Понеже днес исках по-раничко да се прибера в София, реших от Кулата да си хвана 360. Влакът беше навреме. Попитах кондуктора дали мога да пътувам с влака до София, понеже следващият е доста по-късно. Той ми отвърна, че тези влакове са забранени за международно съобщение и за да пътувам с него трябва да платя за 2-ра класа е 30 лева, повтарям, ТРИДЕСЕТ БЪЛГАРСКИ ЛЕВА. Е това естествено не е реалната цена на билета, а кондукторът просто си искаше да си прибере някой лев. Тъй като наште ме изпращаха на гарата, същият ме попита с огромно любипитство "Вие тримата ли сте за влака?" (което не беше така) и беше много обнадежден че ей така ще си изкара не 30, а 90 лева. Е за какво говорим? Не е толкова голям проблемът, че е трябвало да плащам 30лв., колкото дадените пари не биха отишли в БДЖ, а в собственото портмоне на кондуктора. В крайна сметка пътувах с 5624. Е вярно по-бавно, но 5 пъти по евтино.

Добре,че "Господари на ефира" се завърнаха.Гонене до дупка.Обади се там ще ги направят на 2 стотинки.
Телефона е 02/946 33 27 Може и в интернет на адрес: www.gospodari.com

То не толкова лесно - обаждаш се и хоп готово.Трябва да се знае по легитимацията кой е въпросния кондуктор-мошеник,от коя превозна служба е и т.н.Сетне се подава сигнал подкрепен с доказателства.Не става така - той ми каза,че струва 30 кинта.Питат го после оня мошеник и той естествено ще отрече,че е казал подобно нещо.

Тук ставаме свидетели на друг парадокс - само за международно съобщение бил влака.Ами нали вече няма граници в тоз Евросъюз...?Доколкото разбрах от разговор с гръцки кондуктор докато пътувах към Атина на 28 август,цялата работа идва от гръцките железници - те не дават да се возят български граждани във вътрешно съобщение.Обяснението - страх да не се повредят вагоните...
Дори и в договора е била записана такава клауза.

Информация
Модератори