зависи от обвързването на съставите никсс,ако влакове 20204,20103,70103,2о233,20234,20202,20203,20205...са обвързани както сега и ако използват такива вагони то и плевенското влакче ще е с такива,но засега не е предвидено,иначе и на мен ми се иска.
за влаковете 20110,20111 според мен най добре е да пуснат ел мотриса дезиро,когато дойдат.
по данни от депо мездра се обсъжда част от мотрисите32 от го и софия да се дадат в мездра и пътническите влакове сф-м ,м-чб,м-бо,бо-берковица,брусарци -лом,да се обслужват само от мотриси.
Според мен е по-добре мотрисите да се експлоатират само в София като да си обслужват влакове като 20221/20222,20223/20224,50221/50222 и т.н. за Банкя и т.н.Ако 20110/20111 се обслужват от мотриса вярно ще се освободят вагони и локомотиви а също и машинисти.Тва малко неефективно ми се вижда.По добре 20110/20111 да си е с композиция.Гледам,че от доста време е без фургон.Само 4 17-ки.
няма и да има фургон,мотрисния влак има по бързо ускорение,и по бързо спиране(става въпрос дезиро) а 20111 спира на навсякъде от го до софия.от там би могло да се постигне съкращаване на времепътуването с 30 мин и от по високата скорост да речем 30 ето ти цял час.да не говоримза икономичното потребление на ток и надеждността.новото си е ново.неефективно е да се използва ел локомотив за 3-4 вагона.
Според мен най - доброто решение е да има един пътнически влак на ден,който е с композиция и фургон,чието предназначение е да обира пощенските пратки (не че са останали много,но все пак има такива) от ГО до СФ.Това,което Аizi предлага също е много оптимално,затова нека останалите влакове да са с ел.мотриси.Не си заслужава влакове като 20132 (пример) да се драмяскат с композиция,което си е нерационално.По - паметливите навярно помнят едно мое описание на Н.Година,когато го засякох на Ч.бряг - композицията тогава беше двувагонна.
И още нещо - смятам пускането на влаков състав на крайградския 70229 до Враца (друг пример) за също нерационална идея.Мездренският електровоз там тегли само два вагона ( в повечето случаи единия е серия 43 exDB ),а спокойно може да се ползва електричка.
ако още не сте се досетили,бдж-еад имат намерение да прекратят дейността превоз на колетни пратки,а 20110 и 20111 нямат фургон но возят колети .те са около 3-4 рядко 5-броя,и не си струва да се клати цял фургон.за враца най-добре бе да пуснат едно дизелово дезиро,ама като предпочитат да му чупят стъклата циганите от захарна фабрика нека да върви там.
Днес в състава на ПВ 20133/20132 имаше вагон 40 серия (1/2 класа като 4 бяха 1-ва и 6 2-ра).Вагонът е софийски и е минал ремонт,а номерът му е 5052 3040 005-1
Тия са луди. Как може точно на този влак да ги лепнат? Та той си е чисто пътническо - виладжийско - бабешко - кокошкаджийски и освен това много обичан от циганите и българите, пътуващи без билети. А и кой е решил, че при 3 часа пътуване до Благоевград така ще привлекат повече пътници към него...Идиотска работа...Просто нямам думи.