Администратор
Ето, че и тази тема реших да отворя след като лично се убедих в невъзможността за спазване на разписанията на ПВ от Долна махала зо Хисаря. Причината установих на място: Обходите по новия ГДВ не са променени, но за тая сметка скоростта е свалена на 40 км/час. Освен това забелязах и някои недомислици относно времепътуванията По - Хр и престоите по спирките.Предлагам на господата - графисти да седнат и да си оправят грешката, заради която много пътници нервничат и питат "Пак ли закъсня тоя влак?! Кога веднъж ще е на време?!".
64.19

Администратор
Значи проблема датира от преди. Обхода е страшно натегнат и дори с лудо шопско тръгване и спиране не се получава нищо освен разместване и наместване на пътници и автосцепки. ДА не говоря за това, че ако ЕМВ е скапан, тогава забрави да си на време и на обратно. Изяжда ти се престоя в Хр, че и трупаш закъснение с начале...44142 написа:Долна махала-Хисар и миналата година беше 40.
64.19

Администратор

Администратор

Администратор
Що се касае до неудобните прехвърляния на ДМЛ, мисля, че след пускането на ЕМВ 30 за Хисаря ще се отстрани този проблем. Закъсненията идват от неизчисления обход, който при 40 км/час е 28 мин, а не 22 както е даден по книжка - разписание. Дано графистите сами видят кашата, защото иначе ще трябва да се пише до където е необходимо да се реши проблема с простотията, наречена ГДВ По - Хисар.
64.19

Администратор
В развитите страни при такава изцепка цялата сюрия "графисти" ще си търсят нова работа, а министъра на транспорта ще си е подал оставката. В българския случай това няма как да стане, защото наглост и безочие вършеят по всички етажи на властта, поради което сме на тоя хал. На мен не ми остава друго, освен да подам поредния сигнал за нередност в родната ни железница, на който я се отвърне подобаващо я не...Labros написа:Те (графистите) щом досега не са видели и оправили каша,която са забъркали,едва ли сами ще я оправят ако не им се нареди от по-горе.
64.19
Изчетох доста мнения изказани по тая тема и ми се иска да се обадя и аз. Не е вярно че неможе от Хисар до Пловдив да се стигне на време. Случвало се е и продължава да се случва влаковете да вървят по разписание. Проблема не е в разписанието, а в задконтролерното устройство. Как може при едни влака да върви на време а при други да закъснява... Сичко си зависи от майстора. Разписанието е направено точно да може да се цепи секундата с него.
Най-великата доблест не е в това никога да не паднеш, а да се изправиш всеки път, когато паднеш.
Че могат да вървят на време могат-даже и го правят. Мисля, че тук става дума за отсечката м/у Фп и Кло където скороста е 100км/ч, а както знаем ЕМВ са ограничени до 80км/ч, но разписанието на влаковете обслужвани от чамуги са за 100 и може би от тук се получава това разминаване в темата. А що става дума за разтегнати разписания след Дмл посока Кв по спирките макар със скорост по книжка 60км/ч, Пв спокойно вървяха на време като се движеха не повече от 45-50км/ч 

Администратор
Кольо, ти ли най - големия карач се извъди?! Проблема с По - Хр го има все още и влаковете тенденциозно закъсняват с по 2 до 5 мин заради обходи и т.н. При ЕМВ 30 май изчезна проблема, но влаковете със старите "чамуги" са още засегнати. И друго. Не е ли възможно НК "ЖИ" да се мобилизира и да санира участъка Дмл - Хр, което от своя страна да доведе до повишаване на скоростите и намаляване на времепътуванията на влаковете по тоя участък?44-134 написа:Изчетох доста мнения изказани по тая тема и ми се иска да се обадя и аз. Не е вярно че неможе от Хисар до Пловдив да се стигне на време. Случвало се е и продължава да се случва влаковете да вървят по разписание. Проблема не е в разписанието, а в задконтролерното устройство. Как може при едни влака да върви на време а при други да закъснява... Сичко си зависи от майстора. Разписанието е направено точно да може да се цепи секундата с него.
64.19
Някои влакове за Хисар са с нормални обходи, но други пък наистина са зверски натегнати. Да вземем 82229, който е най-натегнатият влак в участъка Хисар - Долна махала с обход 21 минути, разстояние 15.5 km и скорост на движение 40 km/h. Направих необходимите изчисления и получих средна скорост на движение 44,28 km/h, а като изключим и престоя на спирка Черничево, то тя става още по-висока. Чисто формално обходът е изчислен за скорост 50 km/h и ако решиш да спазиш разписанието, дадено в КР, просто трябва да измислиш някой подкуп за лентаджията. 

Информация
Модератори