Администратор
Администратор
ДМВ серия 18 000

Мнение от Mario Evstatiev »

Някой помни ли тези чудесни унгарски тривагонни ДМВ? Ако не, то може да види един представител на серията, находящ се в депо Подуяне. Мотриса 18-011+18-711+18-411 се намира на 28-ми деповски коловоз и е оставена на произвола на съдбата, където гамени и роми постоянно я нападат, ограбват, омазват с графити и какво ли не. Тъжната гледка на рушащия се музеен експонат не е за хора със слаби сърца.

Мотрисата отвън
Изображение

Пулта за управление на команден вагон 18-411
Изображение
Администратор
Администратор

Ето още снимки на кабината, тъй като НИКЪДЕ няма снимки на пултовете на тези ДМВ. За мое щастие успях да заснема тези уникални кадри, благодарение на които ще допълня колекцията от снимки на уникални и изчезващи видове по нашата железница!

Изображение

Изображение

Изображение
64.19
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

Искам да попитам само тази ли ДМВ серия 18 е останала ненарязана/бракувана? Ако е така... не се учудвам, че е оставена на произвола на съдбата. Има много по-важни работи за хората работещи на ул. "Иван Вазов" номер 3. Не съм виждал никога такава ДМВ, но сигурно е била доста хубава докато се е движела. Пътнически влакове ли е обслужвала? Каква е максималната скорост на ДМВ серия 18 без ограничения?
Администратор
Администратор

Има още един ДМВ 18 в лок. депо Горна Оряховица. Тези ДМВ са обслужвали пътнически влакове и са с максимална скорост 100 км/час. Отоплението е било парно с автоматичен парен котел система "Клайтон", нормалния състав е три вагона - един моторен, един прикачен и един команден вагон.
64.19
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

Благодаря ти за разяснението.
Обратна връзка:
18 серия

Мнение от shotik »

Няма снимки отстрани,но мисля ,че тази беше преправена в обезтревяващ влак.
Ето малко информация,тъй като и в учебниците по които учехме е само за ск.кутия.
Диз.мотор-536 кW,/730 к.с./ при 1250 об/мин.
Предавателната кутия е ,,Хидро-Ганц" с хидротрансформатор за 1 скоростна степен и с многодискови фрикционни съединители за 2 и 3 ск.степени.
За съжаление това е най-общо от няколкото страници с описание ,повечето за самата ск.кутия
Администратор
Администратор

ТАзи не е била обезтревителен влак никога. Това е 18-011+18-711+18-411, която е била служебен влак на ЖП Управление София. Мотрисата си е същата, но пътническите помещения са били преоборудвани в салони и спални кабини за началници. Нещо, което не е станало и резултата е на лице.
64.19

Мнение от 07019 »

Колко машини сме получели от тази серия. И защо имат две ръчни спирачки спирачка на влака и спирачка на локомотива нали е ДМВ? :?: :?: :?:
Техник
Обратна връзка:
Аватар
Техник

Мнение от bdz46 »

07019 написа:И защо имат две ръчни спирачки спирачка на влака и спирачка на локомотива нали е ДМВ? :?: :?: :?:
Това не са ръчни спипрачки, а кранмашинисти за автоматична влакова спирачка и директна спирачка на челния вагон. Ръчните спирачки са нещо съвсем друго и служат за осигуряване на возилата срещу самопридвижване, когато са спрени и оставени без надзор.
Директна спирачка за челния вагон имат и ЕМВ серия 33.

Мнение от 07019 »

Ivo

Мнение от Ivo »

Разправяли са ми, че с 2 такива ДВМ-та закачени по СМЕ едно време се е обслужвал експрес Шипка, от София до Габрово по 3-та и 4-та линии. Доколкото ми е известно, при тези ДМВ-та голям проблем са били автоматичните скорости кутии.
Обратна връзка:

Мнение от Ivan »

Жалко че няма никога да се види в действие... освен ако не я реставрират за музеен експонат.
Дезиро и би дузпата...
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Прегледах у нас едни стари книги и открих снимка на мотриса серия 18-00.Сканирах снимката тук,остава да познаете коя е гарата. :D
Изображение

Мнение от rexkos »

Хисар! :D Не че съм пътувал по линията, но съдейки по високия перон на 1-ви коловоз ми се струва, че това е гарата.
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

=D> =D> =D>
Гара Хисар преди електрификацията.
Публикувай отговор

Обратно към “Исторически дизелов и електрически подвижен състав | Historic diesel and electrical rolling stock”

Информация