Обратна връзка:

Мнение от SoAlien »

lok45111 написа:
aizi написа:5 за горна 5 за пловдив и 15 за софия.
това последно бяха решили.
И така ще си остане. Въпроса е друг. Нека да дойдат и да им се намери служба. Определено обаче не ми се мисли с ихтиманския контингент пътници...
Как ще се реши ли?

Проверка на входа на новата мотриса, на Елин Пелин чакат 5 ченгета, които да свалят тарикатите, закупили си билети до Елин Пелин вместо до Ихтиман и готово.

И така 3 месеца. След това ще започнат спорадични подобни проверки, за да не се отхлабват нещата и готово.
Техник
Обратна връзка:
Аватар
Техник

Мнение от bdz46 »

SoAlien написа:Проверка на входа на новата мотриса, на Елин Пелин чакат 5 ченгета, които да свалят тарикатите, закупили си билети до Елин Пелин вместо до Ихтиман и готово.

И така 3 месеца. След това ще започнат спорадични подобни проверки, за да не се отхлабват нещата и готово.
Не откриваш топлата вода. Това вече се е случвало, резултатите биха всякакви очаквания, всички началници се изредиха да обясняват колко сполучлива е новата методика и след няколко седмици всичко отшумя. От тогава мина година и половина. По същото време имаше и същите като сега акции по заграждане на подлеза на гара София. Покрай сегашните такива акции по неизяснени причини започнаха отново да приемат понякога влакове на 1г коловоз, което уж беше забранено.
Обратна връзка:

Мнение от SoAlien »

bdz46 написа:
SoAlien написа:Проверка на входа на новата мотриса, на Елин Пелин чакат 5 ченгета, които да свалят тарикатите, закупили си билети до Елин Пелин вместо до Ихтиман и готово.

Не откриваш топлата вода. Това вече се е случвало, резултатите биха всякакви очаквания, всички началници се изредиха да обясняват колко сполучлива е новата методика и след няколко седмици всичко отшумя. От тогава мина година и половина.

Не даде ли резултати? Защо? Къде се е скъсала нишката?
Техник
Обратна връзка:
Аватар
Техник

Мнение от bdz46 »

Напротив, даде страхотни резултати, които изплатиха многократно възнагражденията на допълнителните "билетопроверители" (по-известни като "каски"). За 1-2 месеца проверките намаляха, станаха единични случаи докато съвсем изчезнаха.
Обратна връзка:

Мнение от SoAlien »

bdz46 написа:Напротив, даде страхотни резултати, които изплатиха многократно възнагражденията на допълнителните "билетопроверители" (по-известни като "каски"). За 1-2 месеца проверките намаляха, станаха единични случаи докато съвсем изчезнаха.

Ее...ама ние сме на Балканите...на какво разчитат...да осъвестят за 2 месеца неграмотни хора...не става така.....

В седмицата по една ВНЕЗАПНА проверка е нужна, но която да наложи такива глоби, че после 1 седмица да пътуват безплатно отново да излязат на загуба....
Техник
Обратна връзка:
Аватар
Техник

Мнение от bdz46 »

Какво трябва всички знаем и можем да си говорим празни приказки до другата седмица. Факт, е че то не се прави или се прави не както трябва.
Сегашните ограждения на гара София създават грижи само и единствено на редовните пътници, защото другите просто не минават през подлеза. Вчера докато "билетопроверителката" упорито отказваше да ме допусне до работното ми място с нетаксуван велосипед, трима души хладнокръвно пресякоха през релсите, а аз минах през багажния тунел :twisted:
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Добре че не те е засякло едно "нещо" ,играещо ролята на електрокар с няколко "вагонетки" отзад,което обира пратките от фургоните и пощенските вагони.Това "нещо" така ужасно трака,че се чува отдалече. :lol: :lol: :lol:
Техник
Обратна връзка:
Аватар
Техник

Мнение от bdz46 »

Случвало се е, но беше без вагонетки и не се чуваше отдалече.
Администратор
Администратор

Мнение от Mario Evstatiev »

Измислените "блокади" правят само калабалък на гарата. Нередовни пътници си има, а огражденията на 2-ри перон са само прах в очите на народа. И създават проблеми.

А това, Тошко, че тази овца не те е допуснала до работното ти място с велосипед е просто ненормална работа. В този случай можеше просто влака да не замине заради нейната малоумщина. ЧУдя се кога ли нещо в България ще се прави както трябва или ще сме все на стадий "отбиване на номера"... Но виж, за нормалните хора тия са свирепи и безкомпромисни, но срещу една група мангали вдигат ръце и се скатават. Тук е мястото да се каже, че и мафиотските служители, наричани за краткост "полицаи" също не са си на мястото. Докато гонят из гарите спотърите, които нищо лошо не вършат, също така и нищо незаконно, то дузини, десетки и стотици роми без билети се качват във влака необезпокоявани от никого и вече в самият влак не ми се мисли. Но я иди го кажи това на "полицая", който знае само да се дуе като разгонен паун, че върши някаква работа. И на тия маскари ние им плащаме заплатите.
64.19
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

Напълно съм съгласен с теб! За съжаление е така. Все пак живеем в България. :(

Мнение от Димитър »

Тей като гледам в темата пишете за загражденията на централна гара..

Онзи ден си купих билетче,минах(нали тая ми провери билета),качих се на коловоза,влязох във влака и седнах. След 5 мин реших да сляза да си купя нещо, но тъй като имаше малко време до тръгването се затърчах,та слязох по стълбите..въпросните патки(извинете за думата де) бяха с гръб към мен, профучах покрай тях и едната се обърна и почна да ми вика "ей келеш, къде тичаш така без да си показваш билета" , не й обърнах внимание и отидох и си купих каквото ми трябва,навръщане за 2-РИ път ми провери билета и ми каза точно с тези думи "ИЗЦЕПВАЙ ТАРИКАТЧЕ". Идеше ми да й тресна един тупаник да не може да се съвземе, ама имаше полицаи :lol:. Какво да кажа, ужасно отношение към пътуващите.

АА да и 1 въпрос, на слизане за кво ми проверяват пак дали съм с билет,принципно аз като сляза от влака билета вече е в кошчето, но това е друг въпрос.. :wink:
Администратор
Администратор

Мнение от Mario Evstatiev »

Тази патка е за уволнение... :evil:

Предполагам знаеш как да напишеш жалба срещу нея и къде да я пуснеш! Тук от форума ще ти съдействаме да бъде уволнена поредната язва в БДЖ :evil:
64.19

Мнение от Димитър »

lok45111 благодаря , но не мисля да пиша жалба, другия път направо ще я запиша на диктофона , в момента нямам никакви доказателства :wink:
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

Сигурно си е помислила,че си минал през коловозите,а не през подлеза. :D Между другото на 29 септември като бях на София станах свидетел как 3-ма човека минаха през коловозите за да се качат на 5611.Явно нямаха билети или време да чакат да ги проверят.

Мнение от Labros »

Преди няколко дни на гара Искър ми направи впечатление,че от намиращите се около 20 мангала,малко над половината си купиха билети до Ихтиман за влак 10125.
Тия заграждения са напълно ненужни.Както вече се отбеляза гратисчиите преминават през коловозите и пак се качват без превозен документ на влака.Защо ги сложиха се пита...не може човек спокойно да изпрати близки или приятели до влака,щото няма билет - нали все пак няма да пътуваш...и да тръгнеш да се обясняваш,ония ще рекът: "Лъжеш" и толкова.Или самата система с бариерите е сбъркана или което е по-вероятно тия фъшкии проверяващите са не на мястото си.
Публикувай отговор

Обратно към “Да си поговорим за железници | Let's talk about railways”

Информация