докога ще се краде по тая трета линия обраха дцето сига три дена се започна да се краде контактна мрежа последно в междугарието Долно камарци -Мирково викат киломитър но точното е 600м .Просто това е безобразие и не е посегателство или кражба както го водят а направо саботаж тероризъм .
По мое мнение това си е терористичен акт (особено посегателството върху осигурителните инсталации) има си предвидени мерки: военно положение в района - претърсване на всичко живо, военна охрана на влаковете и на съответното разстояние табелата "Стреля се без предупреждение" след като 2-3 кандидат крадци им напълнят дирниците с олово доста време ще има затишие........

Чудно как не ги хваща тока тия хаирсъзи.

После ще наизкочат разни чифутски организации като "Хелзинкски комитет" и ще вдигнат врява до небето.Тия най-обичат да завеждат дела за щяло и нещяло срещу България.Пък и си знаем,че зуладжиите са цигани.Не казвам роми,защото на цигански думата "ром" значи мъж.Иначе идеята е добра - лично първи ще се запиша доброволец за охрана07 написа:...табелата "Стреля се без предупреждение" след като 2-3 кандидат крадци им напълнят дирниците с олово доста време ще има затишие........

Глобален модератор
Не исках да пиша за това, защото само като си помисля, имам чувството че ще получа инфаркт, но все пак реших че трябва да знаете:
Миналата седмица се установи, че от база Асеново са демонтирани от парните машини и задигнати 11 броя инжектори Friedmann 11, 2 броя Friedmann 9, 5 броя паропроменители, един вътрешен шатунен лагер, един сцепен лагер и един кръстоглавен лагер. От намиращите се там седмаци са измъкнати абсолютно всички силови кабели. За сведение: всичко откраднато от парните машини е изработено от масивен бронз, като:
- един инжектор тежи 55кг,
- паропроменител 20кг,
- шатунен лагер 40кг,
- кръстоглавен лагер 15кг,
- сцепен лагер 5 кг.
Общо 875 кг чист бронз... Кабелите не броя, те поне се купуват.
Всичко това се случва при денонощна въоръжена охрана. От полицията питат кое колко струва. Как да дам цена на нещо, което е спряно от производство преди 50г и няма от къде да се намери? То е безценно! Сега нямаме нито един резервен смукателен инжектор. Абдампфовите инжектори не са ги взели защото много трудно се свалят. Цялата полиция в ГО е на крак, депото, управлението, докато в София пълно безхаберие и незаинтересованост. Нищо няма да се намери, със сигурност е начупено и предадено на вторични.
Ще умра, вярвайте ми! Пиша и плача.. 30 години съм се мъчил, не само аз, но и аз...........
Миналата седмица се установи, че от база Асеново са демонтирани от парните машини и задигнати 11 броя инжектори Friedmann 11, 2 броя Friedmann 9, 5 броя паропроменители, един вътрешен шатунен лагер, един сцепен лагер и един кръстоглавен лагер. От намиращите се там седмаци са измъкнати абсолютно всички силови кабели. За сведение: всичко откраднато от парните машини е изработено от масивен бронз, като:
- един инжектор тежи 55кг,
- паропроменител 20кг,
- шатунен лагер 40кг,
- кръстоглавен лагер 15кг,
- сцепен лагер 5 кг.
Общо 875 кг чист бронз... Кабелите не броя, те поне се купуват.
Всичко това се случва при денонощна въоръжена охрана. От полицията питат кое колко струва. Как да дам цена на нещо, което е спряно от производство преди 50г и няма от къде да се намери? То е безценно! Сега нямаме нито един резервен смукателен инжектор. Абдампфовите инжектори не са ги взели защото много трудно се свалят. Цялата полиция в ГО е на крак, депото, управлението, докато в София пълно безхаберие и незаинтересованост. Нищо няма да се намери, със сигурност е начупено и предадено на вторични.
Ще умра, вярвайте ми! Пиша и плача.. 30 години съм се мъчил, не само аз, но и аз...........
Край на спокойствието че в Асеново поне се пази!!! Добре де там не е ли със статут на поделение и да има караул а не проста охрана!?! И дори да е охрана, краино време е някои охранител да бъде опандизен, а имуществото му да бъде описано и продадено, след като се установят такива липси! Не е игла не е пищов, не е нещо което може да се сложи в джоба! Близо 1 тон масивни месингови и бронзови детайли, да не броим кабелите на седмаците! Докато не носят материална и наказателна отговорност охранителите отиват на работа: за да: пият, играят, карти, да е***, а зимата да са на топло без да плащат ток! В миналото ако се случи нещо такова вътрешни и транспортни войски щяха да са на крак, и никои нямаше да им търси сметка за методите с които щяха да намерят извършителите на такива героиства!

Тва е... искат да разшрушат и съсипят БДЖ напълно... нещо което е безценно като парните локомотиви да се краде от тях... българска работа!!
Последно промяна от Nikss на Пон Апр 25, 2011 12:25 pm, променено общо 1 път.

Анархията е пълна.Безхаберието цари навсякъде.Нищо чудно тия от охраната да са прибрали някой кинт от извършителите на престъпното деяние.А може и самите охранители да са извършили грабежа...
30 години труд,30 години ходене по мъките и изведнъж виждаш как всичко направено с толкова усилия изчезва...
30 години труд,30 години ходене по мъките и изведнъж виждаш как всичко направено с толкова усилия изчезва...
Nikss, кражбата би имала смисъл, ако откраднатото го ползваш за нещо - примерно имаш парна машина и нещо ти се е счупило, или ще го продадеш за целта! В случая (кражбата е 100 на 100 за скрап) става дума за безобразна свинщина! И вече не върви оправданието - няма работа! Само да метеш някои строеж дават 15-20 лв на ден и няма хора!Nikss написа:Тва е...искат да разшрушат и съсипят БДЖ напълно...нещо което е безценно като парните локомотиви да се краде от тях...българска работа!!

Глобален модератор
Няма оправия в тази прокопсия!!!, но не забравяйте - рибата мирише от главата!...
В спора се ражда истината!. - А тя боли!!!. http://fedya.snimka.bg/daily/lokomotivi ... 9.18147603

Глобален модератор
1. Никакъв статут на поделение.07 написа:Край на спокойствието че в Асеново поне се пази!!! Добре де там не е ли със статут на поделение и да има караул а не проста охрана!?! И дори да е охрана, краино време е някои охранител да бъде опандизен, а имуществото му да бъде описано и продадено, след като се установят такива липси! Не е игла не е пищов, не е нещо което може да се сложи в джоба! Близо 1 тон масивни месингови и бронзови детайли, да не броим кабелите на седмаците! Докато не носят материална и наказателна отговорност охранителите отиват на работа: за да: пият, играят, карти, да е***, а зимата да са на топло без да плащат ток! В миналото ако се случи нещо такова вътрешни и транспортни войски щяха да са на крак, и никои нямаше да им търси сметка за методите с които щяха да намерят извършителите на такива героиства!
2. От централното управление в София (а не от ГО) е наета фирма да охранява.
3. Никой не следи пазачите какво правят.
4. Инжекторите се свалят с гаечни ключове 75, 80, 85 и 95, по 10-12 кила всеки. Такива инструменти има в работилницата на базата. Трябват още и безброй други размери ключове
5. Не е по силите на сам човек да свали нито един от изброените детайли, нито това може да стане на тъмно.
Не искам да продължавам повече че ми стана зле
Парната машина няма проблеми с ТД, пантографи, прегряване и охлаждане.

Ами ето това е големия проблем вече толкова време.Как не се накрадоха,как не им омръзна само да съсипват.Но в крайна сметка "Луд умора няма".choveka_vlak написа:...но не забравяйте - рибата мирише от главата!...
Кога най-сетне ще свърши тази мъка и на отговорните постове ще застанат хора,които истински обичат железницата...

Информация
Модератори