Мнение от rexkos »

Понеже днес исках по-раничко да се прибера в София, реших от Кулата да си хвана 360. Влакът беше навреме. Попитах кондуктора дали мога да пътувам с влака до София, понеже следващият е доста по-късно. Той ми отвърна, че тези влакове са забранени за международно съобщение и за да пътувам с него трябва да платя за 2-ра класа е 30 лева, повтарям, ТРИДЕСЕТ БЪЛГАРСКИ ЛЕВА. Е това естествено не е реалната цена на билета, а кондукторът просто си искаше да си прибере някой лев. Тъй като наште ме изпращаха на гарата, същият ме попита с огромно любипитство "Вие тримата ли сте за влака?" (което не беше така) и беше много обнадежден че ей така ще си изкара не 30, а 90 лева. Е за какво говорим? Не е толкова голям проблемът, че е трябвало да плащам 30лв., колкото дадените пари не биха отишли в БДЖ, а в собственото портмоне на кондуктора. В крайна сметка пътувах с 5624. Е вярно по-бавно, но 5 пъти по евтино.
Техник
Обратна връзка:
Аватар
Техник

Мнение от bdz46 »

rexkos написа:Той ми отвърна, че тези влакове са забранени за международно съобщение и за да пътувам с него трябва да платя за 2-ра класа е 30 лева, повтарям, ТРИДЕСЕТ БЪЛГАРСКИ ЛЕВА.
Това са глупости.

Мнение от rexkos »

Пълни глупости. Така е като живеем в скапана държава.

Мнение от Labros »

Пусни сигнал.Нали непрекъснато ни подканят да подаваме информация за подобни случки.
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

Добре,че "Господари на ефира" се завърнаха.Гонене до дупка.Обади се там ще ги направят на 2 стотинки. :twisted: Телефона е 02/946 33 27 Може и в интернет на адрес: www.gospodari.com

Мнение от Labros »

То не толкова лесно - обаждаш се и хоп готово.Трябва да се знае по легитимацията кой е въпросния кондуктор-мошеник,от коя превозна служба е и т.н.Сетне се подава сигнал подкрепен с доказателства.Не става така - той ми каза,че струва 30 кинта.Питат го после оня мошеник и той естествено ще отрече,че е казал подобно нещо.

Мнение от rexkos »

Няма смисъл да се обаждам, тъй като не знам името на кондуктора (не си носеше табелчицата с името на ризата си, иначе щях да погледна).
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

Наистина той сигурно заради това не си е носил табелката с името. :evil:

Мнение от rexkos »

Не мога да кажа точно, но със сигурност е искал да си пребере някой лев.

Мнение от Labros »

Искал-неискал факта е на лице - поисква ти сума,нереално висока.Пък и доколкото знам не носейки легитимация с името си, върши нарушение.

Мнение от aizi »

въпросния влак не вози пътници вътрешно съобшение и съгласно тарифата за пътник без билет за този влак се прилагат цени във влака по таблица 4м а не 4 ,от тарифата.не съм сигурен за цената до кулата по тази таблица но нишо чудно да е толкова.днес ще проверя по книгите

Мнение от aizi »

от тези 30 лева ако напише билет,кондуктора си взема 30% законно и без данък,така че има си глава ,да си решава сам

Мнение от Labros »

Тук ставаме свидетели на друг парадокс - само за международно съобщение бил влака.Ами нали вече няма граници в тоз Евросъюз...?Доколкото разбрах от разговор с гръцки кондуктор докато пътувах към Атина на 28 август,цялата работа идва от гръцките железници - те не дават да се возят български граждани във вътрешно съобщение.Обяснението - страх да не се повредят вагоните... :o Дори и в договора е била записана такава клауза.
Зам. Администратор
Аватар
Зам. Администратор

Мнение от 42 072.9 »

Може би проблема има историческа насоченост...

Мнение от aizi »

а бе и техните пътници са прасета големи,това си е балкански синдром
цапат и оставят много боклук но поне не чупят
Публикувай отговор

Обратно към “Чуждите железници | Foreign railway administrations”

Информация