха , че преди това са били конски вагони ,
Ха, честно казано и аз точно това си помислих веднага след като отворих снимката.Определено аз считам пускането на такива вагони в движение за гавра с пътниците!
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

Напълно подкрепям мнението на RWman.Тва не са вагони,това са подвижни ковчези...срамота...живеем в 21-ви век... :evil:
Заключено

Обратно към “Архив "Вагони"”

Информация