Администратор
Администратор
Pozdrav iz Bugarsko.
Danas sum bio na Končar-u i sum vidio da je 444 - 021 u nakon modernizaciju! Već je ugradena oprema u sanduka, spremni su za montaž i obrtne postolje. Radi se još u upravljačnice i neki drugi radovi po elektrićnu i pneumastku opremu.

Znam da skoro lokomotiva ide na izptvanje i probna vožnja na Bugarskoj pruži!

Oćekujte slike iz njega!
64.19
voz

Мнение от voz »

Još kad bi se Železnice Srbije setile da iskoriste probne vožnje po Bugarskim prugama za dobijanje dozvole za saobraćanje lokomotive srije 444 po prugama Bugarske. E to bi onda bio pravi posao. Jednim udarcem dve muve :wink:
Администратор
Администратор

Мнение от Mario Evstatiev »

voz написа:Još kad bi se Železnice Srbije setile da iskoriste probne vožnje po Bugarskim prugama za dobijanje dozvole za saobraćanje lokomotive srije 444 po prugama Bugarske. E to bi onda bio pravi posao. Jednim udarcem dve muve :wink:
Baš je tako! Hvala!

Znam da su želele ŽS da saobraćat na Bugarskim pruge s 444 kod elektrifikacije pruga Dimitrovgrad - Niš !
64.19
voz

Мнение от voz »

lok45111 написа: Znam da su želele ŽS da saobraćat na Bugarskim pruge s 444 kod elektrifikacije pruga Dimitrovgrad - Niš !
Nije tu da samo ŽS lokomotive saobraćaju na tom pravcu, tržište je otvoreno pa kome se isplati. Iskreno mislim da bi se zajedničkom vučom vozova na ovom pravcu ostvarile uštede i na ŽS i BDŽ strani.
Samo, ne poznajem baš najbolje taj pravac (merodavni otpori pruge itd...)pa nisam siguran da li bi se na tom pravcu bolje ponašale 444 ili 461 lokomotive.
Администратор
Администратор

voz написа:Samo, ne poznajem baš najbolje taj pravac (merodavni otpori pruge itd...)pa nisam siguran da li bi se na tom pravcu bolje ponašale 444 ili 461 lokomotive.
Moguće i 444 i 461 da radi. Sad tamo radiju 6-osovinski dizel lokomotive, koji su teže oko 123 t.
64.19
Администратор
Администратор

Изображение

Evo ja ''Severina'' 444 - 021 pored tipsko ispitvanje! Oćekuje se skoro da odlazi za doma u Beograd!

Pozdrav![/url]
64.19
voz

Мнение от voz »

Са усхићењем је очекујемо да се врати кући. Када би још тај TURUS дошао заједно са њом, е то би била права ствар. :wink:
позз
voz

Мнение от voz »

Једно питанје. Пошто ће пробне вожње да се обављају на Бугарским пругама, интересује ме једна ствар. Какве се бализе користе на вашим пругама, односно да ли бализа која се налази на нашој локомотиви 444 одговара Бугарском систему?
Администратор
Администратор

Pozdrav,
u Bugarsko AS uredaji je Ericsson odnosno na Plovdiv ' Burgas korišti se AS tip ALCATEL. Balize našim prugama ni su kao vaše ta da AS uredaji radi! Znam da je vaši AS od Nemskog tipa Indusi, a u Bugarsko se ovaj ne korišti!
64.19
voz

Мнение от voz »

Kako napreduje ispitivanje Severine 021? Hoce li skoro kuci?
Администратор
Администратор

voz написа:Kako napreduje ispitivanje Severine 021? Hoce li skoro kuci?
Pozdrav,

Mala lepa Severina skoro dođe u Beograu. Sada malo će radi na brzi vozovi u Bugarsko da se vidi ako ima neke defekte oni da bi se otklonili, posle otklanjanje svim defektama i priprema od srpskog inženera ona ide doma!
64.19
Администратор
Администратор

Nočas SEVERINA 444 - 021 išla je u sustavi teretnog voza ka Beogradu! Nažalost nemam slike :cry:

Pozdrav!
64.19
voz

Мнение от voz »

Nema problema. Trebalo bi već da je u Beogradu, tako da će neko da je uslika. Ne znam samo koja će sekcija za vuču da je dobije. Čim saznam javiću.
pozz
Публикувай отговор

Обратно към “Srpski forum”

Информация

Модератори

NiGhtPiSH