Мнение от Димитър »

Здравейте, казвам се Димитър Димитров на 15 години съм родом от В.Търново, живея в Драгоман(40км северозападно от София). Уча в ПГАВТ "А.С.Попов" - София, 9Д клас. Не съм кой знае какъв голям фен на железниците, въпреки че винаги съм желал да подкарам някой локомотив :lol:.
Хоби: Фотография, компютри, уеб дизайн и уеб програмиране, програмиране ...
Други интереси: астрономия, астрофотография, телескопостроене;

Повече за мен:

От около половин година се занимавам с фотография и астрофотография. Наскоро(след като си ходих на село, т.е. по време на пътуването) разбрах , че ме влече и снимането на влаковете , след като направих за мен 1 невероятна снимка. От тази година уча в ПГАВТ "А.С.Попов" гр.София - Телекомуникации. Определено доста от малък си ме влече всичко за локомотивите, помня че бях на около 10-11(даже по-малък!) като излезе MSTS и отидох веднага на Славейков да си го купя за 30лв :D . Еми това се сещам за сега за мен! Приятно ми е!

За Контакти:

e-mail: mer0xster@gmail.com

Мнение от 07019 »

Казвам се Васил Димитров Димитров. От Пловдив съм. Роден съм на 24.02.1992 г. Уча в СОУ "П.К.Яворов". Интересувам се от железниците-най-много от дизели. Хоби ми са влаковете, тенис на маса и информатиката. Обичам да слушам всякаква музика. Един ден се надявам да карам 07.
Е-Mail:warezzzzzz@abv.bg

Мнение от RWman »

Здравейте,
казвам се Васил Манолов, на 14 години съм, от София.Ученик съм в 91 НЕГ.Дълбоко в мен е залегнал железопътния транспорт, но не съм много запознат професионално.

Мнение от rosko0172 »

КАЗВАМ СЕ:Росен Димитров Николов на 35години съм.РОДЕН СЪМ във ВИДИН,живея ВИДИН.Занимавам се недвижими имоти,с жена ми имаме агенция.Учил съм във ВВТУ"ТОДОР КАБЛЕШКОВ"СОФИЯ и ИКОНОМИКА В СВИЩОВ.
ХОБИ:Железниците са ми в кръвта още от малък,дядо ми беше железничар,не помня от кога съм започнал да кефя на влаковете!
Имам всички пътеводители и разсписания от 1986година насам и някой преди този период.Интересувам се много живо от БДЖ и за това следя с огромен интерес вашите въпроси,отговори и мнения.Удоволстве е за мен да член на вашия форум,мисля че ще си бъдеме полезни.
Пропуснах да отбележа,че съм роден на:26.01.1972година.
ПОЗДРАВИ ОТ ВИДИН! 8)
Обратна връзка:
Re: Аз

Мнение от SoAlien »

Казвам се Петър Делчев. Роден съм през далечната 1985 година. Роден съм в гр. Димитровград и все още продължавам да разнасям славата на родния си град. :) Завършил съм Финансово-стопанска гимназия в град Хасково. Понастоящем съм студент в СУ последна година в специалност География. Интересите ми към Железниците са още от невръстна възраст - като немаловажен за Железницата град, имаше много "материал" като дете и съм израснал на линията буквално, а основен транспорт винаги ми е бил железопътния. В родословен план - дядо ми е бил железничар в гр. Първомай. В момента като един почти завършен географ - Железницата освен приятно хоби е част и от доста географски направления свързани с националното стопанство и икономически връзки на страната. Дали професионално ще се насоча по-тясно в тази сфера мисля е не толкова важно, защото любовта ми към Железницата е по-важна и по-силна от това. :)

Това е накратко за мен. :)

Мнение от Ryan »

Име: Росен Ралчев
Възраст: 14 години
Дата на раждане: 12.06.1993
Място на раждане: гр.Плевен
Хоби и интереси: Железниците, ОС, One tree hill
Нещо повече за мен: Роден съм в Плевен, където живея до 1999г., когато се преместихме да живеем в Бургас поради странични причини. Нещата не потрагнаха както трябва и родителите ми трябваше да избират: София или Чужбина, тъй като в Плевен нямаше да има никакво професионално развитие. Избраха СОФИЯ и така през 2000г. бях ученик в 1-ви клас във София. До 7 клас (тази година) учих във кварталното училище - 105СОУ (италианската). След успешно преминати тестове за кандидатстване след 7 клас ме приеха в 164 Гимназия с преподаване на испански език "Мигел де Сервантес" (или накратко ИСПАНСКАТА)! Любимите ми локомотиви са серии 07, 46 и 75 :o От вагоните най ми харесват серия 63 :wink: Това е накратко за мен
8)

Мнение от rosen »

Ами да взема да се представя и аз.Казвам се Росен Атанасов Кахърков роден на 18 12 1963г в Г Оряховица,кадето живея и сега.Средно образование завърших в спту по жп транспорт в Г О ,специалност контактни мрежи.после ПЖИ Т Каблешков -лок.машинист ел локомотиви.Работил съм на 4200;4300;4400;4500;6100;емв3200 ,деломаистор,инструктор,диспечер-локомотивен,и сега в БЖК.Като хоби мога да посоча рибарлъка и купоните. Снимка схте добавя по после,новак съм във форума,но определено ми харесва тука.Успех желая на всички в професионална и лична насока.
Обратна връзка:

Мнение от r_men »

Здравейте и от мен колеги!
От скоро съм във форума и сега видях, че е необходимо човек да напише нещо за себе си.
Та така, казвам се Румен Димитров.
Живея в Стара Загора и работя в МИНИ "МАРИЦА ИЗТОК"-ЕАД.
Прави ми впечатление, че няма никаква информация за експлоатираните в мините промишлени локомотиви, та занапред ще се радвам да има отворена такава тема.
Но това между другото, а сега за мен:
завършил съм техникум по механизация и автоматизация на открити рудници /ТМАОР/ гр. Раднево, специалност "Ремонт и експлоатация на електрически локомотиви ЕЛ-2". След казармата започнах работа в мините като локомотивен машинист на ЕЛ-2. По късно, преквалификация за дизелови локомотиви серия 55-00 и 06-00. През 96-та година завърших ВВТУ "Тодор Каблешков", специалност "Транспортна техника - Електрически локомотиви", като имах голямо желание да работя в БДЖ, което не се осъществи.
До този момент съм в ж. п. транспорта на мините, с което се гордея, че съм железничар.
Обратна връзка:

Мнение от Naskoni »

Я да взема и аз да се представя най-после. :)

Казвам се Атанас Атанасов, на 29 г. от Благоевград. Завърших езикова гимназия и Югозападния университет, спец. Туризъм. Но по специалността не съм работил и ден. Вече повече от 10 г. работя в радио, в момента в две едновременно - Вега+ и Ултра. Семеен съм от 2005 г., имам син на година и 8 месеца.

Изображение

Виждам, че си правите страхотни срещи. Бих се радвал да се запозная с многоуважаемите съфорумци и на живо, но засега много рядко пътувам на север от Благоевград - поради различни ангажименти. Ако някой има път насам - да се обажда :) Пък аз, като тръгна за София някой ден, ще си кажа:) А също и ще опитам да позная някой спотър в района на гарата, ако има... :)

Мнение от gen4o_bdz »

Име: Евгени В. Аладжов
Възраст: 16 години
Дата на раждане 5.12.1991
Местожителство: София
Хоби: влакове ,ски,планинско колоездене,бира,рок/метъл концерти ...
Повече за мен: от 1 до 4 клас съм учил в 104 СОУ З.Стоянов , после от 5 до 7 клас в 121 СОУ Г.Измирлиев и сега уча в 35 СОУ Д.Войников . Станах фен на влаковете преди 2 години , най-много ми харесват сериите 44,10,30,32,55,52,07
Музика: хард рок и метъл

E-mail bikerskier@abv.bg
Обратна връзка:

Мнение от Ivan »

Така явно вече е време да се разпиша и в тази тема

Казвам се Иван Христов, на 17 години от гр. Бургас. Уча в ПГ по механоелетротехника и електроника със специалност Промишлена електроника, 4-та година.
Интереси: Общо взето всичко което има движещи се части и ток и жици.По железниците съм запален от много малък, с часове съм висял по коловозите на гарите, София, Айтос и Бургас най-вече.Когато имам възможност се завъртам да вида как стоят нещата и да полюпя семки на края на перона. :)

снимка

Мнение от svrakata »

Здравейте. Казвам се Камен Каменов от София на 22 год. Завършил съм строителен техникум Хр Ботев. Сега уча в ЛТУ спец. инженерен дизайн. Отскоро съм запален по влаковете. Мисля ,че причините за това могат да бъдат прочетени в предишните мнения,но основното е в енергията,която целият символ,този на железопътя,локомотивите, въоще цялата атмосфера,ми дава. Другото е заради хората,които както виждам,са наистина добри,откровени и достойни. Трето: имам чувството,че цяла България е свързана благодарение на ЖП-то и така я чувствам много по-близка и цяла.
Като занимания: свирих 6 години на бас така,че музиката е в кръвта ми и до днес,та ако има музиканти тук,може да споделим и този интерес,също съм фен на Междузвездни войни,както прочетох в нечие мнение по-напред и на JK JA :wink: . Това е. И мен все още ме затрудняват множество от съкращенията. Но се старая да разбера всичко. Ще се радвам да се съберем и да науча повече от баш железничарите, които като гледам тук са и доста млади :D

ПП Чичо ми е бил дълги години железничар в БДЖ тук в София,понастоящем работи в Кремиковци и скоро ще имам възможността да се разходя там и да снимам.

Мнение от cslav »

Здравейте и от мен .
Казвам се Цветослав Николов , роден съм 1960 година в Стара Загора,до 18годишен живях и учих в Нова Загора.
Първите ми срещи със железницата бяха около 1970 - навъртах се край локомотива на влака за Марица (парен ) и ако бяха добри машинистите ме качваха и първо посягах към свирката естествено :) .
По-късно , след завършване на средно (студена обработка на металите) поех към ПЖИ "Тодор Каблешков" машинист да става момчето ... :)
Е , станах - през 1981 завърших успешно , после разпределение в Депо Бургас , Депо Подуене - филиал Карлово , мини Марица-Изток , за малко депо Стара Загора , та до сега.
Работил съм с 41хх , 42хх , 43хх , 44хх , 45хх серии + EL-2 .
Лично за мен тръпката да "натиснеш" машината след излизане с 40км/ч от отклонение , да усетиш мощността и да заковеш скоростомера на 100 поне си остава несравнима с нищо...
Желая ви много успехи и хубави теми във форума , който с удоволствие чета !!!

Мнение от лаика »

Здравейте,
казвам се Тодор Михов, роден 1963г. израснал и работещ в София.
Интереси:техника, ДВГ, транспортни машини, подводници, часовници.
Завършил съм техникума по химия и техникума по силнотокова-електротехника в София.Работил съм асансьорен-техник(движат се по релсов път все пак) :) ел. поддръжка в различни заводи.От няколко години управлявам радио-такси по софийските улици.Около година работех в техническа поддръжка в Софияленд, там имаше влакчета ама бебешки.Но аз съм увлечен по големите локомотиви!Като дете през ваканциите ходехме на пловдивската гара да гледаме парните локомотиви и едни красиви червени дизелови локомотиви, които чак сега разбах били австрийски!От няколко години живея в Перник зад ж.п. спирка Даскалово и от прозореца се вижда линията, пета ако не греша.Не пропускам да им се нарадвам на локомотивите!
Нямам още написани мнения във форума, моля да ме извините, начинаещ съм!
Благородно завиждам на момчетата които управляват тези могъщи машини!

Другия път ще се опитам да кача и снимка, като разбера как става.
Обратна връзка:

Мнение от vesko7 »

Здравейте!
Казвам се Веско Атаджанов
Роден съм през 1972 г. във Варна там и живея по настоящем.
Завършил съм средното си образование в СПТУ по ЖП Транспорт гр.Русе специалност "пом.машинист"
Полувише - ВВТУ "Т.Каблешков" специалност "машинист на ел.локомотиви"
Више - ВТУ "А.Кънчев" специалност "транспортна техника и технологии" /бакалавър/
Моите интереси са свързани с електрическите локомотиви, високоскоростните влакове и пътническите вагони. Събирам всякаква литература за локомотиви и вагони. Интересите ми извън железниците са свързани основно с комютърните технологии - хардуер, мрежи, администриране. Понастоящем работя извън сверата на железниците, но тя винаги ще ми остане тръпка.

За контакти:

e-mail: vesko7@mail.ru
Публикувай отговор

Обратно към “Политика на форума | Policy of the Forum”

Информация