Вчера, 18.01, се наложи спешно да ида до Петрич рано сутринта. Хванах 50131 в 5:37 от Благоевград. Докато чаках пристигането му, разгледах състава на 5620 - 6 вагона 43-та серия. 50131 отново беше в състав 2 вагона 50-та серия. Попитах кондуктора откога е с тези вагони, той ми каза - от новото разписание. Старите вагони са ги разкарали нанякъде, в Дупница са останали само два. Направи ми впечатление, че доста хора пътуват, въпреки прекалено ранния час. Предполагам, повечето са работещи, а на Сандански слязоха почти всички. С пристигане в 6:57, ако си на работа от 8:00 - какво да правиш? Моите родители например, доскоро пътуваха с 5622 от Дамяница до Сандански, защото работата им беше точно до гарата и висяха всяка сутрин в кафето от 6:20 до 8:00 - по старото разписание. 5622 е с тенденция всяко ново разписание да бъде с десетина минути по-рано - сега е в 6:05 от Дамяница - още по-зле за работещите.
Другата дивотия - на Генерал Тодоров

. Слизам от 50131 и тръгвам към 52207 - едно старо вагонче и едно пате начело. Попитах бригадата кога тръгваме и

- в 7:45 ми казват. Аз се ядосах, че уж бързах за Петрич, а сега какво, да вися на Генерала половин час. Машиниста ми каза: "Ти се радвай, че не е в 11!"

и ме прати при колегите му от товарния влак, който заминаваше след малко пак за Петрич. И така, повозих се на 07063, който пък повече от 40 не вдигна, въпреки че беше с 6 празни вагона, но все пак пристигнах по-рано, отколкото БДЖ ми беше предвидило. Реших да погледна после разписанието за обратно и се оказа, че за 50132 няма връзка, само за бързите. Добре, че съм фен на железниците, иначе

на автобуса. За връщането с 5610 нищо особено, само на Черниче се разминахме с 50133, който беше с една 50-ка и една синя 43-ка, а начело с 45-ца, чийто номер не видях, но беше за чудене, че не е с 61, както обикновено. Беше доста пълен, нормално за петък вечер.